Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia lipsuu NFC-sirujen lisäämisestä

4
Teemu Laitila

Nokia lipsuu NFC-sirujen lisäämisestä
Nokia julisti viime vuonna, että kaikissa yhtiön 2011 julkaisemissa älypuhelimissa tulisi olemaan tuki lähimatkan etäyhteyksiin käytettäville NFC-siruille. NFC:stä on puhuttu jo pitkään ja sen odotetaan korvaavan luottokortit ja monet tunnistautumis- ja maksumenetelmät aikanaan. Huolimatta suurista sanoista, Nokia on vahvistanut NFC World -sivustolle, että NFC-siru puuttuu Nokian viimeisiksi julkaisemista X7- ja E6-malleista.

Aluksi NFC-siru oli tarkoitus tuoda kaikkiin tuleviin Symbian-puhelimiin ja myöhemmin Nokia kertoi, että NFC aiotaan tuoda myös MeeGo-malleihin. Kuitenkin Nokian älypuhelinstrategian tehtyä täyskäännöksen helmikuussa, myös NFC-sirujen käyttöönotto on näköjään unohdettu.Matkapuhelinalan isoista pelaajista Google on ollut lähiaikoina innokkaimpana ajamassa NFC-tekniikan käyttöönottoa. NFC-siru löytyy esimerkiksi Samsungin ja Googlen yhteistyöllä valmistamasta Nexus S -puhelimesta. Googlen on myös huhuttu aikovan ottaa koekäyttöön NFC-maksupäätteitä muutamissa isoissa amerikkalaiskaupungeissa.

Applen kantaa NFC-tekniikkaan on spekuloitu lähikuukausina ja seuraavan iPhone-mallin NFC-tuesta on liikkunut useita vastakkaisiakin huhuja. NFC-tekniikan voi kuitenkin odottaa lyövän itsensä läpi laajemmassa mittakaavassa vasta siinä vaiheessa, kun Apple suvaitsee tukea tekniikkaa iPhonessa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

djtob
djtob

1

Just joo, silloinhan valmistajilla on ängetty kännykköihin turhaan tuota NFC-tekniikkaa viemässä tilaa ja olin ennenkin kommentoinut, ettei nämä Luottokunnat Visa ja Mastercard katso hyvällä. Asia selviää, kun käy katsomassa NFC-foorumia.

Pidän tätä uutista pötynä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

>että kaikissa yhtiön 2011 julkaisemissa älypuhelimissa tulisi
>olemaan tuk
>...
>NFC-sirujen käyttöönotto on näköjään unohdettu.

Olisko kyse siitä että 2011 malleja ei ole vielä julkistettu. X7, E6 taasen ovat taasen NFCn osalta vanhempaa sukupolvea, vaikka 2011 julkistettuja.

Vastaa
Kalle76
Kalle76

3

"Matkapuhelinalan isoista pelaajista Google on ollut lähiaikoina innokkaimpana ajamassa NFC-tekniikan käyttöönottoa"
Kiva lukea tekstiä kun alkaa ymmärtää että Googlekin on matkapuhelin valmistaja.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

4

@3 Eipä ainakaan itelle tullu sellasta "miten nii Google on kännykkävalmistaja", Google nyt vaan on suuri osa matkapuhelin alaa vaikkei ite rautapuolen touhuja teekkään.
Android nyt vaan on sen verran suuri osa nykyaikasta älypuhelin alaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.