Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Compal valmistaa Nokian ensimmäiset Windows Phone -puhelimet

10
Manu Pitkänen

Compal valmistaa Nokian ensimmäiset Windows Phone -puhelimet
Talouslehti Commercial Timesin mukaan matkapuhelinjätti Nokia on sopinut taiwanilaisen sopimusvalmistaja Compal Communicationsin kanssa ensimmäisten Windows Phone 7.1 -käyttöjärjestelmällä varustettujen puhelinten valmistamisesta. Suomeksi asiasta uutisoi ensimmäisenä Taloussanomat.

Lehden mukaan Compal valmistaa Nokialle yhteensä kahta eri puhelinmallia. Vielä ei ole varmaa, että aikooko Nokia valmistaa tai valmistuttaa näiden kahden lisäksi muita Windows Phone -puhelimia. Puhelimissa käytetään mitä ilmeisimmin Qualcommin Snapdragon-piirejä. Ensimmäiset ST-Ericssonin U8500 -prosessorit löytyvät vasta seuraavan sukupolven Windows Phone 8 -puhelimista.


Compal aloittaa puhelimien massatuotannon tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä, joten kauppojen hyllyyn ne päätyvät vuodenvaihteen paikkeilla. Nokia on käyttänyt Compalin tehtaita aiemmin ainakin Booklet 3G -minikannettavien valmistukseen.

Päivitys. Nokian Smart Devices -osaston johtaja Jo Harlow'n mukaan ensimmäiset WP7.1-puhelimet eivät tule muistuttamaan keväällä vuotaneiden konseptikuvien puhelinta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

Thor1993
Thor1993

1

Noh.. toivottavasti on yhtä hienoja. Ainakin omaan silmään näyttää tosi kivalta noi ekat shopatut kuvat.
Toki tähän vois heittää; "hyvä, noistahan on puolet kaatunu jo ennen, kun o kauppoihi ehtiny" ;)

Vastaa
mikkokk
mikkokk

2

No ei kai ne muistuta niitä konseptiluureja kun ne oli Nokian hahmottelemia ja nyt luurit ostetaankin ODM valmistajan valmissuunnitelmien joukosta ja päälle liimataan Nokia logo. Miten joku moisesta innostuu onkin toinen kysymys.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

3

Olisi tosi kiva jos puhelinvertailu tekisi artikkelin siitä missä Nokian luureja nykyään oikein valmistetaankaan. Ennen kun se taisi olla tunnettu siitä, että jokainen luuri tulisi omalta liukuhihnalta. Nykyään tilanne taitaa olla vähän eri?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

3@
> Ennen kun se taisi olla tunnettu siitä, että jokainen luuri tulisi
> omalta liukuhihnalta.

Nokia on jonkinverran käyttänyt alihankkijoita vuosikausia, määrä uutisointien mukaan elänyt tilanteen mukaan, mutta esim viimevuosikymmenen lopun laman aikaan Nokia vähensi ulkopuolisten osuutta ja uutisten perusteella rakentaa lisää omaa kapasiteettia. Josta ilman tietoa voisi arvailla että edelleen oma osuus on erittäin korkea.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

Nopeasti etenee WP:n kehitys ja kohta saadan tutkiskella laitteitakin. Ja tehdä todellisiä havaintoja ja arvioita, loppuu tämä spekuloiminen. Toiset nauravat alustalle, toisilla (kuten minulla) suuret odotukset. Vaikken itselleni tuota puhelinta edes harkitse, (liian simppeli symbianmiehelle ;D) niin jos annettu kuva pitää paikkansa, voin suositella sitä kaikille tavallisille jampoille.

Vastaa
eebet
eebet

6

Mielenkiinnolla odotan itsekkin uusia malleja, tosin pienet itsestäänselvät puutteet karistavat ostoaikeeni ainakin toistaiseksi. Pidetään jalat maassa ja pää pilvissä ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nitroedi (vahvistamaton)

7

Itse odotan sitä kun ns N9 ei tulekkaan Meegona vaan se pistetään ensimmäiseen Manqo koneeseen jossa näppis, silloin voisi maailman valloitus alkaa, parasta mitä löytyy HW ja käyttis on Kuumin mitä on olemassa. -> siihen päälle usassa yksin oikeudella jokin jakelu kanava niin awot ja loppujen lopuks vitut koko jenkeistä. Kyllä täällä muillakin on rahaa ostaa vaikka peläksi saakka =)

Vastaa
teppoI
teppoI

9

@3

Kysyin asiaa Nokialta. He vastasivat, ettei kyseinen tieto ole julkista, joten valitettavasti emme voi kirjoittaa tuollaista artikkelia.

Nokialta vastattiin, että he saattavat ilmoittaa tietyissä yhteyksissä missä puhelinmallin ensimmäiset kappaleet on valmistettu, mutta sen tarkemmin he eivät asiasta suostu kertomaan.

Vastaa
Meizuman
Meizuman

10

Made in Finland eiku.

Ainaki äidin uus peruskapula oli "Made in Indonesia"

Joku voisi harrastaa vähän tutkivaa journalismia ja käydä useammasta myymälästä noksut läpi ja tsekata mitä siellä akkukannen alla lukee. Aikaa vievää puuhaa joo, tarttis varmaan useamman hemmon katteleen liikkeitä läpi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja