Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Intia haluaa valvoa myös Nokian sähköpostipalvelua

6
Kaarlo Räihä

Intia haluaa valvoa myös Nokian sähköpostipalvelua
Intiassa valtion toimet kansalaisten valvonnan osalta ovat nähtävästi nyt tuottaneet ongelmia myös Nokialle, sillä The Economic Times -lehden mukaan yrityksen uutta sähköpostipalvelua ei voida ottaa käyttöön valvonnan puuttumisen takia.

Intian viestintäministeriö on antanut paikallisille matkapuhelinoperaattoreille ohjeet, joiden mukaan operaattorit eivät voi ottaa Nokian uutta palvelua vielä käyttöönsä. Valtion kannan mukaan palveluun pitää asentaa aluksi valvontajärjestelmät, jotta viranomaiset pääsevät tarvittaessa käsiksi kuluttajien viesteihin.
Aiemmin Intia on vaatinut samaa mm. Research In Motion -yrityksen (RIM) tuotteille, jonka BlackBerry-puhelinten mahdollistamat salatut pikaviestit ovat aiheuttaneet paikallisille viranomaisilla ongelmia.

Intiassa kuluttajat hyödyntävät puhelinten pikaviesti- ja sähköpostiominaisuuksia aktiivisesti, ja esim. Nokian E-sarjan puhelinten omistajista lähes 50 prosenttia käyttää sähköpostipalveluita laitteessaan.

Kommentit (6)

Tnoi
Tnoi

1

Voisi nuo valtionkin spedet ottaa vähäksi aikaa ne foliohatut pois päästä ja järjen käteen.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

2

@1

Kerro toki kuinka hyvin olet perillä Intian poliittisesta tilanteesta? Itse en ole.

Ylipäätään valtaapitävät harvemmin haluavat luopua vallasta vapaaehtoisesti ja jos vallanlipumisen voi estää järein keinoin niin miksei sitä tekisi.

Esim. Burmassa ei montaa kertaa taida tarvita vallankumousta puhelimessa julistaa kun poliisit ovat jo ovella.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

3

@2

Kuinka moni noista sähköpostiä käyttävistä ihmisistä oikeasti havittelee jotain vallankahvaa? Suurin osa on varmasti ihan normaaleja kansalaisia jotka käyttävät sitä sähköpostia siihen kuin sinäkin. Ne jotka siellä jotain hämärää viestittelevät ovat niin äärettömän pieni marginaali että aivan turhaa resurssejen hukkaa. Ja jos ja kun tulee tieto että niitä Nokian sähköposteja tarkkaillaan niin kuinka moni hämäräheikki sitä enää silloin käyttää?

Eiköhän ne kaikkein kovimmat vallanhavittelijat jokatapauksessa käytä jotain muuta kuin Ovi mail by yahoo palvelua. :D

Tollasella joutavanpäiväisellä rahan tuhlaamisella ja rehellisten kansalaisten "salakuuntelulla" sitä vallankumousta juuri lietsotaan.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

Itsehän järjestelen äärikeskustalaisen Kuolema Ihmisille-järjestön pommiattentaatteja Ovi Mailin kautta... ;)

Mutta onhan se helppo täällä kaukana Suomessa, jossa ei noita ääriliikkeitä pahemmin ole, tuota Intian halua valvoa kansalaisia.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

6

@3

Niin siis esim arabimaissahan vallankumoukset järkättiin facebookissa ja twitterissä, mitkä ovat vähintään ihan yhtä höpöhöpö juttuja kuin joku Ovi mail by Yahoo saati joku muu email-palvelu.

Olisi saattanut olla hieman vaikeampaa jos nämä kaikki olisivat olleet enemmän valvottuja ja valtaa pitävien kritisoinnista olisi heti napsahtanut linnaa tai joku muu rangaistus. En tosin ole lainkaan tietoinen miten siellä oli näiden asioiden laita.

Ja kuten sanoit niin saa olla aika idiootti "hämäräheikki" jos käyttää jotain valvottua kommunikointitapaa hämäräbisneksiinsä. Eli herää kysymys mitä tällöin valvonnalla saavutetaan? Luultavasti hyvä bisnes jollekin firmalle kuka valvonnan suorittaa. Välillä toki saadaan kiinni joku hieman keskivertoa tyhmempi pikkurikollinen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja