Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian MeeGo-puhelin edistyy - tulossa jo kesäkuussa?

23
Teemu Laitila

Nokian MeeGo-puhelin edistyy - tulossa jo kesäkuussa?
Nokian tuleva MeeGo-puhelin ja sen kohtalo uuden älypuhelinstrategian aikana on herättänyt paljon spekulaatiota ja keskustelua. Keväällä Nokia vahvisti Barcelonassa, että puhelin tulee olemaan nimeltään N950 ja raudan luvattiin olevan hyvällä tasolla. Ensimmäiset merkit projektin mahdollisesta valmistumisesta saadaan Yhdysvalloista, jossa Wireless Goodnes -sivusto on havainnut viestintäviranomaisten lupakäsittelyssä esiintyneen RM-680-nimellä tunnetun puhelimen kaaviokuvan.

Oletettavasti näyttöosan alapuolta esittävä kaaviokuva paljastaa laitteen noudattavan muotoilultaan N8:n ja E7:n muotokieltä, mikä käy yksiin myös aikaisemmin nettiin vuotaneiden prototyyppimallien muotoilun kanssa.


Valitettavasti FCC:n raportissa otetaan kantaa lähinnä puhelimen radiolaitteiden toimintaan ja kuvat puhelimen muista osista eivät ole vielä julkista tietoa. FCC:n dokumenteista käy kuitenkin ilmi tuki lähes kaikille mahdollisille taajuusalueille.

Nokia ei ole antanut juuri tietoja puhelimen mahdollisesta julkaisuajankohdasta. Wireless Goodnes -sivuston mukaan FCC:n tietojen salassapitovelvollisuus puhelimen sisäosien kuvien osalta päättyy kesäkuun 24 päivä, mikä antaisi ymmärtää puhelimen julkaisupäivän ajoittuvan kesälle.Päivitys: Useat jo aiemmin vuotaneisiin kuviin tehdyt vertailut tuntuvat vahvistavan FCC:n kaaviokuvien esittävän jo kertaalleen Nokian hyllyttämäksi huhuttua qwerty-näppäimistöllä varustettua mallia. FCC:n testiraportissa kuvaillaan antennien sjoittuvan esiin liukuvan näppäimistön eri puolille, mikä vahvistaa ainakin fyysisen näppäimistön olemassaolon.


Yhtäläisyyksistä huolimatta tuleva malli saattaa ulkonäkönsä puolesta erota aiemmin vuodetuista kuvista

Puhelimen julkaisuajankohdasta ei ole tarkkaa tietoa, mutta puhelinvertailu.comin tietojen mukaan laite saapuu "viimeistään syksyllä". Nokia kuitenkin saanee puhelimen ulos vielä ennen syksyä, sillä Arguelles Pictures -niminen videotuotantoyhtiö möläytti (jo poistetussa) Twitter-viestissään, että yhtiö on "aloittamassa työt kesällä saapuvan N950-nimisen kosketusnäytöllisen 4G-puhelimen mainospätkän kuvaamiseksi"
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (23)

N900x
N900x

2

Niin, kuvassahan ei ole puhelimen pohja. Kuvan T-kirjainta muistuttavasta kohdasta lähtee qwerty-näppiksen kaapeli. Eli kuvassa on näkymä "näppiksen ja näytön" välistä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Linux RULES! (vahvistamaton)

3

Jos tällä mallilla aikaisintaan alkaa Nokiakin "nousemaan suosta" ja myynti alkaisi piristymään!. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

4

jos tän luurin vielä saisin,
niin sitten jo elkkeelle siirtyä voisin

Tätä odotan kohta jo jalat ristissä ;)

...vielä kun Nokiakin ymmärtäisi kultakimpaleensa arvon -
enkä suinkas tarkoita hinnoittelussa, vaan brändinsä kehityksessä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tert (vahvistamaton)

7

Vanhoja kuvia puhelimesta, jonka julkaisu on peruttu jo ajat sitten.

Eldar mainitsi Twitter viestissään joku aika sitten, että
"n9-00 is canceled. Other phone in development. Nokia is killing herself"

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

12

Toivottavasti puhelimen muotoilu olisi kehittynyt sitten tuon kuvan. Näyttää nimenomaan keskeneräiseltä/prototyypiltä muotoilultaan noissa kuvissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

16

Toi on just upeen näköinen känny! Toivottavasti se tulee ulos ton näköisenäkin. Jotkut nuoret 'kollit' tietty haluua haluu väriä pintaan, mutt minä diggaan just tota alumiiniväristä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hahaaki (vahvistamaton)

17

meego konfrenssi alkaisi 23. päivä, ajoittuisiko sinne tuo julkaisu?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hahaakiko (vahvistamaton)

18

meego konfrenssi alkaisi 23. päivä, ajoittuisiko sinne tuo julkaisu?

Vastaa
DeeGeeFi
DeeGeeFi

19

Toisaalta hyvä että tulee jotain jolla korvata ikääntyvä N900, mutta jos tuo on tosiaan sama laite joka on ollut jo iät ja ajat kehityksessä, sen rauta voi olla hieman "vanhahtavaa". Eli luultavasti vieläkin vain OMAP3 36xx mallia. Toisaalta N900:ssakin riittää aika hyvin tehot, kun vain muistia olisi enemmän.
Eniten itseä N900:ssa vaivaa erittäin paha jumiintuminen kun jokin softa käyttää kaiken muistin ja laite alkaa swappaamaan julmetun hitaaseen flashiin. Tuossa toivottavasti on ainakin 512MB, mutta kesäkuussahan se viimmeistään nähdään.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

20

Itse kyllä tykkään todella paljon tuon puhelimen ulkonäöstä. Pikkasen jotain pientä detailija voi parantaa, mutta näyttää jo nyt pirun tyylikkäältä ja erottuu massasta hyvin positiivisella tavalla. Ei niitä lässähtäneita iSämpylöitä jaksa kattella.

Nyt vaan toivotaan että tuo on oikeasti tuloillaan!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
trrt (vahvistamaton)

21

Tietokone-lehden uusimmassa numerossa oli Nokian teknologiajohtajan Richard Greenin haastattelu. Tässä haastattelussa mielenkiintoinen oli MeeGoon liittyvä kommentti. "Olen kiinnostunut kuulemaan mitä MeeGo-puhelimesta sanotaan. Se on monessa suhteessa taideteos. Uskon, että monet tulevat pitämään sitä uutena suunnittelun mittatikkuna. Se on jotain aivan muuta kuin mitä Nokialta on nähty tähän asti."

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

22

Kiitos tuosta viestistäsi. Se 'kannattaa' taas jonkin matkaa

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja