Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia varoitti ennakoitua heikommasta tuloksesta

34
Teemu Laitila

Nokia varoitti ennakoitua heikommasta tuloksesta
Nokia on ilmoittanut, että yhtiön matkapuhelimista vastaavan Devices & Services -yksikön liikevaihto tulee olemaan olennaisesti pienempi kuin aiemmin ilmoitetut kuusi miljardia euroa. Liikevaihtoa pienentää erityisesti puhelinten keskihinnan lasku. Nokian mukaan laitteisiin ja palveluihin keskittyvän yksikön liikevaihdon kehitys saattaa jäädä lähelle nollaa.

Vaikka Nokia on aiemmin ennustanut myyvänsä vielä 150 miljoonaa Symbian-laitetta ennen alustan jäämistä pois älypuhelinkäytöstä, laitteiden heikko menekki pakottaa Nokian nopeuttamaan Windows Phone -siirtymän aikataulua.
Yhtiön toimitusjohtajan Stephen Elopin mukaan Nokia pyrkii julkaisemaan ensimmäisen Windows Phone -käyttöjärjestelmään perustuvan laitteen jo tämän vuoden puolella.

Strategiamuutoksiin liittyvät siirtymävaiheet ovat vaikeita. Tiedämme, että meidän on tuotava markkinoille erinomaisia mobiilituotteita, ja siksi meidän on nopeutettava siirtymävaihettamme. Luotamme entistä vahvemmin toimittavamme ensimmäisen Windows Phone -alustaan perustuvan Nokia-tuotteen tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä.Heikentyneistä näkymistä johtuen Nokia ei enää julkaise laajoja tulostavoitteita vuodelle 2011. Nokia kertoo ryhtyneensä hinnoittelutoimenpiteisiin nykyisten älypuhelintensa osalta ja yhtiö aikoo myös panostaa mainontaan entistä enemmän. Hinnoittelutoimenpiteiden suuntaa ei kerrota tarkemmin.

Kommentit (34)

abcdefg... (vahvistamaton)

1

Vaikka Nokia on aiemmin ennustanut myyvänsä vielä 150 miljoonaa Symbian-laitetta ennen alustan jäämistä pois älypuhelinkäytöstä,laitteiden heikko menekki pakottaa Nokian nopeuttamaan Windows Phone -siirtymän aikataulua.

Ei ehkä hyvä asia,jos haluaa luotettavasti toimivaa laatua markkinoille. :/

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

2

Olipahan tuo nyt ennustettavissa jo WP:n käytön julkistuksen yhteydessä. Tuo tie vaan on jo lähtökohtaisesti niin kivinen, että piru perii tai sitten Microsoft..

Halvalla meni, mutta menkööt. Onneksi Portugalilaisilla on kuitenkin asiat menossa parempaan suuntaan.

Vastaa
kurssipete (vahvistamaton)

3

Nokian kurssi tällä hetkellä todella rajussa laskussa, tällä hetkellä -17,26

Vastaa
pain83
pain83

4

Se onkin kiva kattoa sitten syksyllä, kun tulee toinen syöksykierre. Se on jo nähty, että ihmiset ei halua Window 7 Phonea. Se käy kaupaksi kaikista huonoiten älypuhelin järjestelmistä. Lisäksi Samsungilla ja HTC:llä on W7P:tä valikoimissa, mutta ketään ei ne kiinosta (myynti on suorastaa surullista katsottavaa kun vertaa sitä HTC:n ja Samsungin Android puhelinten myyntiin, ei ole tainnut W7P ohittaa edes Nokian hylkäämän Maemon myyntilukuja). Miten Nokia voi luulla, että yhtäkkiä ihmisiä kiinnostaa W7P puhelimet, kun heiltä sellaiset tulee ulos jo valmiiksi vanhentuneella raudalla.

Vastaa
djtob
djtob

5

Olihan tuo odotettavaa vai mitä luulette, että siirtymävaihe tarkoittaa, mitä? Ei muuta kuin vaikuttaa tuloksiin ja turha tässä on panikoida. Normaalia toimintaa kuten aina.

Vastaa
pain83
pain83

6

@5
Olisi ollut parempi tapa kertoa Windows 7 Phoneen siirtymisestä, kun olisi ollut tuote jonka olisi voinut julkaista samalla. Nyt tehtiin varmaksi se, että Nokian osake vajoaa mahdollisimman alas.

Vastaa
sillattiis (vahvistamaton)

9

Huonosti olisi joka tapauksessa mennyt, mutta itse olisin antanut ceo:lle välittömästi kenkää sen "our platform is on fire" puheen jälkeen. Kuka idiootti haukkuu omat tuotteensa kun mitään muuta ei ole tarjota vielä ikuisuuksiin. Sittem vielä heti perään haudataan omat tuotteet ennekuin mitään muuta on tarjota tilalle. Ei ole olemassa ainuttakaan symbian arvostelua tai juttua missä ei mainittaisi, että se on tapettu. Jos on joku kuka tietää jotain kännyköistä ja kysyy siltä mielipidettä niin se varmasti torppaa ajatuksen tapetulla käyttiksellä ostetusta laitteesta. Todellinen kuluttajan aliarviointi koko uuden strategian tiedotus.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

10

@4

Nyt on korkeintaan nähty että Jonnet ei halua Windows Phonea. Jos myydän mustaa 700e maksavaa muovilaatikkoa 300e maksavien mustien muovilaatikoiden seassa, niin niin onko yllätys jos ei se myy? Itse ainakin arvelisin että WP7 myynnin huonous johtuu ennemminkin siitä että ei ole oikeastaan vielä ollut yhtään WP7 puhelinta markkinoilla jossa olisi oikeasti ollut hintaa vastaavat ominaisuudet. Androidit, iPhone ja Symbian laitteet ovat tarjonneet parempaa vastinetta rahalle. Mutta kunhan myyntiin tulee puhelimia useampaan hintaluokkaan, kilpailukykyisemmillä hinnoilla ja WP7 saa lisää ominaisuuksia niin en näe mitään syytä miksei se myisi. Jonnet toki vihaa, koska Windows. Mutta ei se muiden elämään vaikuta eikä WP7 myyntiä estä.

Vastaa
realisti_ (vahvistamaton)

12

Nokian tulevassa X7:ssä kiteytyy aika hyvin se miksi nokia on siinä tilanteessa missä se on. Ei tuollaisilla luureilla vaan voi kilpailla enää tänäpäivänä, kun muut menee niin kaukana edessä ja lujaa.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

13

Eipä kauheen yllättävää. Pitänee toivoo, ettei mikään muu lafka saa päähänsä Nokian ostamista pikkurahoilla..
Samalla vaivallahan sitä toivoo myös WP:n menestystä.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

14

abcdefg...:
"Ei ehkä hyvä asia,jos haluaa luotettavasti toimivaa laatua markkinoille. :/"

Huumorimiehiä! Eihän Windowsista saa mitenkään luotettavaa. Nytkin Microsoft kieltää käyttämästä Windowsia missään kriittisessä järjestelmässä kuten ydinvoimalassa jne. ja käytännössä EULA:ssa sanoutuu irti kaikesta vastuusta.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

15

Thor1993:
"Samalla vaivallahan sitä toivoo myös WP:n menestystä."

Todella harvassa on ne, jotka toivovat Microsoftille menestystä! Firma on ikävä diktaattori työpöytäpuolella ja tuskin tahtoisimme sellaista myös mobiilipuolelle. Avoimen koodin kampitus, olemalla tukematta yleisiä standardeja aina kuin mahdollista (esim. IE), omien hirveyksien tuominen markkinoille kilpailua tapaamaan (esim. Silverlight), patenteilla trollaus ja muutenkin härskien kilpailukeinojen käyttäminen ovat pilannut Microsoftin maineen.

Onneksi markkinat ovat jo osoittaneet, että WP ei ole haluttu tuote.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

16

@14

Ei sitä Windowsia mihinkään ydinvoimalakäyttöön ole tehtykkään. :D Se on PC:lle tarkoitettu käyttöjärjestelmä joten eiköhän ole aika luonnollista että sitä kielletään käyttämästä ydinvoimaloissa ym.

Ja voisinpa kyllä veikata että eiköhän jokainen käyttöjärjestelmien toimittaja sanoudu irti vastuusta noissa ehdoissa.

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

18

Ei välttämättä ollut loppuun asti harkittu siirto ensin haukkua lehdistötilaisuudessa Symbian-luurit maanrakoon ja sitten luvata että kohta on tulossa jotain ihan tavattoman upeaa ja uutta... Nimittäin popula lakkaapi ostamasta niitä nykyisiä luureja. Firman ei kannata haukkua omia tuotteitaan ennen kuin niiden korvaaja on jo kaupoissa.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

19

Voikun ei kerkeäisi konkurssi nakkaamaan, ennen ensimmäisen WP puhelimen julkaisua tai vastaavasti yrityskauppa. Ei välttämättä mennyt se ruotsalainen arvio pieleen, kun veikkasivat konkurssia kahden vuoden sisällä..

En oikein voi käsittää mikä tuossa kehityksessä vie noin törkeästi aikaa? Kaikki on jo valmiiksi keksittyä ja silti Nokialla menee vuosi ennenkuin saavat ensimmäisen luurin ulos (siis jos saavat?).

Painaisivat nyt paniikkinappulaa ja kelaisivat puoli vuotta taaksepäin. Marrkinoilta ja siten myös asiakkailta on mennyt täysin luottamus Eloppiin ja Nokiaan, joten eikai kukaan voi enää sanoa, että tuo helmikuussa julkaistu päätös oli oikea?

Nyt jos Meegoluuri on jo melkein valmis ja se olisi jotain hienoa, niin siitä mennään ja lisää Symbiania. Maksoi mitä maksoi, mutta Elopista ja MS:n kuristusotteesta pitää päästä ja pian! Ei tarvitse katsoa historiaa kauhean tarkasti, kun huomataan miten MS:n aikaisemmille liittolaisille on käynyt yhteistyön vuoksi..

Eloppi voitaisin lisätä kirosanaksi muiden joukkoon. Katainen on kallein kaveri suomelle, mutta ulkomaalaisista Eloppi on ykkösenä.. Saavutus sekin. En tiedä toista yhtä räikeitä virheitä tehnyttä yritysjohtajaa, siis surkuhupaisaa..

Vastaa
faktaa (vahvistamaton)

20

Ei Nokia mene konkurssiin niin kauan,kun se saa Microsoftilta rahoitusta!.
Nokian markkinaosuus voi hyvinkin pian näyttää lähelle 0%!!.

Vastaa
arvosana 2 tähteä (vahvistamaton)

21

Pieni pätkä E7:n arvostelusta uudessa mikrobitissä.

"Nokialle tutuksi tulleeseen tapaan E7:n ongelmat liittyvät käytöstä poistuvaaan symbian käyttöjärjestelmään. Sekavat asetusvalikot, onneton www selain, sähköpostisovellusten ongelmat ja monet muut murheet ovat ennallaan, ja vain osaan on luvattu korjausta jossakin vaiheessa ilmestyvän symbian anna päivityksen myötä."

Jos viesti asiakkaille ja käyttäjille on tuo niin eipä siinä paljon luureja myydä, kyse on vielä suomalaisesta arvostelusta.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

26

Ei nyt Tauno taas ymmärrä. Miksi ihmeessä eivät olisi saaneet tuotua vuoteen 2014 mennessä kuin 3-4 Meego luuria?

Ei voi johtua mistään hardis ongelmista, kun periaatteessa olisivat saaneet tuotua Meegoluureja samoilla raudoilla kuin tulevia winukka luureja. Ja muutenkin tuovat nyt ensimmäisen Meego puhelimen, joten tulevien luurien teko olisi ollut paljon nopeampaa.. Ihme perseilyä!

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

33

N8:stahan on tullut halvempia versioita jo ennen N8:a..:) Samaa kuraa ollut jo vuosikaudet..:) No leikki leikkinä.. Voisivat kyllä tuoda jonkin edullisen puhelimen tuolla 12mpix kameralla.

Tosin N8:n hinta alkaa olla jo niin matalalla (halvimmillaan kai 350€), että tuo lupaus tuli täytettyä jo hinnan alennuksilla. Nokiahan puhui vielä agressiivisemmasta hinnoittelusta, joten hinnat tulevat vieläkin alaspäin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja