Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian N8-01:ssä qHD-näyttö?

13
Manu Pitkänen

Nokian N8-01:ssä qHD-näyttö?
Kiinankieliselle verkkosivulle on vuotanut tietoja Nokian tulevista puhelinmalleista. Sivuston vuotamien Ovi Publish -ruutukaappauskuvan perusteella Nokialta on tulossa N8-01-, 601T-, 602T- ja 702T-mallit. Myös Nokia Oro, T7-00 ja X7-00 mainitaan ruutukaappauskuvissa.

Aiemmin Hindustan Times kertoi, että Nokia aikoo julkaista tämän vuoden aikana ainakin 40 uutta puhelinmallia, joista 12 täyttää älypuhelimen kriteerit. Uusia malleja on tiedossa kaikkiin hintasegmentteihin. Ei ole siis ihme, että nyt vuoti tietoja noinkin monesta puhelinmallista.
Tässä vaiheessa tiedot ovat kovin niukat, mutta ainakin Nokian N8-00:n manttelinperijä N8-01:een on luvassa edeltäjäänsä verrattuna selvästi parempi näyttö. Kuvien perusteella siinä on jopa 540x960-resoluutio (qHD, 16:9), joka tarkoittaa pikselimäärässä 125 prosentin kasvua verrattuna N8:n nHD-näyttöön. Resoluutio lähentelee jo iPhone 4:n kiiteltyä Retina-näyttöä. N8-01:n näytön tyyppiä tai kokoa ei vielä voida kuin veikkailla.

Nokian 601T-, 602T- ja 702T-puhelimet toimivat TD-SCDMA-verkossa, joten kyseiset mallit tulevat myyntiin vain Kiinassa.

Kommentit (13)

Thor1993
Thor1993

1

Käyttikset olis mielenkiintosta tietää.. Kuinka pian ja kuinka monta WP puhelinta? Millä versiolla? MeeGo; milloin? Kuinka monta Symbian puhelinta?

Sentään on N8-01 näyttö laitettu nykystandardien mukaseks.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

2

Sieltä tulee tänä vuonna wp7 puhelin vain jos saavat jonkun mallin helposti uudelleen targetoitua siihen. 50/50 mahdollisuudet. Menee todennäköisesti ensi vuoteen.

Alusta asti mallia suunnitellen menee aloittamisesta 18-24kk. Toki voivat ostaa luureja vaikka htc:ltä ja laittaa niihin Nokia logo päälle.

Miksi toi sitten olisi kiinnostavaa onkin eri kysymys. Omasta mielestäni harvinaisen samantekevää (siis seuraavat 1,5-2v ennenkuin alusta alkaen suunnitellut mallit tulevat).

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

@1

> Käyttikset olis mielenkiintosta tietää..

Symbian ^3

> Kuinka pian ja kuinka monta WP puhelinta?

Tuskin ainuttakaan tämän vuoden puolella. WP7 puhelimia voidaan odottaa markkinoille vuoden 2012 aikana. Uutisissa on myös sanottu jo, että Nokia työstää neljää WP7 puhelinta.

> Millä versiolla? MeeGo; milloin?
> Kuinka monta Symbian puhelinta?

Eikögän noi tule olemaan kaikki Symbian-älypuhelimia, sitä yhtä luvattua MeeGo-laitetta lukuunottamatta.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

7

Ilmankos N8 saa jo aika hyvään hintaan. Mitenhän on N8-01 kameran kanssa, meneekö huonompaan suuntaan? Kallistun vanhemman (ja tod.näk) edullisemman puoleen, jos uudesta mallista löytyy vain E7 tasoinen kamera.

Vastaa
Markeli
Markeli

8

@7

Nokialtahan on tulossa puhelin, jonka kamerassa käytetään optista zoomia. Joten voisi olettaa että tuossa tulevassa n8:ssa on tuo optinen zoom.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

9

@8 ei sitä tiedä missä puhelimessa se optinen zoom on, jos sellainen on tulossa. Kohta on taas Nokialla eri malleja ja niiden versioita niin, ettei tiedä mistä valita. Jotkut ominaisuudet paremmat ja toiset huonommat verrattuna eri malleihin. Pyritään myymään paljon eri tuotteita, hinta kohtuullinen ja tuotankustannukset alas.

Henkilökohtaisesti E7 ei kiinnosta, qwerystä huolimatta, koska N8 kamera on niin paljon parempi. Suhtaudun epäilevästi, että Nokialta tulisi lippulaiva, jossa olisi kaikki herkut. En pidä mitenkään mahdottomana, että uuteen N8 pistettäisiin 'lähes' yhtä hyvä kamera, esim. E7 kaltainen 8M (vaikka kseon salamalla), mutta parempi näyttö. No aika näyttää.

Vastaa
Markeli
Markeli

10

@8

Loogisintahan olisi, että nokian parhaimman kamerapuhelimen seuraaja olisi parempi kuin edellinen, kaikin puolin eli myös kameran osalta.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

Vaikka akkuhan siinä kärsisi, jotenkin toivoisi edes vähän tykimpää prosessoria. Tosin, onhan se Symbian aika kevyt verrattuna iOS:n tai Androidiin.

Ja toivoisin uusia, "jänniä" malleja, malleja joissa on uusia, jänniä ja hauskoja ominaisuuksia.

Vastaa
Anestic
Anestic

12

Itse en pistä paljon painoarvoa sille, kestääkö se akku 24 vai 26 tuntia, illalla laturiin älypuhelin kuitenkin:) Tehoa sen sijaan usein kaipaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja