Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia kehittää neljää WP7-puhelinta ja yhtä Windows-tabletia (päivitetty)

16
Manu Pitkänen

Nokia kehittää neljää WP7-puhelinta ja yhtä Windows-tabletia (päivitetty)
Mikäli Nokia-vuodoista tunnetun venäläisen Eldar Murtazinin uusi tweetti pitää paikkansa, niin Nokia kehittää yhden Windows Phone 7 -puhelimen sijaan nyt jo neljää WP7-nokialaista. Murtazinin mukaan myös tablet-tietokone on kehitteillä, jossa saatetaan käyttää Windows 8 -käyttöjärjestelmää.

Nokia ilmoitti helmikuussa, että yhtiön ensisijainen käyttöjärjestelmä älypuhelimissa tulee olemaan Microsoftin Windows Phone. Pian sen jälkeen verkkoon vuoti konseptikuva Nokian ensimmäisestä Windows Phone 7 -puhelimesta, jonka Nokia myönsi olevan aito. Yhteistyöjulkistuksen ohessa kerrottiin, että WP7-nokialainen yritetään saada julkaistua vielä tämän vuoden aikana. Käyttöjärjestelmän kehitysongelmat ovat mahdollisesti siirtäneet julkistusta ensi vuoden alkuun. Tähän asti oltiin uskottu, että Nokia kehittää vain yhtä uuden strategian mukaista puhelinta, mutta ilmeisesti kehitteillä olevia malleja onkin neljä.
Tulevista puhelimista kaksi on raudaltaan vähintään WP7:n tämänhetkiset minimivaatimukset täyttäviä. Toisin sanoen niissä on ainakin gigahertsin prosessori, kahdeksan gigatavua sisäistä muistia ja viiden megapikselin kamera. Kahdessa muussa mallissa on vaatimattomammat ominaisuudet, kuten hitaampi 800 megahertsin prosessori. Jälkimmäiset siis tulevat kilpailemaan HTC Igniten kanssa.

PÄIVITYS. Reutersin nimettömän lähteen mukaan Nokialla pähkäillään tällä hetkellä tabletin tulevaa käyttöjärjestelmää. Mahdollisten käyttöjärjestelmien luettelossa on Windowsin lisäksi MeeGo.

Kommentit (16)

JussiFX
JussiFX

1

Pistäisivät tablettiin vaikka Android 3.0. Tai sitten vaikka meego, mutta ei windowsia.
Toisaalta tabletit eivät itseä kiinnosta joten... whateva

Vastaa
ep_
ep_

2

Melkonen ennustus Murtazinilta että nokialta on tabletti-laite tulossa. Eikös tässä jo jokin aikaa sitten julkisuuteen tullut kourallinen piiroskuvia nokian N8:aa muistuttavasta tablet-laitteesta kun Nokia oli hakenut patentteja sille jenkeistä.

Vastaa
eebet
eebet

4

Veikkaan, että Tabletti tulee MeeGolla, koska W8 on suunniteltu julkaistavaksi vasta 2012->? Ja Meego kumminkin jo melkein valmis...

Vastaa
teppoI
teppoI

5

@2, 3

Kyse oli Nokia MeeGo-tabletista, jonka epäiltiin jo kuolleen. Kyse ei siis ollut juuri muusta kuin virallisesta tiedosta, että tuollainen kone on ollut suunnittelupöydällä.

Periaatteessa nyt suunnitteilla oleva tabletti on varmaan on melkolailla samaa huttua, mutta vain viivästetyllä aikataululla ja käyttöjärjestelmävalintakin on epäselvä.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

6

Kyllähän toi aika loogista on kehittää heti useempaa, kun kehitys ottaa kumminkin oman aikansa.

MeeGo tablet ois huomattavasti parempi, kun Windowsilla varustettu vastaava, mutta tiiä sitte miten pärjää Androidille johtuen Androidin suuresta softa määrästä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

7

MeeGo-tabletin ulostuloa odottelen. Vaikka tabletit ovatkin älyttömiä. Toisaalta enemmän nuo ulos puskettavat puhelimet kiinnostavat, Microsoftin mahdollinen edistyminen alustan kehityksessä ja Nokian uusi design. TOivon todella, etteivät he puske sitä samaa roskaa mitä kaikki valmistajat, täysin saman näköisiä puhelimia. Jotain vaihtelua saisi löytyä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

8

@uutinen
>Tähän asti oltiin uskottu, että Nokia kehittää vain yhtä uuden
>strategian mukaista puhelinta, mutta ilmeisesti kehitteillä olevia
>malleja onkin neljä.

Tuskin noin on uskottu, yhtiö on kertonut että WP on sen ensisijainen älypuhelinalusta, ja kertonut kuinka siihen panostaa yhdessä MSn kanssa.

Niin ei tuota pysty millään tekemään yhdellä tai kahdella mallilla.
Joku on voinut pohtia onko malleja viisi , viisitoista vai jotain muuta.
Enemmän pohdittu sitä että milla aikataululla yhtiö saa WP koneilla malistoa täytettyä.

Vastaa
what ever... (vahvistamaton)

9

Android ja Meego kiinnostavat,MUTTA EIVÄT WP ja Symbian!!.

Vastaa
teppoI
teppoI

10

@8

Puhe oli tällä hetkellä kehitettävistä malleista. Kukaanhan ei voi sanoa etukäteen miten monta on puhelinta loppujen lopuksi tulossa.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

11

Hieman ihmetyttää jos valitaan MeeGo tablettiin. Ei sillä etteikö se olisi hyvä valinta jne. mutta sotii jokseenkin tätä Nokian ekosysteemi hypetystä vastaan. Tosin jos ja kun Windows 8:n tablet versio tulee vasta 2012 syksyllä, voidaan tähän väliin tuoda yksi tablet sukupolvi vaikka "kuolevalla" Symbianilla, ja aloittaa sama ekosysteemi hypetys sitten uudestaan, kun sen aika on tabletien osalta.

Vastaa
ep_
ep_

12

@11

Ei symbianista taida oikeen olla tablettiin. Kyllä se on MeeGo käyttiksenä tabletissa jos Nokia jonkun tabletin tekee ennen Win8:ia. Itse en kyllä ihmettelisi tuota MeeGoa tabletin käyttisvalintana yhtään.

Vastaa
kawasaki7
kawasaki7

13

Jotenkin muistan sen ajan, ku olikos se Apple vai ketä, kun toi markkinoille "ensimmäisen" tabletin ja muut valmistajat haukkui heti turhaksi. Nyt niitä pukkaa joka valmistajalta :D .

Vastaa
djtob
djtob

14

MeeGoon saa laitettua S^3:n sovelluksia pyöritettäväksi ja myös Android-sovelluksia sekä liuta tavanomaisia tietokoneen Linux-sovelluksia. Ei se sovelluksien vähyys ole ongelma vaan kaikilla eri tablet-käyttiksillä on ongelma, ettei yksikään ole täysiverinen Linux paitsi MeeGo.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

15

@12

Jotenkin arvasin että joku takertuu tuohon Symbianiin. Se oli tarkoitettu samanlaiseksi heitoksi kuin se, jos olisin sanonut että ensimmäinen sukupolvi julkaistaisiin MS-DOSsilla... Pointti tuossa oli se, että Nokian kannalta muu kuin Windows alusta vaikuttaisi tässä vaiheessa oudolta valinnalta. Onhan tuota ekosysteemiä niin hypetetty, että miksi jättää tablet sen ulkopuolelle? Tässä tapauksessa toki käytännön aikataulullisista syistä, mutta näinollen olettaisin tarkoittavan sitä, että nämä MS-DOS ;) alustaiset tabletit olisivat se ensimmäinen sukupolvi ja siihen se jäisi. Windows tulisi korvaamaan kun on valmis.

Mitä taas tulee muutoin omaan mielipiteeseeni MeeGosta, niin käyttäjänä tuo kelpaisi mitä parhaiten, kunhan tuki säilyy jatkossakin.

Vaikka Windows myönteiseltä ehkä vaikutankin, niin itsekäytän liki 99% linuxia kotikoneellani, windowsin käynnistämiseen pitää oikeastaan olla varsin erityinen syy. Tämä ei johdu enää tässä iässä niinkään ideologisista syistä, kuin muista. Esim. yksinkertaisesti siitä, että tottunut käytämään tuots omiin tarpeisiini ja tykkään käyttää, on kevyempi, alkuasetusten jälkeen vähemmän säätöä (lue huoltotoimenpiteitä) jne. Töissä toki 100% ajasta käytän Windowsia ja olenkin melko käyttöjärjestelmä neutraali. Eli kaikille on paikkansa, tarpeensa ja kukin käyttäköön mitä käyttää.

Tämän sanottuani todettakoon vain, että pääosin pyrin siis kommentoimaan tässä Nokian julkisuuteen antamien "ekosysteemi" lausuntojen pohjalta, sekä niistä seuranneiden / niihin liittyneiden käyttöjärjestelmä valintojen suhteen..

@14
Tuo on totta, Meegoon saa S^3 sovelluksia, kuten myös Android sovelluksia. Mutta näkisin että pitkällä tähtäimellä Nokialle tärkeää olisi se, että löytyy samat ohjelmat niin älypuhelimiin kuin tableteihinkin (vrt. esim. Apple). S^3 alustalle taasen ei kovin pitkää näkymää voi povata, joten siksi tuo veikkaukseni tässä on ollut se, että nyt tuotaisiin markkinoille vain jotain jollain alustalla, että päästäisiin ns. mukaan kuvioihin.. Myöhemmin tuto strategia noiltakin osin tarkentunee.. Tosin tämä vain oma veikkaukseni ja saattaa olla 100% metsässä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

16

10@
>Puhe oli tällä hetkellä kehitettävistä malleista.

Luonnollisesti, kevään uutisen jälkeen olisi yllätys jos laajan rintaman sijasta yhtiö olisi kehittämässä vain yhtälaitetta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja