Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Maailman suurin operaattori: Nokian ja Microsoftin yhteistyö hyväksi alalle

3
Teemu Laitila

Maailman suurin operaattori: Nokian ja Microsoftin yhteistyö hyväksi alalle
Liikevaihdoltaan mitattuna maailman suurimman mobiilioperaattorin Vodafonen toimitusjohtaja toivoo Nokian ja Microsoftin yhteistyön tuovan alallle piristystä ja lisää kilpailua. Uutispalvelu IDG:lle puhunut toimitusjohtaja Jan Geldmacher kertoo yhtiön odottavan Nokialta ja Microsoftilta kilpailukykyisiä tuotteita hidastamaan Applen ja Androidin hallitsevaa asemaa.

Vodafone näkee matkapuhelinalalla kuitenkin Applen, Googlen sekä Nokia-Microsoft-liiton lisäksi neljännenkin vakavasti otettavan pelaajan, vaikka Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on ehkä tarkoituksellisesti jättänyt Amerikkalaisen RIM:n kokonaan huomioimatta puhuessaan ekosysteemien taistelusta kolmen hevosen kisana.

Apple dominoi markkinoita tällä hetkellä, mutta Andoid saavuttaa sen johtoasemaa kovaa vauhtia. RIM on erittäin tärkeä pelaaja yritysmaailmassa ja uskomme Nokian ja Microsoftin tarjoaman neljännen käyttöjärjestelmän oleva positiivinen asia koko alan kannalta.
Jon Geldmacher, Vodafonen toimitusjohtaja
Operaattoreiden tuki tulee olemaan erittäin tärkeä tekijä Nokian ja Microsoftin uuden ekosysteemin onnistumisen kannalta. Erityisesti Amerikan markkinoilla suuri osa puhelimista myydään operaattoreiden kautta ja niiden omilla kustomoinneilla höystettynä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

2

Nokian yhteistyö Microsfotin kanssa saisi kyllä mennä karille ja sitten ottaisivat B-suunnitelman käyttöön. Suljettu ja rajoitettu Windows-luuri ei ole kuluttajille hyväksi.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

Testasin kaupassa pikaisesti uusia puhelimia ja yllätyksekseni ne WP7 luurit tuntuivat joukon (lisänä Android ja Bada) parhaimmilta. Testi oli erittäin pikainen ja tiedän, että kaikenlaista pientä siitä puuttuu (kuten copy+paste), mutta 1-2 vuoden päästä kun Nokia sitä tulee käyttämään en olisi yllättynyt jos WP7 olisi erittäinkin kilpailukykyinen iOS:n, Badan, Androidin ja WebOS:n kanssa.

WP7 vaikutti siis erittäin hyvältä pohjalta jonka päälle rakentaa, softa oli suunniteltu ajatuksella ja toimi erittäin sulavasti. Androidissa on jo nähtävissä erittäin rankka hintakilpailu, joten olen aika positiivinen Nokian tekemän valinnan suhteen, rohkea veto, joka voi tuottaa hyvän lopputuloksen, jos ei onnistu niin Androidiin pääsee mukaan ihan samalla tavalla kuin nytkin olisi ja parin kolmen vuoden aikana voi Meegostakin sukeutua kilpailija johonkin tulevaan kategoriaan.

Meegon nykytilanteesta en omaa sisäpiirin tietoja, sen tilanne nähdään kun tuote on kaupoissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja