Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft maksaa Nokialle yli miljardin yhteistyösopimuksesta

7
Teemu Laitila

Microsoft maksaa Nokialle yli miljardin yhteistyösopimuksesta
Microsoft maksaa Nokialle yli miljardi dollaria Windows Phone -käyttöjärjestelmään perustuvien älypuhelinten kehittämisestä. Sopimuksen yksityiskohdista kertoo talouslehti Bloomberg Businessweek, joka on saanut tietonsa nimettömiltä lähteiltä.

Kokonaissumma maksetaan viiden vuoden aikajänteellä ja sopimuskauden alkuvaiheessa Microsoft osallistuu Nokian tuotekehitys- sekä markkinointikustannuksiin.
Kuten Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop mainitsi yhteistyön julkistamistilaisuudessa, rahaa liikkuu molempiin suuntiin. Bloombergin mukaan Microsoft toivoo saavansa osan sijoituksestaan takaisin Nokian jokaisesta Windows Phone -puhelimesta maksamilla rojaltimaksuilla. Aiempien tietojen mukaan Microsoftin osuus myydyistä puhelimista on 15 dollaria kappaleelta eli Microsoft saa sijoituksensa takaisin Nokian myytyä noin 66 miljoonaa Windows-puhelinta.

Huolimatta rojaltimaksuista, Bloombergin lähteet uskovat myös Nokian säästävän vähentämällä tuotekehityskustannuksiaan.

Lisätuloja Nokialle ennakoidaan myös Microsoftin mainosmyynnistä. Yhteistyön myötä Microsoft saa oikeuden käyttää paikkatietoon perustuvassa mainonnassaan Nokian omistaman NAVTEQ:n karttamateriaaleja, joten mainonnan tuloista osa kilahtaa myös Nokian kirstuun.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

KalikoJak
KalikoJak

1

Aattelinkin, että sopimus olisi ollut Mikille liian hyvä ilman mitään kehitys-maksuja. Noksun tulevaisuus vaikuttaa mun silmissä jo ihan lupaavalta.

Vastaa
PlusMiinusNolla (vahvistamaton)

2

Nokian tulevaisuus vaikuttaa nyt ihan lupaavalta,mutta varmasti vaatimukset Microsoftin puolelta tulevat kasvamaan Nokialle!!.Epäonnistumiset voivat olla...!!.

Vastaa
juhus (vahvistamaton)

3

Päivänsana tuossakin on säästöt nokian puolelta ja vieläpä kaikkein tärkeimmässä asiassa eli tuotekehityksessä. Surkeaa nokialta tuo ja ylipäänsä miltä tahansa yhtiöltä kun tuotekehitys lyödään loppuun.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

4

mitenkähän tämä espanjalainen sanonta kääntyisi suomeksi: lupaa leipää tälle päivälle mutta nälkää huomiselle!

Vastaa
SirTaisto
SirTaisto

6

@5
Nyt ei tarvita kuin perkeleen kova mainoskampanja ja teho syötöllä hyvää uutista ilmoille niin eiköhän ala WiNok luurit kiinnostaa ihmisiä.. ihmiset kun ovat hyvin pitkälti mainosten ja propagandan uhreja. Kun mainoksia pyörii joka tuutista ja kaupoissa käydään testailemassa ms:n alustalla pyörivää noksun puhelinta niin voisin kuvitella puhelimen myyvän (todella monessa arvostelussa wp7 saanut kehuja). Jenkkeihin mennään MicroSoft-nokialle ja muualle Nokia-MicroSoftilla niin ... ;) usko on kova!

Vastaa
PDKLrbQhJpGjot (vahvistamaton)

7

Inofmraotin is power and now I'm a !@#$ing dictator.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja