Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Gartner: Nokian markkinaosuus alimmillaan 14 vuoteen

15
Manu Pitkänen

Gartner: Nokian markkinaosuus alimmillaan 14 vuoteen
Markkinatutkimusyhtiö Gartnerin tuoreimpien analyysien mukaan matkapuhelinvalmistaja Nokian markkinaosuuden lasku on jatkunut voimakkaana tämän vuoden alussa. Yhtiö arvioi Nokian hallitsevan markkinoista enää vain noin 25,1 prosenttia.

Merkillepantavaa on se, että Gartnerin mielestä lasku ensimmäisen vuosineljänneksen aikana on ollut selvästi rajumpaa kuin Nokian omien tietojen mukaan. Nokian viimekuisen osavuosikatsauksen mukaan sen markkinaosuus oli 29 prosenttia. Jos Gartner on oikeassa, niin Nokian markkinaosuus on vajonnut alimmilleen sitten vuoden 1997.
Tutkimusyhtiö arvioi, että Nokia aikoo vastata tilanteeseen aiempaa aggressiivisemmalla hinnoittelulla, millä pyritään myymään mahdollisimman paljon puhelimia ennen Windows Phone -käyttöjärjestelmän käyttöönottoa. Gartner myös huomioi, että vuoden alussa tukkuvarastoihin pakkautui poikkeuksellisen paljon puhelimia, noin 13,3 miljoonaa kappaletta. Määrä vastaa kuuden tai seitsemän viikon myyntiä. Tämä kiihdyttänee hintojen laskua ja madaltaa alan kasvuennustetta tämän vuoden osalta.

Tämänhetkinen markkinakakkonen on Gartnerin mukaan Samsung 16 prosentin osuudella ja kolmonen on LG 5,6 prosentilla. Molempien puhelinvalmistajien osuudet ovat hienoisessa laskussa. Neljäntenä on puhelinmyyntinsä viime vuodesta tuplannut Apple (3,9 prosenttia).

Älypuhelimien osuus kaikista myydyistä puhelimista oli 23,6 prosenttia. Suosituimmaksi käyttöjärjestelmäksi nousi Android, joka löytyi 36 prosentista ensimmäisen vuosineljänneksen aikana myydyistä älypuhelimista. Nokian käyttämän Symbianin osuus tippui 44 prosentista 27 prosenttiin. Microsoftin osuus käyttöjärjestelmissä tippui 6,8 prosentista 3,6 prosenttiin.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Mmikkis (vahvistamaton)

1

Sitä saa mitä tilaa.

Nokia on jo pitkään panostanut ihan vääriin asioihin älypuhelimessa ja yrittää edelleenkin tehdä älypuhelinta atk/tekniikka ihmisille joka on aivan väärä tapa isoa myyntiä ajatellen, koska nykyään se suurin ostajakunta on nimenomaan tavalliset käyttäjät, jotka ei tietokoneista/tekniikasta niin välitä/ymmärrä.

ja luopukaa nyt jo herran jestas siitä 680mhz ARM11 prosessorista :)

Jos kauppias kertoo kaupassa, että tuossa nokiassa on 680mhz prosessori ja tuossa kilpailijan 1ghz niin kumman luulette asiakkaan valitsevan kun hintakin on about samalla tasolla? niinpä

Vastaa
Ei ole ihme!!. (vahvistamaton)

3

Ei Nokia pärjää älypuhelimilla juu,mutta ei malliston valikoimakaan ole kehuttava!!.Löytyy pelkästään vanhoja Symbian malleja,joissa on "entistä raskaampi" käyttis (tehoihin nähden)!!. :(
Android JYRÄÄ ja siihen ei tule edes Windows Phone auttamaan!. ;)

Vastaa
Ei ole ihme!!. (vahvistamaton)

4

Suosituimmaksi käyttöjärjestelmäksi nousi (Android),joka löytyi (36) prosentista ensimmäisen vuosineljänneksen aikana myydyistä älypuhelimista. Nokian käyttämän Symbianin osuus tippui 44 prosentista (27) prosenttiin!.Microsoftin WP7:n osuus tippui 6,8 prosentista (3,6) prosenttiin.
WP7 ei siis paljon juhlita!!. =)

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

5

Nokia lähestyy vääjäämättömästi sitä alle 20%:n osuutta, johon alunperin vuosi sitten ennustimme, työkaverini kanssa, sen vajoavan viimeistään ensi vuoden (2012) aikana - ellei jo tän (2011) vuoden lopussa... Ensi vuonna Nokian markkinaosuus on lähenpänä 10 kuin 20 prosenttia.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

6

N95:n jälkeen ei ole saatu kasaan yhtään puhelinta, mikä olisi todellinen lippulaiva. N96 ei lisännyt kuin flopiksi jääneen mobiili-tv:n ja uskomattoman ruman ulkonäön. N97 taas tuli täysin raakileena ja myöhässä ulos. Tämän jälkeen ei varsinaista lippulaivaa sitten ole ollutkaan(Enkä nyt unohda E7:aa). N9/N950 on seuraava lippulaiva, mutta sekään ei ole lähde markkinoille kovin iloisissa merkeissä.

Ollila lähti juuri hyvällä hetkellä pois toimitusjohtajan paikalta. Vaikka tulokset pysyivät ihan kohtuullisena vielä OPK:n aikanakin niin pahoja virheitä oli tehty jo Ollilan kautena. OPK:lla ei vain ollut paukkuja kääntää suuntaa.

Tosin puhuttaessa markkinaosuuksista niin katseiden pitäisi tietysti kohdistua dummypuhelimiin. Näissä taitavat kopio yms aasialaisvalmistajat myllätä tällä hetkellä. Vettä tulee siis sisään joka suunnalta.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

7

No eihän noita WP puhelimia ole, kun aivan kalleimpaan hintaluokkaan muutama huonosti markkinoitu malli...
Melko yllättävää, ettei myy? No ei oikeestaa.

Jos ny ootetaan rauhassa pari seuraavaa updatee WP:een ja Nokian ekat mallit ni sit voiki alkaa tosissaa mietii miten se tulee pärjäämään.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

8

@1

Kuinkahan montaa se prosessorin kellotajuus oikeeati kiinnostaa? Tai kuinka monella se on ensimmäisenä kriteerinä puhelimen ostossa?

Niinpä, itsekkinhän sen sanoit.
"koska nykyään se suurin ostajakunta on nimenomaan tavalliset käyttäjät, jotka ei tietokoneista/tekniikasta niin välitä/ymmärrä."

Nokialla on ilmainen offlinessa toimiva ääninavigointi, hyvät kamerat ja rautakin on ihan pätevää hintaan nähden esim C7 puhelimessa. Mmikkiskin jaksaa tuota samaa paskaa tulla joka topikkiin jauhamaan.

@3

Mistä lähtien Symbian on ollut "entistä raskaampi"? Symbian^3 on kevyimpia mobiilikäyttiksiä ja jokaisen symbian^3 puhelimen tehot riittää vallan mainiosti sen pyörittämiseen. Android jyrää joo, mutta kannattaa muistaa että Android on käyttöjärjestelmä, jolle puhelimia tekee tuhat ja yksi valmistajaa ja Nokia on yksi puhelinvalmistaja.


Enempää ei nyt jaksa nyt kyllä röllejä ruokkia.. Hankkikaa vaikka elämä, sitä tarvitsette enemmän kuin Galaxy S2.

Vastaa
akse
akse

9

@1
"Jos kauppias kertoo kaupassa, että tuossa nokiassa on 680mhz prosessori ja tuossa kilpailijan 1ghz niin kumman luulette asiakkaan valitsevan kun hintakin on about samalla tasolla? niinpä"
Ensiksi sanot että ei pitäs myydä tekniikka ihmisille vaan perus kuluttajille, jotka ei tiedä tekniikasta mitään? Kuinka moni perus pertti edes miettii kuinka tehokas prosessori puhelimessa on?

Pitkiin aikoihin puhelimen sisuskaluilla mitään merkitystä, paitsi paljon on muistia, minkälainen kamera, mitkä yhteydet?

Nyt kilpaillaan mhz. Tosin käyttöjärjestelmät on eri.. androidit jumittelee 800mhz prossuilla gigahertsi alkaa just just riittää, todellisuudessa 1.5ghz on hyvä ja nyt mennää jo dual core prossuihin kun ei tehot ole olleet riittävät vielä tähän mennessä, kiitos androidin huonon gpu tuen.

Vastaa
Ei ole ihme!!. (vahvistamaton)

10

Otetaan esimerkki:
Ei taida Windows 7 toimia 500mhz prossulla varustetussa PC tietokoneessa,jossa on 512Megaa muistia??. ;)

Vastaa
Tnoi
Tnoi

11

@10

Tuo sun esimerkkisi ontuu ja pahasti sillä se päätee huomattavasti paremmin johonkin halppis Androideihin. Android vaatii paljon enemmän tehoa kuin Symbian ja jotkut ZTE puhelimissa olevat prossut riittää nipin napin sen pyörittämiseen siedettävästi.

Kuten jo äsken sanoin niin jokainen symbian^3 laite pyörittää sitä järjestelmää ihan kevyesti. Moniajollakin voi olla kymmeniä ohjelmia yhtä aikaa auki ja kaikki pyörii ihan sulavasti.

Vastaa
tonttila
tonttila

12

Nokia aikoo vastata tilanteeseen aiempaa aggressiivisemmalla hinnoittelulla

No mutta sehän sopii. En tosin älypuhelinta ole vieläkään hankkimassa. C5 taskussa ja hyvä luuri onkin mutta jos hinnat tippuvat voin harkita vaihtoa. Kosketusnäytöllistä en vieläkään huoli. Makuasia mutta viestien kirjoitus on helpompaa fyysisillä näppäimillä ja qwerty on taas ihan liian pieni minun nakeilleni ja sellainen puhelin jo paksukin.

Ei kaikki halua viimeisintä hifipuhelinta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja