Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia kiistää taas myyntihuhut

20
Teemu Laitila

Nokia kiistää taas myyntihuhut
Nokia on jälleen kiistänyt eilen uudelleen käyntiin lähteneet huhut yhtiön matkapuhelinyksikön myynnistä Microsoftille. Julkkisbloggaaja Eldar Murtazin väitti tweetissään, että Microsoft ja Nokia olisivat jo sopineet matkapuhelintoimintojen kaupasta 19 miljardin dollarin eli noin 13,5 miljardin euron hinnalla. All Things Digital -sivuston haastattelussa Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop kiisti käyneensä mitään myymiseen liittyviä neuvotteluja Microsoftin kanssa.

Meillä on hyvä suunnitelma tulevaisuutta varten ja olemme tällä hetkellä keskittyneet toteuttamaan sen. Myyntihuhuilla ei ole mitään pohjaa.


Elopin mukaan koko kaupassa ei olisi erityisesti järkeä Microsoftin kannalta, sillä älypuhelimet ovat vain puolet Nokian puhelinyksikön toiminnasta. Suuren osan liikevaihdosta muodostavat peruspuhelimet, joiden kauppaan Microsoftilla ei ole intressejä ryhtyä.

Samassa haastattelussa Elop vahvisti tulosvaroituksen yhteydessä kerrottua aikataulua, jonka mukaan Symbian-puhelinten heikko menekki aiheuttaa paineita saada ensimmäinen Windows Phone -laite ulos vielä tämän vuoden puolella. Elopin mukaan päätavoite on saada ensimmäinen puhelin julkaistua erittäin tärkeitä joulumarkkinoita varten eli puhelinjulkistusta voidaan odottaa loka-marraskuun tietämillä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (20)

Jupsu
Jupsu

2

Ainoa mitä tässä vaiheessa toivon on että nokiaa ei myydä, vaikka huonolta nyt näyttääkin mutta ei kannattaisi luovuttaa.. tuntuu pahalta ajatus että nokia olisi esim microsoftin omistuksessa.. vaikka en nokian luureista erityisemmin pidäkään niin kyllä sen aina mieltää suomalaiseksi ylpeydeksi tuon firman.. kyllä siihen joku ratkaisu varmasti löytyy miten nokiankin saisi taas henkiin mutta ei taida noilla johtajilla..

Vastaa
ep_
ep_

3

Samaa mieltä. Kuulostaa epätodelliselta. En haluaisi Nokiaa Microsoftin omistukseen ja pidän Nokiaa silti suomalaisena ylpeytenä tai ainakin se oli sellainen. Jospa ne saisi nokian takaisin jaloilleen. Omasta mielestäni Microsoft-liitto oli virhe. Olisivat laittaneet enemmän paukkuja MeeGoon. Näyttää siltä että kiinnostus MeeGoon on kasvanut viime aikoina huomattavasti.

Vastaa
MoZar
MoZar

4

Oma uskoni yritykseen romahti Microsoft diilin julkaisun jälkeen. Enkä enää ihmettilisi vaikka huhu pitäisikin paikkansa.

Jos vaikka Nokia jaetaan kahteen yritykseen, älypuhelin firmaan joka myydään Microsoftille sekä toiseen joka keskittyy budjettimallien valmistamiseen. Sen näkee sitten joskus hamassa tulevaisuudessa.

Mitä Nokian Windows luureihin tulee, niin kiinnostus tulevia Nokian huippumalleja kohtaan on olematon. Olen melko uskollisesti aikaisemmin ostanut Nokialaisia, mutta nyt asiaan todellakin tuli muutos.

Vastaa
ep_
ep_

5

Tuon tulevan N950 tai N9 tai mikä siitä MeeGo puhelimesta sitten tuleekaan voisin vakavasti harkita hankkivani.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

7

@4.

Lainaus:

Mitä Nokian Windows luureihin tulee, niin kiinnostus tulevia Nokian huippumalleja kohtaan on olematon.

Toi saattaaki päteä enintään sun kohdallas. Mua ainakin kiinnostaa enkä tosiaankaan ole ainut.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

8

Tottakai se kumotaan asap. niinkun pitääkin.

Vaikka osa porukasta sanookin, et Nokian WP puhelimet on kokematta paskaa, uskon niillä silti olevan kysyntää, kunhan ne toteutetaan ja markkinoidaan kunnolla.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

9

Usko vaan, uskoohan aika monet kuka mihinkin, mutt wp7-puhelinten markkinaosuus on alle 3%, joten kovin isoa kakkua ei Nokia siitä jakamalla saa, vaikka onnistuis täysin ryvettyneellä imagollaan jopa tuplaamaan tuon osuuden... Se ei Nokiaa hengissä pidä.

Vastaa
epnm
epnm

11

Ainut vaan mikä nykyään mättää on, että noihin Nokian lupauksiin tuoda jotain tiettyyn aikaan ei voi uskoa enää ollenkaan. Tuotteet ja palvelut todellisuudessa julkaistaan vähintään puoli vuotta myöhempään siitä milloin niiden on ilmoitettu tulevan ulos tai sitten pahimmassa tapauksessa se keretään jo perua ennen julkaisua. Tulisi vain tuo Meego puhelin pian ulos, niin voisi sitä tutkailla ostomielessä. Android, Apple tai Microsoftin viritelmät ei oikein jaksa innostaa...

Vastaa
ep_
ep_

12

Niinhän Pyramid arvioi että Nokialla olisi vuonna 2014 40% osuus WP puhelimillaan. Oma mielipiteeni on se että tuo on liian optimistinen lukema.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

13

@12.

No sen näkee sitten. Ei sitä kukaan voi varmasti tietää.

Mahdollista toki on, koska monet ihmiset luottavat Nokiaan.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

14

Globaalisti kylläkin melko harvat todella luottaa Nokiaan, toisin asia toki on täällä Nokian pyhäkössä. En ite kyllä usko, että ollaan noin suurissa luvuissa. Joku 20% vois olla realistinen, kun otetaan huomioon kokoajan kasvava kiinalaisten halpapuhelimien luokka. Esimerkiks ZTE Bladea on käytännössä jaettu ilmaseks ja mikäpäs sen paremmin kuluttujalle sopii? Toki aina löytyy ostajia kalliimmille laatumerkeille, mutta kasvava on se luokka joka ostaa halvan älypuhelimen semi hyvillä osilla.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

15

Onhan niitä Nokian fanipoikia jotka puolustaa Nokiaa henkeen ja vereen. Sitten kun Nokian WP7 luurit tulee markkinoille ni niillä saattaa olla jotain mistä olla ylpeitä.

Vastaa
ep_
ep_

16

Nokian WP puhelimilla on kyllä varmasti ihan mukava markkinaosuus mutta ei se Androidin ohi pääse todellakaan helposti sillä Androidi-luureja löytyy kaikenhintaisia. On halvoista alle 200€ ZTE:stä useita satoja euroja kalliisiin Samsungeihin, Sony ericsoneihin, HTC:ihin...

Nokian WP puhelinten hinta ratkaisee paljon. Jos ovat tarpeeksi edullisia voivat käydä todella hyvin kaupaksi. Mutta ehkä on turha nyt vielä arvailla kun ei vielä ole oikestaan juuri mitään varmaa tietoa uusista WP Nokialaisista.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

17

@16 Eiköhän WP-luureja tyrkytetä tuohon high-end sarjaan. Päätellen rautavaatimuksista.

Tosin, saihan Nokia luvan poiketa niistä, mutta tuskin tekevät samaa virhettä kuin aiemmissa huippuluureissa, alitehoiset prossut jne.

Vastaa
ep_
ep_

18

Eikö MS-Nokia -liitossa ollut Microsoftin mukaan myös sellainen hyöty että Nokia suurena valmistajana saisi pudotettua WP puhelimien hintoja.

Siitä päätellen että nykyiset halvimmat Symbian^3 puhelimat maksaa halvimillaan noin 300€ niin taitavat nuo WP nokialaiset maksaa ainakin 450€.

"Tosin, saihan Nokia luvan poiketa niistä, mutta tuskin tekevät samaa virhettä kuin aiemmissa huippuluureissa, alitehoiset prossut jne."
Ite muistelin että yksi syy miksi Nokialla alkoi mennä huonosti oli se että keskityttiin liikaa nimenomaan rautaan.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

19

"Ite muistelin että yksi syy miksi Nokialla alkoi mennä huonosti oli se että keskityttiin liikaa nimenomaan rautaan."
Voi olla. Tuo raudan heikkous nyt oli ainakin sellainen juttu, josta Nokiaa haukuttiin täälläkin.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

20

18@
>Siitä päätellen että nykyiset halvimmat Symbian^3 puhelimat maksaa
>halvimillaan noin 300€ niin taitavat nuo WP nokialaiset maksaa
>ainakin 450€.

Mistä moinen päätelmä, WP koneissa ei ole pakko olla OLED näyttöä ja muutenkin. Nokian WP koneita odotetaan aikaisintaan loppuvuodesta, joten mahdollisuuksia myös edullisemmille on, eriasia sitten mihinhintaluokkaan alkuun tulevat.

Nykyiset S^3 koneet lähtevät Suomessa verolla jostain 250e ylöspäin, Loppuvuodesta voisi odottaa halvempaa tarjontaa, ja Symbianialla korvataan S60 5th alustaa myös edullisemmissa.

19@
>"Ite muistelin että yksi syy miksi Nokialla alkoi mennä huonosti
>oli se että keskityttiin liikaa nimenomaan rautaan."
>Voi olla. Tuo raudan heikkous nyt oli ainakin sellainen juttu,
>josta Nokiaa haukuttiin täälläkin.

Eriasioita nuo virkkeet, Nokia on viimevuodet keskittynyt vahvasti softaan, Nokia on myös ollut entuudestaan rautatalo ja krtisioitu siihen keskittymiestä. vaikka mm. modeemikehitystään on ulkoistanut ja nyt OS kehitystä.

Nörtti palstoille on taasen kaipailtu Mhz ja Megatavuja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja