Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia käyttää ST-Ericssonin prosessoreita Windows Phone -puhelimissa

6
Manu Pitkänen

Nokia käyttää ST-Ericssonin prosessoreita Windows Phone -puhelimissa
Talouslehti Forbesin saamien tietojen mukaan Nokia aikoo käyttää tulevissa Windows Phone -käyttöjärjestelmällä varustetuissa puhelimissa ST-Ericssonin valmistamia prosessoreita. ST-Ericsson on STMicroelectronicsin ja Ericssonin yhteisyritys.

Tähän asti Qualcommin Snapdragon-prosessorit ovat olleet poikkeuksetta Windows Phone -puhelinten sisässä. Syynä on Microsoftin laatimat tarkat määräykset puhelinten varustelutasosta. Ohjelmistojätin toiveena on ollut, että matkapuhelinvalmistajat noudattaisivat niitä mahdollisimman kurinalaisesti, jotta käyttäjäkokemus olisi samanlainen laitteesta riippumatta.
Vaikka Nokia aikookin käyttää ST-Ericssonin prosessoreita puhelimissaan, niin Qualcommin siruja ei tulla jättämään syrjään.

Forbesin haastattelussa ollut STM:n toimitusjohtaja Carlo Bozotti kertoi, että Nokia ottaa käyttöönsä ensimmäisenä kahdesta Cortex-A9 -ytimestä koostuvan U8500-prosessorin, jossa on lisäksi Full HD -tuellinen Mali 400 -näytönohjainpiiri. Nokian ensimmäinen U8500-pohjainen Windows Phone -puhelin ilmestynee joskus vuonna 2012.

Kommentit (6)

Jepajuu (vahvistamaton)

2

Muistanko nyt täysin väärin, mutta oliko täällä joskus video missä ST-Ericssonin esittelijä kertoi/lipsautti Nokian julkaisevan puhelimen juuri tällä U8500-prosessorilla. Tällöin ei vielä ollut tietoa WP-strategiasta. Olisi varmaan tullut johonkin MeeGo-laitteeseen.

Vastaa
Ei uutta! ;) (vahvistamaton)

3

Taitaa olla niin,että (Samsung) käyttää jo myöskin ST-Ericssonin kyseistä prosessoria ja myös omaa!.
Eli ei mitään uutta. =)

Vastaa
N900x
N900x

6

talk.maemo.org: "The consumer device won't get a keyboard. It will have better hardware (developer: 1Ghz A8 (but newer production process than the N900, therefore lower battery consumption and higher performance) consumer: Dual Core ST Ericsson). That doesn't mean that the developer device does have bad hardware. I think it's a really amazing and well built device."

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja