Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia valottaa tulevan E6:n suunnitteluratkaisuja

7
Teemu Laitila

Nokia valottaa tulevan E6:n suunnitteluratkaisuja
Nokia on julkaissut äskettäin myös suomeksi kääntyneessä Ääni-blogissaan viestin, jossa tuotepäällikkö Chris Probert valottaa tulevan E6-mallin taustoja. Nokia E6 julkaistiin noin viikko sitten ja se jatkaa Nokian suosittujen patukkamallisten yrityspuhelinten sarjaa päivitettynä kosketusnäytöllä. Näyttö on vain 2,61 tuuman kokoinen, mutta siihen on kuitenkin ahdettu pikseleitä 640x480 verran.

E6:n näyttö ei ole nykyään suosittua AMOLED-tekniikkaa, mikä on Nokia mukaan herättänyt kysymyksiä sen kirkkaudesta ja luettavuudesta ulkotiloissa. Probertin mukaan E6:n näyttö on kuitenkin kandeloissa mitattuna Nokian tähänastisista malleista kirkkain ja luettavuus on erittäin hyvällä tasolla myös kirkkaassa valaistuksessa.Näyttö on herättänyt myös muita kysymyksiä, kuten miksi Nokia on tyytynyt nykymittapuulla pieneen ruutuun. Probert selittää ratkaisua sillä, että monet yrityskäyttäjät arvostavat yhdellä kädellä käytettävää puhelinta, joka sopii hyvin käteen ja mahtuu lisäksi vaivatta taskuun. Suurempaa näyttöä kaipaaville Probert suosittelee E7:n tutustumista.

Probert kertoo myös, että E6:n näyttö ei sisällä ollenkaan vaakakuvatilaa, mutta kamera toimii tarpeen vaatiessa molemmin päin. Kysymyksissä jotka liittyvät useissa Nokian uusissa puhelimissa käytettyihin EDoF-kameroihin, Probert kehottaa lukemaan yhtiön kamerakehityksestä vastaavan Damian Dinningin selostuksen tekniikasta.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

eebet
eebet

1

Mukavasti tuo näytön koko vaihtelee, kun jossain kooksi ilmoitetaan 2,48 tai 2,59 ja täällä tuo 2,61 :) Onko muuten tässä NFC-sirua, luulisi bisneskäyttäjillekin oleva oleellinen ominaisuus??
On muuten herkullisen näkönen puhelin mustana :D ;P

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Tuo näytön pistetiheyshän vaikuttaa hyvältä. Erittäin hyvä valinta, vaikka jokunen kuukausi sitten Nokia-fanit vielä kertoiva kuorossa kuinka turhaa se on. Onneksi kännykät suunnittelee joku muu. :)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

3

@2 Jonahan

> vaikka jokunen kuukausi sitten Nokia-fanit vielä kertoiva kuorossa >
> kuinka turhaa se on. Onneksi kännykät suunnittelee joku muu. :)

Täyttä hölynpölyä sinulta taas kerran. Kyse on kokoajan ollut resoluutiosta, Se mitä kokoajan on sanottu on se, että 640x360 on aivan riittävä resoluutio 16:9 näytöllä varustetulle älypuhelimelle kun otetaan huomioon se kuinka pienikokoisia älypuhelinten näytöt on. 640x360 resoluutio näyttää erittäin hyvältä myös esimerkiksi 4" näytöllä, jollainen löytyy Nokia E7:stä. Kyseinen resoluutuio on aivan riittävän suuri myös tilankäytön kannalta.

Tuossa nyt uutisen puhelimessa pystyresoluutio on hieman suurempi, koska näytön kuvasuhde on eri. Mutta mitä tulee mainitsemaasi pistetiheyteen, niin sen maksimointia tässä tuskin on tavoiteltu, koska kuten sanottua esim 640x360 resoluutiokin näyttää aivan hyvältä esim 4" näytöllä. Kyse on nyt enemmänkin siitä, että 640x480 resoluutuioiselle näytölle mahtuu tavaraa jo ihan mukavasti ja se sopii nyt valitun kuvasuhteen omaavalle näytölle.

Eli jospa olisit aukomatta päätäsi?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

4

@2 Jonahan

Kännykkää pitää pystyä käyttämään erilaisissa olosuhteissa, ei pelkästään optimaalisissa valaistusoloissa eikä pelkästään omaamalla huippuhyvät silmät.

E6 on kokonaiosuutena, ei pelkästään näytön osalta, varmasti monen mieleen. E6 on varmasti hyvä älypuhelin. Mutta itse,kyllä käytän resoluutiooltaan noin isoa näyttötilaa mieluummin N8:n ja E7:n tapauisella fyyiseötä kooltaan suurella näytöllä, koska sillon tekstit ei mene niin pienikokoiseksi.eikä näyttöä tarvitse tihrustella niin pahasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

4@
>Mutta itse,kyllä käytän resoluutiooltaan noin isoa näyttötilaa
>mieluummin N8:n ja E7:n tapauisella fyyiseötä kooltaan suurella
>näytöllä, koska sillon tekstit ei mene niin pienikokoiseksi.

Mikä teksti menee pienikokoiseksi ?
Jos haluamasi tekstin koko on milli, niin se on mille N8ssa ja E6ssa, jos haluat 3mm niin sama juttu.

Isompaa näyttöön vain mahtuu tekstiä enemmän.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@ miksuh

Jos puhut resoluutiosta, tarkoittaen pikselien kokonaismäärää, ei sillä ole edelleenkään yhtään mitään merkitystä esimerkiksi tekstin luettavuuden suhteen. 640x480 näyttö voi olla 2,6" tai vaikka 17". toisessa noista samankokoiseen tekstiin (esim. 1cm korkuiseen) käytetään paljon enemmän pikseleitä. Pikselitiheys siis vaikuttaa. Jos et halua uskoa minua, lue mitä Nokian tuotepäällikkö kirjoitti tuossa blogissa:

"tekstin luettavuus on korkean pikselitiheyden ansiosta parempi kuin muissa laitteissa"

Jos et vieläkään usko, lue tuo uudestaan. Jos se ei yksistään auta, käy katsomassa iPhone 4:aa tai jotain muuta (Nokialaisista vaikka N90, N80, E60 tai E70) jonka pikselitiheys on lähempänä 300 kuin 200. Varo kuitenkin (joitakin?) Pentile-näyttöjä, niiden faktinen pikselitiheys ei ole aivan mainostettu.

Ja ihan totta, 5v vanhan E60:n näytöltä teksti näyttää paremmalta kuin E7:n, jos nyt jätetään kuluminen laskuista. E60 ja nuo vastaavat olivat huiman hienoja, valitettavasti vaan ne poistuivat valikoimista aika nopeasti (kustannussyistä?).

> 640x360 resoluutio näyttää erittäin hyvältä myös esimerkiksi 4" näytöllä, jollainen löytyy Nokia E7:stä

Ei näytä. E7:ssa teksti on selkeästi heikompitasoista[1] kuin esimerkiksi iPhone 4:ssa (tai mainituissa nokialaisissa), muitakin syitä on, mutta suurin syy on nimenomaan pikselitiheys. Näkemättä E6:tta voisin lyödä kanssasi vetoa vaikka mistä, että sen näytöllä teksti näyttää paljon paremmalta kuin E7:ssa, kiitos 67% suuremman pikselitiheyden (184ppi vs. 307ppi), vaikka mihinkään muuhun ei olisi tehty muutoksia. Ja sanaparilla "paljon parempi" tarkoitan sellaista, että sen näkee sekunnin murto-osassa.

[1]
- diagonaaliviivat epätarkkoja (esimerkiksi merkeissä A, M, N, W ja /)
- kirjainten "täyttö" ei näytä tasaiselta - aivan kuin pikselien välistä näkyisi mustaa,
- merkkien reunat epätarkkoja
- useassa paikassa käytetään pehmentämätöntä piirtoa (oletettavasti tarkkuus loppuu ja käyttis vaihtaa piirron sellaiseen)
- tekstin välistys on huonoa (pikselitiheys helpottaa ongelmaa, mutta vika voi olla muuallakin, esimerkiksi fontissa tai fonttirenderöijässä)

> tekstit ei mene niin pienikokoiseksi.eikä näyttöä tarvitse tihrustella niin pahasti

Pitäisikö tämä ymmärtää, että oletat tekstin skaalautuvan pikselitiheyden mukaan. Eihän sitä niin pidä tehdä. Pikselitiheyden kasvaminen saattaa mahdollistaa tekstin hienoisen pienentämisen, mutta ei läheskään samassa suhteessa, eikä tämä ole päämääränä.

Yksinkertaistaen taphtuu seuraavaa, pikselitiheyden kasvaessa, teksti ja muut käyttöliittymäelementit pysyvät fyysisesti saman kokoisena (etenkin kosketusnäytöillä), mutta niihin käytetään enemmän pikseleitä -> näyttävät paremmilta.

> Eli jospa olisit aukomatta päätäsi?

Kaino pyyntöni argumentaation ja sivistyneen keskustelun perusteisiin tutustumisesta, ja niiden toteuttamisesta, on näemmä pidettävä edelleen voimassa.

Vastaa
pain83
pain83

7

Olisin ollut tyytyväinen tuohon luuriin, jos siinä olisi ollut autofocus kamera. Nyt jäänee kaupan hyllyyn kuten E7. En ymmärrä miks ne koittaa bisnes luureihin tunkea noita edof kameroita, kun tietävät, että useat ottaa niillä päivittäin macrokuvia. Huvittaa kun perustelevat autofocus kameran pois jättämistä sillä, että vie enempi tilaa ja laitteesta ei tulisi niin ohut. Sitten niiltä kuitenkin löytyy puhelimia kuten 6700 Classic, joka on todella ohut ja siitä löytyy 5MP autofocus kamera, mihin moni bisnes käyttäjä olisi tyytyväinen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.