Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Venäläisbloggari: Microsoft jo sopinut Nokian matkapuhelinten ostosta 19 miljardilla

16
Teemu Laitila

Venäläisbloggari: Microsoft jo sopinut Nokian matkapuhelinten ostosta 19 miljardilla
Venäläinen mobile-review-sivuston ylläpitäjä ja lähes julkkiksen asemaan noussut Eldar Murtazin on uusinut aiemman väitteensä, jonka mukaan Nokian matkapuhelinyksikkö olisi siirtymässä Microsoftin omistukseen. Uusimmassa Nokia-tweetissään Murtazin väittää, että Nokia ja Microsoft olisivat jo sopineet matkapuhelinliiketoiminnan myynnistä 19 miljardin dollarin eli noin 13,5 miljardin euron hintaan.Murtazin väitti jo muutama viikko sitten, että Nokia ja Microsoft neuvottelisivat myynnistä. Murtazinin väitteen jälkeen Nokia otti tapojensa vastaisesti kantaa nettihuhuihin, kun yhtiön Englannin osaston viestintäpäällikkö kiisti tiedot neuvotteluista ja väitti Murtazinin huhujen olevan menossa aina vain hullumpaan suuntaan.
Huima kauppasumma ei olisi Microsoftin kannalta mikään ongelma, sillä yrityksen kassavarannot ovat hyvällä mallilla. Lisäksi eilisen tulosvaroituksen jälkeen Nokian osakkeen hinta on laskenut matalimmilleen koko 2000-luvun aikana ja Nokia on enää toisiksi arvokkain Helsingin pörssissä noteerattu suomalaisyritys, kun valtion energiayhtiö Fortum kiilasi sen ohi tänään.

Päivitys. CNBC-kanavalle antamassa haastattelussa Stephen Elop kieltää Microsoftin ostoaikeet. Elopin mukaan minkäänlaisia keskusteluja yhtiöiden välillä ei ole käyty aiheeseen liittyen. Murtazinin aiemmin lähettämän tweetin mukaan Nokia ei kiellä hänen väitteitään, vaan puhuivat jostakin muusta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

anttiheikki
anttiheikki

1

jos toteutuu enkä epäile etteikö voisi, niin kyllä taas riittää ihmettelemistä että miten se lippulaiva näin nopeasti rähjääntyi! Ei ole kuin muutama vuosi kun tällekin asialle olisi naurettu makeasti. Ei naurata enää yhtään...

Vastaa
teppoI
teppoI

3

Periaatteessa tietysti väite on ihan mahdollinen, mutta en jaksa oikein uskoa. Nokia olisi nyt järkevä valtauskohde, kun osakekurssi hipoo OPOa (oma pääoma / osake) ja Nokian tase on vahva.

Microsoftilla kuitenkin tiedostetaan aika Nokian tämän hetkinen tilanne erittäin hyvin. En jaksa uskoa, että Microsoft haluaa lähteä kokeilemaan Nokian Windows Phone -menestyksen siipiä ostamalla matkapuhelintoiminnot, koska yhtä hyvin yhtiö voi pysyä sivusta seuraajana ja nauttia mahdollisesta menestyksestä. Jos kaikki menee pieleen, niin menetykset yhteistyökumppanina eivät ole läheskään yhtä suuret kuin omistajana.

19 miljardia dollaria on euroissa n. 13,5 miljardia. Tuo on vain muutaman miljardin päälle Nokian kassavarojen, joten en usko että omistajat irrottautuvat Nokiasta tuolla summalla.

Eri asia onkin sitten, että suunnitteleeko Microsoft vain isoa omistusta, ehkä n. 30 prosenttia osakkeista. Tuollakin potilla Microsoft pääsee melko mielivaltaisesti hallitsemaan yhtiötä, kun Nokian omistuspohja muuten on hyvin hajallaan.

Vastaa
teppoI
teppoI

5

@4
Ei uutisessa muuta ole väitettykään. Nordean ja TeliaSoneran päämajat ovat Ruotissa, ei Suomessa.

e. Elop kielsi odotetusti muutama minuutti sitten CNBC:n haastattelussa Murtazinin väitteet.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

7

Tuon rusakon kannalta todella toivon, että nämä ennustukset käyvät toteen, eivätka ole vain onnettomia keinoja hakea huomiota. En sitten itse osaa sanoa, pitäisikö paikkansa vai ei, vaikka epäilen vahvasti.

Huhut on huhuja.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

8

Plaaaah.. tää jätkä se jaksaa. On se jännä, että yks ihminen voi vaikuttaa markkinoihin niin paljon, kun Eldar pystyy.
Onhan Eldar paljo hyviä ja tosia huhuja ja vuotoja saanut aikaseks, mutta nykysin alkaa mennä vähän tällaseks väkinäiseks Nokian kurssin tappamiseks.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

9

@8 En näe nokian tarvitsevan yhtään apua kurssinsa "tappamiseen" enkä edes koko yrityksen lopettamiseen. Kyllä he osaavat itse upottaa Nokian...
Eikä ulkomaalainen mikrosoftan osakkeita salkussaan pitävä Elop tavoittele muuta kuin pikaista voittoa osakkeenomistajille, jos mahdollista vaikei sillä niin väliä, ja sitten nauramaan bahamasaarille kaverinsa Ballmerin kanssa. Se siitä, se on menoa nyt!

Vastaa
ep_
ep_

10

En kyllä todellakaan tajua miksi Microsoft ostaisi Nokian. Microsoft periaatteessa osti jo Nokian jo kun Nokia laittoi kaiken WP:n varaan. Microsoftin kannalta on kannattavampaa olla yhteistyökumppanina ja katsoa vierestä jos Nokia epäonnistuu. Niinhän joku taisikin jo mainita.

Sekin (Kuten jo joku mainitsi senkin) on aivan mahdollista että Microsoft olisi ostamassa pientä osaa Nokiasta.

Toivotaan nyt että tuo oli vain joku Murtazinin huomionkipeä keksintö tai sen nappaama perätön huhu.

Vastaa
Bodomed
Bodomed

13

hmm noh itse henk koht, osasin odottaa että jossain vaiheessa näin käy! Mutta mitäpä jos se onkin joku muu pieni firma?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja