Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Nokia X7 ja uusittu Symbian

63
Panu Roivas

Videolla: Nokia X7 ja uusittu Symbian
Nokia pitää huomenna Lontoossa lehdistötilaisuuden liittyen Symbianin uuteen versioon, jossa on uusittu muun muassa käyttöliittymää ja selainta. Verkkosivusto Engadget on kuitenkin ehtinyt napata ennakkoon vuotaneen esittelyvideon Nokia X7:sta, johon uusin Symbian on asennettu.

Youtubeen vuoti alunperin kolme videota, mutta ne ovat sittemmin muutettu yksityisiksi ja vain X7:n esittelyvideo on tällä hetkellä katseltavissa Engadgetin kautta. Videolla esitellään sulavaa skrollausta ja uusittua selainta, jonka kerrotaan olevan kolme kertaa nopeampi kuin vanha selain. Päivityksen mukana tulee myös pystyasennon QWERTY-kosketusnäppäimistö. X7 käyttää 4 tuuman Clear Black Amoled-näyttöä ja siitä löytyy muun muassa 8 megapikselin kamera.Symbianin uuden version ja X7:n lisäksi Nokia tulee esittelemään myös E72:n seuraajan, E6:n, joka on fyysisellä QWERTYllä ja kosketusnäytöllä varustettu bisnespuhelin.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (63)

Nikotiko
Nikotiko

2

Ei kyllä kovinkaan vakuuttavaa. Näppäimet näppäimistöllä onnettoman pienet. En taida enää vaihtaa valintaani.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

3

@2 Nikotiko

Käännä se luuri vaaka-asentoon niin näppäimet on isompia. Pystyasennon qwerty-näppiksen napit on väkisinkin suht pieniä, niin ne on Androidissa jai iPhonessakin, joten on typerää syytellä Symbiania asiasta joka koskee kaikkia alustoja. Ja ainahan voit käyttää Swype-tekstinsyöttöä, jollon nappeja ei tarvitse klikkailla, vaan sormen liu'uttaminen riittää.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

5

Symbianin uudistamiseen liittyen. Qt Quick Components Symbian-versiosta on äskettäin julkaistu release candidate -versio. Kyse on siis käyttöliittymäkomponenttikirjastosta QML-sovellusten tekemiseen

Youtubesta löytyy jo jonkun tekemä video, jossa Qt Quick Componentsin ja QML-tekniikan esittelemiseksi tehtyjä demo-sovelluksia ajetaan Nokia N8:lla.

http://www.youtube.com/watch?v=jfbRqhbETm4

Videolla nähdyt sopvellukset on siis vain demoja ja esimerkkisovelluksia kehittäjille.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

@4

Ja mitä noiden nyt sitten muka pitäs osottaa? Ihan sama koskee niitä Android ja iPhone luurejakin, Kun otat ne käteen, niin niiden pystyasennon Qwerty-näppiksen napit on ihan yhtälailla varsin pieniä.

Tossa iPhonen näppiksessä on kaikenlisäksi kahdella ylimmällä rivillä 11 nappia, kun Symbianissa on bain 10. Eli iPhonen näppiksessä riville on ahdettu enemmän nappeja kuin Symbianissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

7

4@
>Katsoppas näistä
Aijaa.com kuvassa oli yksi näppäin rivissä enemmän -> kaventaa yksittäistä näppäintä. Tosin toinen oli scandi näppis ja toinen ei.

Kuvat ei kertoneet mitään vaaka qwertystä.

Vaihtoehtona säilyy lisäksi ITU näppis, jolloin yksittäiset napit ovat leveämpiä.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

8

@6.

Tuo ei ole iphonen näppäimistö, vaan HTC Desire HD:n. Meinasin aiemmin ostaa Nokia E7:n mutta päädyin siihen tulokseen, että taidan vaihtaa valmistajaa, kun Nokialla netin selaus on yhtä tuskaa. Enkä ole kovin innokas ottamaan selvää, josko tämä tekisi poikkeuksen.

Toki E7:n runko on kestävä ja hieno, mutta sisältä ei löydykkään sitten yhtä edustavaa sisältöä.

HTC Desire HD:n specsit:

- 1GHz Qualcomm MSM8255 Snapdragon -prosessori
- 768 Mt RAM
- 4,3" LCD näyttö
- Android 2.2 Froyo
- HTC Sense UI
- Datasiirto 14.4 Mbit/s

Ei tarvi paljo muuta enää kertoa ni kyllä lähden HTC:n kelkkaan.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

12

Heti, kun Symbianista saadaan käytettävä se hylätään.
Noh.. Saa nähä mitä siitä WP:stä sitte tulee, kunhan ne saa siihen ne kaavaillut isot updatet. HTC:llä mennään nykysin, mutta en todellakaan ole merkkiuskollinen joten Nokiaan voin joskus palata jos ne saa jotain mielenkiintosta aikaan.

Vastaa
mckonen
mckonen

13

On vähän mihin käyttöön tulee, kokemuksesta, että ei oikeasti ole E7:n voittanutta business käytössä; ylivoimaisesti laadukkain rakenne, paras näppis, ainoa puhelin missä oikeasti toimiva mail for exchange. Netti selain opera 10 toimii ihan ok. Ilmainen navigointi kävellessä /autolla.
Muuta; Toimiva videoplayer subeilla. Tarvittaessa IPhone tyyppinen aloitusnäyttö..ei oikein muuten ummarra moitteita kuin ko. henkilöt ovat ostaneet kalliimman IPhonen, joka on oikeasti teinipuhelin..

Vastaa
miksuh2
miksuh2

15

> Tuo ei ole iphonen näppäimistö, vaan HTC Desire HD:n.

Okei tarkemmin katsoen taisi olla Android-näppis, no jokataopauksessa se mitä sanoin pätyee. Eli tuohon näppukseen on ahdettu 11 nappulaa vaakariveille, joten ne napit on sivu suunassa kapeammat kuin Symbianin näppiksessä.

> Desire HD:n näppäimet ovat korkeampia, eikä lisämerkkien (kuten
> kaksoispiste) takia tarvitse lähteä availemaan eri valikoita.

Kun puhelinta käytetään pystyasennossa, niin Qwerty-näppiksen nappien leveydellä on paljon enemmän merkitystä kuin korkeudella. Korkeys ei ole ongelma, vaan leveys. Ja ei Symbianissakaan tarvitse mitään valikoita availla lisätäkseen esimerkiksi mainitsemasi kaksoispisteen. Riittää kun painaa näppiksessä yhtä nappia näppiksessä, jollon näppäinten tila vaihtuu.

> Nokialla netin selaus on yhtä tuskaa.

Symbianille on tulossa uusi selain, kuten videollakin sanotaan. Ja kyllä nykynenkin Symbian ^3 selain on aivan käytettäbä, vaikka toki uudistettu selain on tervetullut. Lisäksi muistutan, että Symbianille on useita eri selaimia, mikään ei pakota käyttämään Symbianin oletusselainta. Käytä vaikka opera Mobilea, jos niion haluat.

> Enkä ole kovin innokas ottamaan selvää, josko tämä tekisi poikkeuksen.

Niin tuossahan on kiteutettun'ä se mitn moni Android ja iphone fani ajattelee. Ei vaivauduta edes ottamaan asioista selvää, vaan haukutaan Symbiania mutu-pohjalta.

> HTC Desire HD:n specsit:

Miksi sinun niitä piti tässä ketjussa alkaa mainostamaan?

> Ei tarvi paljo muuta enää kertoa ni kyllä lähden HTC:n kelkkaan.

No senkus menet sitten, mutta MIKSI sinun pitää sitä tässä ketjussa toitottaa? Miten tuo liittyy tähän kyseessä olevaan uutiseen?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

16

@11 Nikotiko

> Sitäpaitsi sitä faktaa, että Androidissa on suurempi resoluutio, ette voi
> kieltää. Se tekee netin selauksesta paljon kätevämpää.

Niinkun millä tavalla Androidissa muka on suurempi resoluutio? Symbiania ei ole sidottu mihinkään tiettyyn resoluutioon. Symbian ei rajoita näytön resoluutiota, joten väitteesi on todella omituinen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

17

@9

Antamassasi Symbian kuvassa on shift(nuoli ylös) pohjassa eli isot kirjaimet esillä. Siksi piste ja pilkku eivät ole näkyvissä. Itse asiassa tässä tapauksessa Symbianin kirjaimet ovat isompia sillä Symbian esimerkissä ei ole ääkkösiä(ei skandi), mutta kukapa ei faktoja muuttelisi omien mieltymysten mukaan.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

18

@10 Nikotiko

Kuten noista sun antamistasi ruutukaappauksista näkyy, niin vaakatasossakin Androidin näppiksen riveille on tungettu 2 nappia enemmän, kuin Symbianin näppiksessä. Eli vaakatilassakin Symbianissa yksittäiselle napille on enemmän tilaa. Kokeussuunnassa nuo taitaa olla suunnilleen samaa luokkaa, huomioi näppiksen yläpuolella oleva tekstikenttä ja yläpalkki. Asiaan vaikutta tietenkin myös näytön fyysinen koko ja kuvasuhde.

Lisäksi toi sun ruutukaappauksesi Symbianin vaakatilan qwerty-näppiksestä ei ole kuva tulevan PR2.0:n päivityksen näppiksestä.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

20

@miksuh2

>Niin tuossahan on kiteutettun'ä se mitn moni Android ja iphone >fani ajattelee. Ei vaivauduta edes ottamaan asioista selvää, vaan >haukutaan Symbiania mutu-pohjalta.

Ai siis mitä ihmettä? Mulla on tällä hetkellä kaks nokialaista käytössä, enkä mä todellakaan ole mikään Android tai iphone fani. Ihan todelliselta pohjalta se Androidin suosio tulee. Pitkään olin ostamassa Nokia E7:aa kunnes mietin, että mitä teen älypuhelimella, jolla netin selaus on tuskaa.

@18 miksuh2

>Lisäksi toi sun ruutukaappauksesi Symbianin vaakatilan
>qwerty-näppiksestä ei ole kuva tulevan PR2.0:n päivityksen >näppiksestä.

Joo, en oo kyllä nähnyt vielä yhtäkään vaakatason kuvaa tästä samaisen päivityksen vaakatason näppäimistöstä.

@17. iKnow_

Niin on, mutta katsoppa Android näppäimistön piste näppäintä välilyönnin vieressä. Siinä on kaksoispiste saatavilla nopeasti.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

21

@16 miksuh2

>Niinkun millä tavalla Androidissa
>muka on suurempi resoluutio?
>Symbiania ei ole sidottu mihinkään tiettyyn resoluutioon.
>Symbian ei rajoita näytön resoluutiota,
>joten väitteesi on todella omituinen.

Ahaa, millähän tavalla se on omituinen?

Android puhelinten pääsääntöinen resoluutio on 480 x 800 kun taas Symbianin ilmoitettu resoluutio on HUIMAT 360 x 640 pikseliä. Kyllä säkin sen tajuat, varmaan, että toi on pienempi?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jepajuu (vahvistamaton)

22

@19

Onko heittää linkkiä miten Android laite toimii kun 6 tabia on samaan aikaan lataamassa ja renderöimässä sivuja? Kieltämättä hieman scrollaukset ja zoomaus tahmaa tuossa alussa kun sivu ei ole vielä ladattu.

Vastaa
Arthetzki
Arthetzki

24

Nikotiko, symbian ei rajoita näytön resoluutiota millään tavalla, joten argumenttisi on invalidi. Miksi sinä noita speksejä tänne tulet mainostamaan kun ei niillä ole mitään väliä kännyköissä. Se mikä merkitsee on miten softa hyödyntää rautaa, siinä missä android vaatii 1 Ghz prossun 720p videon pyörittämiseen, pystyy N8 samaan 680mhz ja rautakiihdytys. Ne tuplaytimet on täysi vitsi, ei android eikä mikään muukaan käyttis osaa hyödyntää sitä moniytimisyyttä akkukeston parantamiseen, tai tehojen. Turhaa pelleilyä. Nuo kaikki screenshotit mitä olet tänne postannut ovat aivan sekaisin. Osa on androidin eri versioista, osa on tulevasta PR 2.0 päivtyksestä ja osa on nykyisestä S^3:sta. Tuo "mulla on kaks nokialaista käytössä" ei kerro mitään oleellista, ja oletan sen näin olevan typerä puolustus kapeanäköisyyteesesi.

Mitä itse X7 ja tuo uusi päivitys: Puhelin näyttää jämäkältä ja ohuelta, pikkasen vaikutteita HTC:sta muotuilussa näkyy olevan. Käyttöliittymästä en mene vielä mitään sanomaan kun eihän tuota ole vielä julkaistu, mutta paremmaltahan tuo näyttää. Seuraavaksi puhelimeksi varmaankin tuon ostan, tämä 5530 alkaa jo olla vanhaa kuraa. Androidia en osta, PC synkkaus tuki on huonoa ja itseä ei kauheasti kiinnosta säätää mitään custom romeja tai muuta että saan siihen uusimmat päivitykset, kotikonetta jaksan säätää, mutta matkalla se ei kiinnosta. WP7 on hieno sen ensimmäisen päivän, mutta sitten kun niihin efekteihin kyllästyy, jää käteen melko rajoittunut kokonaisuus verrattuna Androidiin ja Symbianiin. iPhone on lelu, Applen yrityspolitiikka on 100% silmään kuseminen, ja naulana arkkuun iTunes. Jos tuo PR 2.0 tekee nuo luvatut korjaukset annan nokialle anteeksi tämän s60 5th sekoilut ja muut. Jos ei niin on pakko odottaa jotain parempaa.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

25

@23.

Tuollaisestako teillä jää kiinni se älyäminen? Tarvitsette ilmeisesti lisäkoulutusta, joten painukaapa takaisin koulun penkille hop hop.

Vastaa
yksyks2
yksyks2

27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikotiko:

@3.

Katsoppas näistä

http://i9.aijaa.com/b/00303/7862167.png

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikotiko:

No tässä teille sitten vaakatasossa myös:

http://i5.aijaa.com/b/00123/7862168.png

Kyllä minusta Androidin näppäimistö on paremmin aseteltu ja se on monipuolisempi.

Nämä on muuten mun ottamia kuvia. Desire HD
http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-236/android_tai_e7-894352/5#5435162


Näppäimistön kokoon vaikuttaa se _näytön_koko_.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

28

@21 Nikotiko

> Ahaa, millähän tavalla se on omituinen?

Siten, että sä sotket nyt kaksi täysin eri asiaa: käytetyn näyttöpaneelin pikselimäärän ja käyttöjärjestelmän tukemat resoluutiot. Minä sanoin tämän sinulle jo, mutta et ilmeisesti ymmärtänyt mitä sanoin, joten sanon uudestaan. Symbian EI rajoita käytettyä resoluutiota, Symbiania ei myöskään ole sidottu mihinkään tiettyyn resoluutioon. Joten et sä voi väittää, että Androidissa olisi suurempi resoluutio kuin Symbianissa.

Jos jonkun tietyn laitteen näytön fyysinen resoluutio on X*Y niin ei se tarkota sitä, että käyttöjärjetelmä tukisi vain kyseistä X*Y resoluutiota. Symbian ja Symbian sovellukset on aina rakennettu käyttäen ns. layoutteja käyttöliittymän asettelussa, joka mahdollistaa sen että käyttöliittymä sopeutuu eri resoluutioihin.

> Android puhelinten pääsääntöinen resoluutio on 480 x 800 kun taas
> Symbianin ilmoitettu resoluutio on HUIMAT 360 x 640 pikseliä. Kyllä > >
> säkin sen tajuat, varmaan, että toi on pienempi?

Symbian-ölypyuhelimia on aina ollut hyvinkin eri resoluutioisilla näytöillä. Esimerkiksi Nokia E90 älypuhelimen näytön resoluutio on 800×352. E90 käyttää Symbiania ja E90 julkastiin jo 2007. Eli vaikka tällä hetkellä yleisin resoluutio onkin 740x360, niin se ei tarkota sitä, että Symbian ei tukisi suurempia resoluutioita, kyllä se tukee. Se jos kännykässä käytään näyttöpaneelia, jonka resoluutio on X*Y EI TARKOTA sitä, että Symbian ei tukisi esimerkiksi kaksikertaa suurempaa resoluutiota tai esimerkiksi mitä tahnsa noiden kahden resoluution väliltä.

Lakkaa sotkemasta kahta eri asiaa, näyttöpaneelin resoluutiota ja käytiksen tukemia näyttötiloja.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

29

@28

typokorjaus:

> Eli vaikka tällä hetkellä yleisin resoluutio onkin 740x360, niin se ei
> tarkota sitä, että Symbian ei tukisi suurempia resoluutioita

Tarkoitin tietenkin 640x360

Vastaa
miksuh2
miksuh2

30

@26

> Taitaa olla kapasitiivinen näyttö kun kerran multi-touch toimii. Eikös
> X-sarjan kosketusnäyttöpuhelimet oo kapasitiivisia?

Kaikki Symbian ^3 älypuhelimet on varustettu kapaisitiivisella näytöllä, ainakin tähän astisista julkastuista.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

31

Kaikki tarpeellinen on varmaan näissä kommenteissa sanottu jo useaan kertaan, joten tyydyn vähään:

Perkele, että näyttää upealta!

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

32

@miksuh2

No miksi sitten kaikki aina valittaa Symbianin pienestä resoluutiosta?? Minkä tähden Applen iphone 4 resoluutio on mukamas sitten niin kamalan hyvä, jos Symbianissa sillä ei ole mitään merkitystä mikä resoluutio on ilmoitettu?

Vastaa
Arthetzki
Arthetzki

33

@32

Nikotiko sekoitat taas Symbianin ja Nokian tekemät symbian puhelimet. Kukaan ei ole ikinä valittanut Symbianin resoluutiosta, vaan Nokian symbian puhelinten resoluutiosta. Ne ovat eri asiat, yritä jo ymmärtää. Symbian ei ilmoita resoluutiota, niinkuin ei iOS myöskään. Nokian puhelinmalleille ilmoitetaan resoluutio ja iPhonelle myös. Näyttöpaneeli ja käyttöjärjestelmä ovat eri asiat. huoh.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
DROiDi (vahvistamaton)

35

@22 Ei omassa ei nokialaisessa ainakaan ole mitään vaikutusta vaikka oli 8 tabia auki ja kaikki lataamassa samaan aikaan.

Tässä sama N8:lla, http://www.youtube.com/watch?v=hTlZbYwnvL4&feature=player_detailpage#t=53s yhdellä tabilla ja sivukin ladattu, en näe mitään vaikutusta, onettomalta se edelleen näyttää.

Tässä sama androidilla http://www.youtube.com/watch?v=HtBWZr2K6DY&feature=player_detailpage#t=34s todella vaivatonta.

Tätä se Nikotiko varmaan tarkoitti, kun sanoi nokialla nettiselauksen olevan tuskaa. Ainakin videon perusteella näyttää aika tuskalliselta.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

37

No anteeksi, etten selittänyt sitä teille noin tarkkaan. Oletin kyllä että tajuaisitte, että puhun Nokian puhelimesta, kun siitä oli tuossa aiemminkin jo puhetta.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

38

@35.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DROiDi:

Tässä sama N8:lla, http://www.youtube.com/watch?v=hTlZbYwnvL4&feature=player_detailpage#t=53s yhdellä tabilla ja sivukin ladattu, en näe mitään vaikutusta, onettomalta se edelleen näyttää.

Tässä sama androidilla http://www.youtube.com/watch?v=HtBWZr2K6DY&feature=player_detailpage#t=34s todella vaivatonta.

Tätä se Nikotiko varmaan tarkoitti, kun sanoi nokialla nettiselauksen olevan tuskaa. Ainakin videon perusteella näyttää aika tuskalliselta.

Nimenomaan tuota, ja varsinkin zoomausta ja sivulla selaamista. Eikä sivut lataudu kovinkaan nopeasti edes Operalla.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

39

@32 Nikotiko

> No miksi sitten kaikki aina valittaa Symbianin pienestä resoluutiosta??
> Minkä tähden Applen iphone 4 resoluutio on mukamas sitten niin kamalan
> hyvä, jos Symbianissa sillä ei ole mitään merkitystä mikä resoluutio on
> ilmoitettu?

Sä sekotat edelleenkin kaksi eri asiaa. iPhone on puhelin, Symbian on käyttöjärjestelmä. Symbian näyttää tietenkin käyttäjälle kuvan joka on resoluutioiltaan sama kuin puhelimen rautaan kuuluvan näyttöpaneelin resoluutio. Se, että nykyään Nokian Symbianälypuhelinten näyttöpaneelien yleisin resoluutio on 640x360 ei tarkota sitä, että Symbian ei tukisi muita resoluutioita.

Sitäpaitsi Nokian käyttämä resoluutio on mielestäni aivan riittävä. Esimerkiksi oman E7 luurini 4" näyttö näyttää oikein hyvältä 640x360 resossa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

42

@40 Nikotiko

> No vaikuttaako se pieni resoluutio netin selaukseen? Pystyykö tekstiä
> lukemaan kun koko sivu näkyy?

Riippuu nyt ihan sivusta, mutta yleensä jos koko sivu on kerralla näytöllä näkyvissä, niin ei siitä tekstistä saa selvää noin pienellä näytöllä on se resoliitio mikä tahansa. Mikroskoopit siinä pitäs ola silmien paikalla. Ja miksi sitä sivua edes pitäs lukea niin, että koko sivu on kerralla näytöllä? Itse käytän sitä lähinnä bavigointiin. Ainakin minusta on mukavampi pinch zoomilla zoomata sivua lähemmäs haluttua kohtaa ja skrollata sivua sitten sitämukaa kun lukee. Sillon ei tarvitse tihrustella hyttysen sadasosan korkuisia kirjaimia.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

43

@41 Nikotiko

> Mahtaakohan tää samainen päivitetty versio tulla sitten esim E7:lle?

Jos PR2.0 päivitystä ja sitä seuraavia meinaat, niin kyllä.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

44

@miksuh2

Tarkotin tota uutta UI:ta. Ja onko luvassa vielä suorituskykyparannuksia?

Kyllä voi olla vaikeeta päättää minkä puhelimen ostaa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

46

40@
>No vaikuttaako se pieni resoluutio netin selaukseen? Pystyykö
>tekstiä lukemaan kun koko sivu näkyy?

Nyky älyluureissa tuolla ei käytännönvaikutusta, kaikissa riittää tarkkuus luettavaan, pieneenkin fonttikokoon. Se kuinka iso sivu mahtuu kerralla luettavaksi näyttöön riipuu näytön "koosta ja sivun taitosta.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

47

@46.

Onko tälle Symbian^3:lle tehty sitä Youtube watcher clientiä? Siis sitä millä voi katsoa näitä Youtube videoita ilman, että tarvitsee nettiselaimen kautta mennä Youtubeen? Jos on, niin pätkiikö videot sillä?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

48

@47 Nikotiko

En nyt tiedä onko juuri tuolla nimellä olevaa sovellusta, mutta kyllä Youtube clienttejä on tehty Symbianille ja jo Symbian ^3:llekin. Ihan hyvin ne videot pyörii. Ja niin pyörii esim YLE Areenan videotkin YLE Areena-sovelluksella. Tietenkin videoiden katselu vaatii riittävän nopean wifi- tai 3G-nettiyhteyden, jotta se olisi mielekästä.

Vastaa
Arthetzki
Arthetzki

49

@46 onhan symbianille aina ollut se, mutta kuvanlaatu ei ole hääppöinen kun se sovellus on optimoitu s60 5th puhelimille alunperin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

50

47@
On sille kai useampiakin, natiivi MPEG4 soitin toistaa rankkaakin streami pätkimättä aina HD kamaan asti, tosin Google tarjoilee vain aika köykästä bittivirtaa, joka toki kulkee hyvin liikkuvalla mobiili yhteydellä ja riitää omalla ruudulla katseluun.

3. osapuolen soittimilla saa parempaa laatua.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

51

@45

> Niin mitenkäs se nettiselailu sujuu?

Ihan mukavasti omasta mielestän, Tokihan varmasti jokainen odottaa sitä uudistunutta selainta, niin minäkin. Tuskin kukaan kieltää sitä, että nykyinen selain tarvitsee uudistamista, mutta sen eteen ollaankin juuri tekemässä työtä. Jokatapauksessa jo nykyisellään Symbian ^3 luureilla selailu on ihan eriluokaa kuin vanhemmilla S60-luureilla.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

52

Toi on muuten hiton mainiota, että E7:ssä on esiasennettuna YLE Areena-sovellus, ja muille Symbian ^3 älypuhelimille se löytyy Ovi Storesta. Aikanaan jo N95:ä käyttäessä katselin ahkerasti YLE:n uutisia puhelimen videokeskuksen kautta. Mua harmitti pirusti, kun Nokia lopetti palvelun. Jäin kaipaamaan nimenomaan mahdolisuutta katsoa helposti YLE:n uutisia ilman, että tarvitsi webbiselainta käynnistää.

Nyt se toimii Symbian ^3:ssa taas ihan hienosti tuolla YLE Areena -sovelluksella, jeee :)

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Arthetzki:


Nikotiko, symbian ei rajoita näytön resoluutiota millään tavalla, joten argumenttisi on invalidi. Miksi sinä noita speksejä tänne tulet mainostamaan kun ei niillä ole mitään väliä kännyköissä. Se mikä merkitsee on miten softa hyödyntää rautaa, siinä missä android vaatii 1 Ghz prossun 720p videon pyörittämiseen, pystyy N8 samaan 680mhz ja rautakiihdytys. Ne tuplaytimet on täysi vitsi, ei android eikä mikään muukaan käyttis osaa hyödyntää sitä moniytimisyyttä akkukeston parantamiseen, tai tehojen. Turhaa pelleilyä. Nuo kaikki screenshotit mitä olet tänne postannut ovat aivan sekaisin. Osa on androidin eri versioista, osa on tulevasta PR 2.0 päivtyksestä ja osa on nykyisestä S^3:sta. Tuo "mulla on kaks nokialaista käytössä" ei kerro mitään oleellista, ja oletan sen näin olevan typerä puolustus kapeanäköisyyteesesi.

Mitä itse X7 ja tuo uusi päivitys: Puhelin näyttää jämäkältä ja ohuelta, pikkasen vaikutteita HTC:sta muotuilussa näkyy olevan. Käyttöliittymästä en mene vielä mitään sanomaan kun eihän tuota ole vielä julkaistu, mutta paremmaltahan tuo näyttää. Seuraavaksi puhelimeksi varmaankin tuon ostan, tämä 5530 alkaa jo olla vanhaa kuraa. Androidia en osta, PC synkkaus tuki on huonoa ja itseä ei kauheasti kiinnosta säätää mitään custom romeja tai muuta että saan siihen uusimmat päivitykset, kotikonetta jaksan säätää, mutta matkalla se ei kiinnosta. WP7 on hieno sen ensimmäisen päivän, mutta sitten kun niihin efekteihin kyllästyy, jää käteen melko rajoittunut kokonaisuus verrattuna Androidiin ja Symbianiin. iPhone on lelu, Applen yrityspolitiikka on 100% silmään kuseminen, ja naulana arkkuun iTunes. Jos tuo PR 2.0 tekee nuo luvatut korjaukset annan nokialle anteeksi tämän s60 5th sekoilut ja muut. Jos ei niin on pakko odottaa jotain parempaa.

Lainaus:

Kiitos hyvästä vastauksesta! Nyt todellakin pompin kahden vaiheilla, ja vaihtoehdot ovat Nokia E7 ja HTC Desire HD.

Välillä taivun taas E7:aan koska se on niin upean näköinen, mutta taas toisaalta, siinä on vähemmän RAM muistia joka voi kostautua netin selauksessa.

Vastaa
kikuu
kikuu

55

En nyt enää jaksa tulla tänne kisailemaan, että kumpi on parempi Nokia vai muu maailma, mutta fakta on se, että Symbiania on uudistettu, eikä kukaan teistä tiedä siitä mitään, joten miten jos vaikka odottaisitte, että pääsette itse sitä kokeilemaan ennen kuin tulette tänne selittelemään jotain täysin perättömiä ja käsittämättömiä "faktojanne"..
Nokialla on eniten parannettavaa ja sehän parantaa kokoajan näköjään, joten mitäköhän valittamista kenelläkään on? (jos tietenkin unohdetaan WP7 jne.)

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

56

@55.

Mä en kyllä ole käyttänyt Symbian^3 kun pari kertaa, ensimmäisellä kerralla jonkin aikaa, mutta täytyy myöntää, että ensivaikutelma oli mahtava. Siksipä minulla tästä Android hömpötyksestä onkin vähän tyhjä fiilis.

Taidan sittenkin ostaa sen E7:n vaikka nyt niin kovasti on siitä kinasteltu. Näppäimistö ja kaikki.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

58

@57.

Älä jaksa. N97 on täysi fiasko, ja Symbian^3 ei millään, MILLÄÄN, voi olla ainakaan huonompi. Ja mitä todennäkösimmin, se on parempi.

Mene sä nyt siitä vaan jo äkkiä piiloon ennen kuin saat järkevämpien ihmisten vihat niskaas.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

61

Joo täytyy kyllä myöntää että toi Engadget on aika puolueellinen iphone fanitussivusto. Nokiat saa aina lokaa niskaansa.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

63

@57
Tämän Engadgetin vinoutumisen summaa ehkä parhaiten:
"Dear Nokia, please give us an E7 with a higher pixel-density display, an autofocus camera, a current-generation processor, and a tasty serving of Windows Phone".

Ennen tykkäsivät haukkua jatkuvasti Sonya.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.