Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia sai ITC:ltä uuden mahdollisuuden patenttiriidassa

3
Manu Pitkänen

Nokia sai ITC:ltä uuden mahdollisuuden patenttiriidassa
Kansainvälinen kauppakomissio ITC on ilmoittanut ottavansa uusintakäsittelyyn kaksi Nokian omistamaa patenttia, joita Apple käyttää omissa tuotteissaan Nokian syytösten mukaan.

Edellä mainitut kaksi patenttia ovat osa yhteensä viidestä patentista koostuvasta haasteesta, jonka Nokia jätti ITC:lle vuoden 2009 lopulla. Maaliskuussa ITC:n tuomari James Gildea katsoi, ettei Apple ole syyllistynyt patenttisuojan rikkomiseen näiden patenttien osalta. Lausunto oli kuitenkin vain alustava ja lopullinen päätös koko vyyhtiin saadaan vasta 1. elokuuta.
Kuusijäsenisen lautakunnan käsittelyyn menevät patentit liittyvät äänenlaadun optimointiin antennin koon pienentyessä sekä kameran virrankulutukseen. Kolmen muun patentin osalta Applen ei uskota syyllistyneen laittomuuksiin.

Nokian ja Applen välinen patenttiriita on paisunut muutaman vuoden aikana haasteiden ja vastahaasteiden myötä. Nokian mukaan se syyttää Applea tällä hetkellä yhteensä 46 patentin patenttisuojan rikkomisesta ITC:ssä ja muissa tuomioistuimissa. Nokia vaatii Applelta rojalteja kaikista myydyistä i-laitteista, joissa on käytetty Nokian patentteja.

Kommentit (3)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Patentit ovat kultaakin kalliimpia. Se on mahtavin, kenellä on isoin patenttisalkku ja muskeleita puolustaa niitä. Vaikka patenteilla teknologiassa ja muuallakin on selkeä ja hyvä tarkoitus, niistä on muodostumassa melkoinen painolasti kehitykselle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja