Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia esitteli Symbianin uutta käyttöliittymää Kiinassa

17
Kaarlo Räihä

Nokia esitteli Symbianin uutta käyttöliittymää Kiinassa
Uusien Symbian-puhelinten odotetusta käyttöliittymäpäivityksestä on jälleen vuotanut lisää tietoa, kun internetiin ilmaantuneet kuvat Nokian esityksistä ovat herättäneet nettikansan eloon.

Ensimmäiset kuvat tulivat Kiinasta, jossa Nokian älypuhelimista vastaava johtaja Jo Harlow esitteli paikallisille uudistuvaa Symbiania tekstien ja kuvien avulla. Kuvissa näkyvät mm. N8-puhelimen uudistettu käyttöliittymä ja E7-mallille asetetut tavoitteet Kiinassa.

N8-puhelimen käyttöliittymäkuvan perusteella mm. operaattoritiedot ja kuuluvuuden näyttävää yläpalkkia olisi pienennetty rajusti, se muistuttaa nyt Android- ja iPhone-puhelinten vastaavaa osaa. Myös alhaalla oleva navigointipalkki on laitettu uusiksi teeman osalta, ja sekin on kutistunut aiempaan verrattuna. Kotinäytöille lisättävät widgetit ovat myös hieman uudistuneet ulkoasun osalta ja kuvan perusteella sovellukset käynnistävät ikonit ovat nyt kotinäyttöjen alareunassa.


Nokian mukaan päivitykset tulevat kaikkiin uutta Symbiania käyttäviin laitteisiin OTA-päivityksinä. Luvassa on myös uusia Symbian-puhelimia, mutta niistä kuvat eivät kerro tarkempia tietoja.Toinen mobile.it168.com-sivuston julkaisema kuva esittelee uusia käyttöliittymäikoneita sekä mainitsee paremmin muokattavissa olevat widgetit.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (17)

Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

3

Mitenköhän muuten Nokian käy kehittyvillä markkinoilla, kun Symbian ja S40 ovat kuitenkin ne tärkeimmät esim. Kiinassa ja Intiassa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh3 (vahvistamaton)

4

Tuossa on ihan liikaa silmäkarkkia kuten Androidissa tai Ios, ihan turhaa ei näin ei näin. Tosin nyt olenkin sitä mieltä, että tämä näyttää loistavalta, koska kyseessä on Nokia. Tosin olen hieman kyrsiinntynyt Nokian Microsoft uutisista joten tämä ei olekaan aivan niin hyvä juttu.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

5

Ei tuosta nyt kovin hyvää kuvaa saa, mutta selvästikin parempaan päin!
@4, ihan hyvää miksuh2-parodiointia.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Hienolta näyttää. Ja rakastan sitä pull-down statusbaria mikä androideista taitaa löytyä, ainakin muistan HTC:lla kokeilleeni.

@4 ;)

Vastaa
ep_
ep_

7

Hieno! Tuollaista käyttöliittymää olenkin symbianiin toivonut. Pikkuhiljaa kun symbian on alkanut olla parempi ja parempi niin Nokia vaihtaa windowssiin.

Vastaa
ep_
ep_

8

Onko muuten tuon ylemmän kuvan N8:sin alapalkin keskellä neljä ruutua? Tarkoittaisiko tuo neljää eri aloitusnäkymää nykyisen kolmen sijaan?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
gfggghkg (vahvistamaton)

9

juu olisko nokian aika vaihtaa windowsista symbianiin ennenkuin toisinpäin on ehditty vaihtaakaan.

nopeammin näyttää symbian kirivän käyttöliittymässä kuin windows phone ominaisuuksissa. siinähän ei firmware päivytysta OTA:na saati toimivaa muutoinkaan.

Vastaa
Teemui
Teemui

10

Nythän se näyttää jo lähes ihmismäiseltä. Testailin eilen E7 ja totesin, että jos tämä on Nokian lippulaiva, niin ei hyvää päivää! Käyttö oli aivan kamalaa, joten todella toivon, että tuo päivitys tuo siihen runsasta parannusta.

Vastaa
tonkie
tonkie

11

En ymmärrä miksi ihmiset haukkuu symbian 3 käyttöliittymää. Mielestäni se on loistava. Mielestäni on myös kiva itse päättää mitä puhelin tekee, sen sijaan, että kaikki tapahtuu taustalla automaagisesti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nokia N8 & Symbian3 (vahvistamaton)

12

Symbian 3 käyttöliittymä on vain turhan "raskas" Nokia-mallien prossutehoihin nähden!!.Ja onhan se myös aika BUGINEN,niin kuin Windowsit!!.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

13

@12

Ja höpön löpön. Täyttä hölynpölyä. Nokian Symbian ^3 älypuhelimet pyörittää käyttöliittymää ja sovelluksia oikein hyvin ja nopeait. Nokian mallien prosessoriteho on enemmän kuin riittävä, paljon hitaampikin prosessotri riittäisi.

Sitäpaitsi käyttöliittymän nopeuteen vaikuttaa rautapohjainen grafiikakiihdytys paljon enemmän kuin prosessotiteho. Nokian vanhemmissa malleissa ei ollut tukea tuolle, mutta Symbian ^3 älypuhelimissa on on. N8:ssa, E7:ssa, C7:sa jne on nopea grafiikkapiiri ja tuki rautapohjaiselle grafiikkakiihdytyksellä.

On sikälikin täysin naurettavaa väittää, että käyttöliittymä on muka liian raskas prosessorille kun kuitenkin samaan aikaan kyseiset puhelimet pyörittää mainiosti moniajossa mm. raskaita pelejä, HD-videotoistoa, HD-kuvausta ja muitakin raskaitakin sovelluksia. Miten tuo muka olisi mahdollista, jos prosessoriteho ei muka riittä edes käyttöliittymän pyörittämiseen? Kyllä väitteesi on ihan täytää hölynpölyä.

Ja ei symbian ole sen bukisempi kuin muutkaan mobiilialustat. Itseasiassa kun muistetaan, että Symbian on maailman eniten käytetty älypuhelinten käyttöjärjestelmä niin on silmiinpistävää, että esim uutiset bukeista ja tietoturva-aukoista on jatkuvasti liittyneet Androidiin ja iPhoneen vaikka niiden käyttäjiä on paljon vähemmän kuin symbianin käyttäjiä. Millon viimeeksi olet esim kuullut, että Symbian vuotaa käyttäjien tietoja? Androidin ja iPhonen kohdallahan noita uutisia on jatkuvasti.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

14

Lainaus:

On sikälikin täysin naurettavaa väittää, että käyttöliittymä on muka liian raskas prosessorille kun kuitenkin samaan aikaan kyseiset puhelimet pyörittää mainiosti moniajossa mm. raskaita pelejä, HD-videotoistoa, HD-kuvausta ja muitakin raskaitakin sovelluksia. Miten tuo muka olisi mahdollista, jos prosessoriteho ei muka riittä edes käyttöliittymän pyörittämiseen? Kyllä väitteesi on ihan täytää hölynpölyä.


Nuo aiemmat keskustelijat tarkoittavat tuolla käyttöliittymän hitaudella varmaan niitä tilanteita, jossa puhelin ei reakoi kosketussyötteeseen tarpeeksi ripeästi.
http://www.youtube.com/v/Z_H8mix_Bzw (esim. tuossa tuo Theme Effects -valinnan ottaminen pois päältä selventää tuota asiaa)

Lainaus:

uutiset bukeista ja tietoturva-aukoista on jatkuvasti liittyneet Androidiin ja iPhoneen vaikka niiden käyttäjiä on paljon vähemmän kuin symbianin käyttäjiä


Vanhan Symbianin ongelmia ei juuri uutisoida suuresti, koska kyseessä ei ole mediaseksikäs alusta. Niitä on kyllä säännöllisesi esillä esim. Kiinassa http://www.securityweek.com/new-variants-old-symbian-mobile-spyware-emerge
Uuden Symbianin kohdalla mitään vakavaa ei ole tullut käsittääksen esiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

15

14@
>Vanhan Symbianin ongelmia ei juuri uutisoida suuresti, koska
>kyseessä ei ole mediaseksikäs alusta. Niitä on kyllä
>säännöllisesi esillä

Perinteisesti tietoturva ongelmat on ollut palvelunestohyökkäyksiä tai vaatineet käyttää tekemään asennus. Haittaohejelmiksi on jopa leimattu ohjelmia jotka tekevät juuri sitä mitä pitääkin.


>Uuden Symbianin kohdalla mitään vakavaa ei ole tullut
>käsittääksen esiin.

Ei uudessa ole radikaalisti muutettu käyttäjän mahdollisuuksia asentaa ohjelmia.

Vastaa
voihyvanen
voihyvanen

17

Hyvä Nokia! Kohtahan tuo näyttää jo yhtä hyvältä kuin 100 euron ZTE Bladen käyttis. Liekö jo kohtaa toimii yhtä nopeasti ja helposti? Toive voi olla kohtuuton koska Bladessa on kuitenkin tuplasti RAM-muistia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja