Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kosketusnäytöllisestä Nokia E6:sta uusi kuva

21
Matti Vähäkainu

Kosketusnäytöllisestä Nokia E6:sta uusi kuva
Viime kuun alussa ensimmäistä kertaa netin ihmeellisessä maailmassa nähty Nokia E6-00 on päässyt uudemman kerran parrasvaloihin. Tällä kertaa puhelimesta on saatu otettua hieman edustavampi kuva, sillä epäilty kosketusnäyttö on kuvassa päällä.

Nokia E6 yhdistää useista E-sarjalaisista tutun pystytason QWERTY-näppäimistön pieneen kosketusnäyttöön. Kosketusnäyttö on oletettavasti samaa kokoluokkaa kuin suosituissa E71- ja E72-malleissa, eli vajaat 2,5 tuumaa. Näytön resoluutioksi on arveltu jopa VGA:ta, mutta on mahdollista, että puhelimen näyttö pystyy vain 320 x 240 pikselin QVGA-resoluutioon.Vuotaneessa kuvassa näkyy Symbian^3-käyttöliittymän uusi versio, jonka erottaa widget-sijoittelusta, uusista ikoneista sekä neljästä kotinäytöstä. Todennäköisesti laitteen julkistus on jo melko lähellä, joten kesään mennessä pysty-QWERTYn fanit pääsevät mahdollisesti nauttimaan myös kosketusnäytöstä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (21)

eebet
eebet

2

Eihän toi nyt niin kauhea ole. Ehkä tuota "alahuulta" vois hieman enemmän laittaa menemään tuon näppäimistön alareunan mukaisesti. Jos tuon hinnaksi tulisi n. 300-400e niin kyllä voisin aivan hyvin harkita ostamista. Tietenkin pitää olla hyvä akunkesto ja tarpeelliset liitännät.
Yksi asia mikä itseäni mietityttää on mitenköhän nettisivut skaalautuvat tuolle näytölle?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

4

E71 oli aikanaan täysin omaa luokkaansa. Siinä oli akkukestoa reilusti ja kaikki toimi kuten pitikin. Lisäksi sen rakenne olisi toimittanut vaikka vasaran virkaa. Ongelmana oli vain pieni näyttö ja se on ongelma myös tuossa, resoluution kasvattaminen ei sitä paranna vaan jopa huonontaa, kokoa pitäisi olla esim 2,8" tai jotain sinnepäin..

Leuka tekee tuosta todella mainion kirjoittamiseen, kuten se teki myös edeltäjissä.

Nykyiset e71:sen seuraajat eivät ole oikein innostaneet, koska parannuksia on ollut todella vähän, käytännössä ei mitään tärkeää..

Mikäli en tietäisi Symbianin tykehtuvan, voisin laittaa jo nyt ennakkotilaukseen:).. niin positiiviset muistot on 71:stä.

Karu totuus on kuitenkin, että Symbbari kuolee, vaikka joku pikkupomo yrittää sitä paniikissa (osakekurssin takia) pehmentääkin.

Kylläpä taas harmittaa se tappokäsky.. No ehkä sitä sopimusta MS:n kanssa ei viimeistelläkään (sitähän ei ole vielä allekirjoitettu, ainaskin eilen kertoivat niin).. No taitaa olla aika kaukaa haettu toivekuva..:)

Vastaa
eebet
eebet

6

Eikös siitä ollut juuri tän päivän Etlarissa juttua, että Nokia jatkaa Symbianin käyttöä niin kauan kun se tekee voittoa. Ja tämän oli sanonut muistaakseni Ihamuotila. Toki viimeaikaisten muutosten jälkeen ei ihme jos tuottavuuskäyrä jyrkässä laskussa tai siihen menossa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sepposeponseponseppo (vahvistamaton)

7

vähän menee kosketusnäytön idea tuossa. Hyvin olisi voinut nipistää ylimmistä rautanapeista tilaa isommalle näytölle...

Vastaa
joonas151
joonas151

8

Itse iPhonen 4 omistaneena en mene kehumaan tuota luuria millään lailla. Käytettyäni iOS käyttistä voin sanoa symbianin olevan niin huono missä puhelimessa tahansa, jopa n8:ssa. Näyttö tässä uutukaisessa on vaivalloisen pieni, kuten jo mainittiinkin ja näppäimistö on aivan surkea. Kaiken tämän lisäksi tuo on vielä kauhean ruma. Hävettää olla suomalainen. Onneksi Nokian huono maine siirtyy Elopin ja Microsoftin myötä Pohjois-Amerikkaan!!

Vastaa
kikuu
kikuu

12

Meielstäni puhelin ei ole ruma, vaikkei niin hieno kuin E71 oli. Vähän menee tilaa hukkaan, pienempi ala- ja yläosa ja isompi näyttö.
Näppäi9met ovat melko varmasti loistavat tuon kokoisiksi toisin kuin joku joonas141(aka jone98 ;) ) sanoi. Jos symbian tuollaisessa käytössä pelaa, niin ihmettelen jos puhelin ei menesty. Niin moni kuitenkin haluaa laadukkaan ja kehittyneen kännykän jota voi kuitenkin käyttää ilman kosketusnäyttöä ja tuossa pyhelimessa se on vielä plussana. Ostaisin jos olisi käyttöä!

Vastaa
Teemui
Teemui

13

Tuosta näppäimistöstä. Kokemusta ei ole kuin E71, mutta näppis on kaukana surkeasta, uskaltasin väittää loistavaksi, vaikka meikäläisen näpeilläkin on kokoa ihan riittävästi.

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

14

joonas151 etkai ole mustasukkainen widgeteistä ? Tämän kanssa uskaltaa lähteä pihalle vaikka 10 asteen pakkaseen :)

Vastaa
pitokokka
pitokokka

15

Pieni kosketusnäyttö, pieninäppäiminen qwerty. Melkein kuulostaa junnuvehkeeltä. Puhelin voi jopa kaupaksi niille, jotka tykkäävät E71 tai muista pienemmistä qwerty puhelimista. E71 on ollut erinomainen puhelin niille, joille malli on kelvannut. Mahtuu hyvin taskuun tai pienempäänkin käsilaukkuun ja akku kestää pitkään. Nyt jo vähän vanhaa mallia, E72:.ssa mm. vähän parempi kamera.

Kamera 8 M, tehoa myllyyn, 4? aloitusnäyttöä, riittävästi keskus- ja muuta muistia + hyvä akun kesto, niin puhelin menee kaupaksi. Hinta vielä haarukkaan 300-400.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

16

15@
>Kamera 8 M,

Pikseleillä väliä, kunhan hyvä kamera, nopeus ja lähi kuvaus tärkeitä.

> 4? aloitusnäyttöä,

Sitten kyse jo aivan toisenlaisesta laitteesta. ei iskisi tähän luokkaan lainkaan.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

17

@16

"4? aloitusnäyttöä,

Sitten kyse jo aivan toisenlaisesta laitteesta. ei iskisi tähän luokkaan lainkaan."

Mitä tarkoitat? Kuvan perusteella juurikin neljän aloitusnäytön laitteelta näyttäisi.. (pallurat näytön alareunassa..)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

18

17@
>Mitä tarkoitat? Kuvan perusteella juurikin neljän aloitusnäytön
> laitteelta näyttäisi.. (pallurat näytön alareunassa..)

Luulin hänen tarkoittavan asiayhteyden perusteella 4 tuuman näyttöä.

Vastaa
Anestic
Anestic

19

Ruma kuin synti minun mielestä. En vain ymmärrä tuota vanhaa kökköä PDA-mallia kun se liuku qwertykin on keksitty. Joka näitä ostaa, ei ole kyllä kunnon qwerty-puhelinta edes kokeillut...

Tai sitten on ja omaa vain eri maun kuin minä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

20

19@
>Ruma kuin synti minun mielestä. En vain ymmärrä tuota vanhaa kökköä
>PDA-mallia kun se liuku qwertykin on keksitty.
>Joka näitä ostaa, ei
>ole kyllä kunnon qwerty-puhelinta edes kokeillut...

Kyse käytettävyydestä, voisi se olla liukunäppikselläkin, kasvattaisi paksuutta, etuna että taskussa vähän lyhyempi, qwerty käytettävyys heikompi. Onneksi on vaihtoehtoja erilaisia tarpeita varten.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
brettfavre (vahvistamaton)

21

E71 omistajana olen melko teltta pystyssä odottamassa tän ilmestymistä. Ei kauneimpia puhelimia mutta omiin käyttötarkoituksiin aivan täydellinen.
olen pari kosketusluuria omistanut ja mielipiteeni vrt. tämän mallisiin on, että hifistelykäytössä parempi mutta arkikäytössä jää reilusti taakse käyttönopeudessa.

qwerty:n haukkuihin voin vain sanoa että parin päivän totuttelun jälkeen E71:n näppis on paras mitä omat kauniit kätöseni on päässyt näpyttelemään. kuten sanoin olen myös pari kosketuslelua omistanut ja niissä ainakaan virtuaali qwerty toimi mutta ei ole fyysisen voittanutta. tuossa näyttäis ekalla vilkasulla olevan sama kuin e71/72 johon mun keskivertopeukku ei kompastele

symbian 3 vähän kyl jänskättää, ei kokemusta.

Puhelin niillä jotka haluaa käytännöllisyyttä, toimivuutta mutta ei tarvitse olla trendikäs.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.