Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nomura: Samsungista maailman suurin älypuhelinvalmistaja

22
Manu Pitkänen

Nomura: Samsungista maailman suurin älypuhelinvalmistaja
Japanilainen sijoituspankki Nomura ennustaa, että kuluvan vuosineljänneksen aikana korealaisesta Samsungista tulee maailman suurin älypuhelinvalmistaja. Nokia on pitänyt titteliä hallussaan jo 14 vuotta, aina 9000 Communicatorin julkaisusta lähtien.

Nomura povaa myös Applen ohittavan Nokian, jolloin suomalainen puhelinjätti tippuu vasta kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. Pankin mukaan Nokia on epäonnistunut kilpailussa iPhonea ja Android-puhelimia vastaan ylemmän hintaluokan malleissa, samalla kun aasialaiset halppismerkit ovat vallanneet alemman hintaluokan markkinat. Nokia antoi toukokuun lopulla tulosvaroituksen, kun sen puhelimet eivät kelvanneet kuluttajille odotetunlaisesti.

Maailman suurimman puhelinvalmistajan titteliä Samsung ei ole onnistunut kaappaamaan Nokialta, sillä suomalaisyhtiö tuottaa edelleen tavallisia peruspuhelimia markkinoille enemmän kuin sen korealainen kilpailija.


Nokia yrittää hypätä älypuhelinbisnekseen uudelleen mukaan Windows Phone -käyttöjärjestelmän turvin, jättämällä oman Symbian-alustan toissijaiseen asemaan. Ensimmäiset WP-pohjaiset nokialaiset ilmestyvät tämän vuoden lopulla.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (22)

Anonyymi käyttäjä
WP 8. (vahvistamaton)

1

-2011 -2012 Ja pian myöskin maailman suurin matkapuhelinvalmistaja!. ;)
Samsung valmistaa myöskin "halvemman luokan,perus" puhelimia!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
DingeliDong (vahvistamaton)

2

Nokian olisi pitänyt olla hiljaa WP strategiasta - tehdä omaa kulunutta Symbiania, nostaa rinnalle Android sekä meego. Multialusta olisi ollut pelastus, sillä raudassahan ei ole koskaan ollut vikaa, vain käyttiksessä. Mutta mutta - sanotaanko, että Nokian kannalta homma menee mielenkiintoisksi (Osborne -efekti tulossa?).

Vastaa
Thor1993
Thor1993

3

Mielenkiintoseks menee kyllä nää älypuhelinmarkkinat, kun uusia yrittäjiä tuntuu tulevan joka puolelta samalla, kun vanhat hallitsijat kompuroivat.
Koko touhu voi 10v päästä olla täysin erilainen nykysee verrattuna.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

5

@2 Kyllä siinä raudassa on yhtälailla vikaa, mitä tulee tehoon, näytön resoluutioon jne. Riippuu ihan mistä raudasta puhuu, mutta kyllä nokialla on niin softassa kuin raudassa vikaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vihreä örkki (vahvistamaton)

6

Androidin valtti on...
Android-puhelimen tuunaus.
Oma droidi.
Android eroaa muiden älypuhelinten käyttöjärjestelmistä sillä,että sen voi muokata vapaasti haluamakseen.Siinä missä Applen ja Nokian laitteilla voi korkeintaan vaihtaa taustakuvia, soittoääniä ja värejä,sallii Android lähes kaikkein ominaisuuksiensa muuttamisen!.Hyvä muokattavuus perustuu siihen,että kilpailijoistaan poiketen Linux-pohjainen Android on täysin avoin ympäristö,jolle käytännössä lähes kuka tahansa voi tehdä ja julkaista sovelluksia.(Androidin ehdoton valtti on vapaus räätälöidä puhelimesta sellaisen kuin haluaa!!!).Ei kannata turhaan ujostella tuunauksessa ja viritysten kokeilussa,koska puhelinta ei sillä tavalla saa rikki.Kaikki vaihtoehtoiset käyttöliittymät,teemat,widgetit ja muut jipot on tehty niin,että niistä on aina helppo palata takaisin oletusasetuksiin!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iDiootti_ (vahvistamaton)

7

@6

Myös Symbiania pystyy muokkaamaan aika reilusti, sille ei ole vain tehty tuunaussoftia niin paljon kuin Androidille. Ehkä kertoo myös Android-käyttäjien tyytymättömyydestä valmistajien omiin UI-virityksiin. Lisäksi isompi tuunaus vaatii käsittääkseni lähes poikkeuksetta roottauksen. Ei siis mikään joka Pertin ratkaisu. Vaikka junnujen keskuudessa tuunaus on varmaan kova sana niin aika harva normi kuluttaja haluaa säätää puhelintaan taustakuvaa ja soittoääntä enempää. Siksi iPhone on niin suosittu, vaikka muuten onkin erittäin rajoittunut laite. Lisätään nyt vielä, että ennemmin kannattaisi puhua Java puhelimesta kuin Linux puhelimesta, vaikka Linux siellä jossain alla pyöriikin. WebOS ja MeeGo ovat ainoita oikeita Linux alustoja.

Eli vähän rajaa siihen mehutukseen oli suosikki/inhokkialusta sitten mikä tahansa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

8

Odotettavissa kova vääntö Samsungin ja Nokian välillä, myös uutiskommenteissa.

Kyllä Nokia vielä tästä kriisistä selviää, usko on vahvaa. Menetän uskoni vasta, kun Nokia myydään palasiksi.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

9

@8

+1

Siihen syssyyn vielä tulee kaikenmaailman kinkkivalmistajia kuin sieniä sateella sotkemaan pakkaa ja nakertamaan kaikkien pottia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
näin vaan on. (vahvistamaton)

10

ArttuH5N1 @
4-5 vuotta kun on suossa rypenyt,niin siitä on pirun vaikea nousta pinnalle!!.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

12

Nokia on tehnyt niin paljon virheitä, ettei tuo ole mikään ihme. Niitä tehtiin pitkään ennen Eloppia, mutta tuo Elop herra kyllä antoi puhtaan niskalaukauksen.

Nokia reagoi asiakkaiden toiveisiin liian hitaasti tai ei ollenkaan. Esimerkkinä yrityspuolen puhelimet, joita ei uudistettu. on suorastaan outoa, että joissakin suomalaisissa yrityksissä on ollut e90 jo yli 5v, eihän hommaa niin voi hoitaa. Nyt tuli ensimmäinen vaihtoehto sille e7:n muodossa, tosin sekin raudan ja käytettävyyden osalta paljon esim android luureja (kuten allekirjoittaneen desire z) jäljessä.

Roottaus ei ole todellakaan pelkästään nulikoiden touhua vaan esimerkiksi yritykset gustomoivat puhelimia sopimaan paremmin heidän tarpeisiinsa ja tyyliinsä.

On ihan sama pyöriikö puhelimessa täysiverinen linux puhtaimmillaan vai onko toteutus kunnollinen koktaili javalla höystettynä. Nuo ovat ihan joutavia horinoita joilla ei ole markkinoiden kannalta mitään merkitystä. Tärkeintä on toimivuus sekä luotettavuus, luotettavuutta googlella on vaikka foliopipot onkin toista mieltä, luotettavuus tulee suuruudella, näkyvyydellä, rahalla ja tunnettavuudella.

Nokia unohti tärkeimmän, eli asiakkaan. Saman virheen teki aikoinaan Motorola ja Ericsson ja sama lopputulos on nokiallakin. Nokia tosin teki vielä suurimman mahdollisen virheen ja hyppäsi Microsoftin kelkkaan, kannattaa hieman tutkia, kuinka on käynyt muille Microsoftin kanssa liittoutuneille yrityksille ja kuinka nopeasti.. aika surullista luettavaa Nokian kannalta!

Toivottavasti joku pulju ostaa Nokian niin sillä olisi jotain mahdollisuuksia selvitä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iDiootti_ (vahvistamaton)

13

@12
"On ihan sama pyöriikö puhelimessa täysiverinen linux puhtaimmillaan vai onko toteutus kunnollinen koktaili javalla höystettynä..."

Totta, mutta pointti oli juuri siinä kun kyseessä on "kunnollinen koktaili javalla höystettynä" niin on turha hehkuttaa Linuxia.

"
Toivottavasti joku pulju ostaa Nokian niin sillä olisi jotain mahdollisuuksia selvitä."

Silloin ei Nokiasta jää jäljelle kuin tuotenimi, jos sitäkään. Vertaa esim Palm, Siemens etc.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

14

@10 Vaikea varmasti, mutta toisaalta, kun Nokialla menee kelvollisesti halpispuhelimissa ja se on muistaakseni edelleen melko suosittu kehitysmaissa, on vaikea uskoa sen täydelliseen murentumiseen high-end puhelimien myynnin takkuamisen seurauksena. Siksi uskonkin, (kunhan WP:stä saadaan oikeasti valmis), että sieltä se Nokia taas tulee ja iskee.

Mutta tulevaisuuden ennustaminen on hankala laji. Magic 8-ball antoi Nokian nousun arvioksi "mayby". (Kasipallo ostettu Kiinasta.) Sillä mennään.

Vastaa
ep_
ep_

15

Nokian olisi ainakin pitänyt tehdä tuo WP:een siirtyminen aluksi kaikessa hiljaisuudessa ja valmistella jo salaa pari mallia, että MS:n ja Nokian yhteistyön julkaistessa ne olisi mennyt heti myyntiin.

Nyt ketään ei enää kiinnosta ostaa Symbianluureja kun se käyttöjärjestelmä ollaan nyt hautaamassa kokonaan vaikkakin pitkä tuki vielä luvataan. WP puhelimet ovat vielä kaukana jolloin tähän väliin jää pitkä aika jolloin Nokialla ei ole tarjottavana mitään kuluttajia paljon kiinnostavaa.

Nokian olisi pitänyt toimia niin kuin Apple yleensä toimii.

Vastaa
perhana
perhana

17

@12
"kannattaa hieman tutkia, kuinka on käynyt muille Microsoftin kanssa liittoutuneille yrityksille"

Ok, aloitetaanko tutkinta vaikkapa yrityksistä Samsung, Intel, Hp, Acer, Htc, LG, Dell... nämä kaikki ovat ainakin liittoilleet Microsoftin kanssa, ja moniko näistä on konkurssissa tai joutunut Microsoftin kaappaamaksi?

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

18

Aloitettaisiinko tutkinta niistä yrityksistä, joiden kanssa MS on tehnyt samankaltaisia sopimuksia kuin Nokian kanssa. Eli esimerkiksi telealan yrityksistä, tosin kukaan ei käsittääkseni ole aiemmin ollut niin hölmö, että olisi jättänyt kaiken Microsoft kortin varaan, mutta se tuskin helpottaa tilannetta. Esimerkiksi Motorola haki pelastista Microsoftista, huonoin tuloksin..

Lisää aiheesta: http://www.digitoday.fi/bisnes/2011/02/14/microsoftin-kumppaneille-on-kaynyt-kalpaten/20112194/66

Tuo olisi mielestäni luontevampi pohja tarkastelulle..

Vastaa
perhana
perhana

19

@18
Niin.. eli siis samankaltaisia telealan sopimuksia on tehnyt Samsung, Htc, LG, Motorola, Sony Ericson, Dell, Hp (Hp osti Palmin mutta se tuskin johtui Microsoftista)... kuinkas moni näistä yrityksistä on kaatunut tehtyään sopimuksia Microsoftin kanssa? katsos kun pointti on se, että näistä sopimuksista voi tarvittaessa myös luopua, vaikka monet nyt yrittävätkin väittää että sopimus Microsoftin kanssa olisi jotenkin lopullinen isku. Ja mistä revit tuon väitteen että Nokia olisi jättänyt kaiken Microsoft-kortin varaan, käsittääkseni sopimus Microsoftin kanssa ei estä Nokiaakaan valmistamasta puhelimia haluttaessa myös muilla järjestelmillä, aivan kuten nämä mainitsemasi muutkin yritykset ovat voineet tehdä.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

20

Nokia jättäytyi täysin Windows kortin varaan ja ovat sen itsekin todenneet. Android ei Eloppia kiinnostanut (perustelut ovat aivan järjettömiä..), Meegosta tulee yksi näytekappale (Tämmöisiäkin olisimme osanneet valmistaa..). Mitä muita vaihtoehtoja vielä jää, kun Symbian ajetaan alas?

Lisäksi sillat on (enemmän tai vähemmän) poltettu joka suuntaan. Eikä tässäkään vielä kaikki vaan markkinaosuus laskee nopeammin kuin lehmän häntä, joten muiden vaihtoehtojen käyttönotto alkaa olla jo myöhäistä. Muutenkin jos tuohon soppaan lisäätään vielä jotain ylimääräistä niin loppu tulee nopeammin, sillä Nokia ei ole mikään maailman nopein firma.

Ei voi mitenkään kästää miksi Nokialla menee n.1v (Voi mennä reilusti enemmänkin, mutta nokian omat toiveet olivat n.10kk) Winukka luurin kehitykseen. Tosiasiahan on se, että Nokia ei aio edes muuttaa mitään noihin ensimmäisiin puhelimiin vaan tuoda ne perus winukalla, joten mikä ihme siinä kestää, kun pyörä on jo keksitty. Palikat paikoilleen, muotit Nokian julkaisemien konseptikuvien mukaisiksi ja painokoneet käyntiin. Kahden kuukauden kuluttua ensimmäinen Windows Nokia julkasituksi ja seuraavalla viikolla myyntiin!

Eihän tuohon oikeasti voi mennä vuotta sitten mitenkään!

Vielä en ole edes puhunut luokattomasta johtoportaasta, joka taloon tullessaan haukkuu omat tuotteensa luokattomiksi:).. Tuosta voi vetää johtopäätöksen, että Elop ei tiedä mistään mitään "eli miksi ostaisin Nokiaa?" tai sitten Elop tietää asioita "eli miksi ostaisin Nokiaa?"..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ei mitään uutta...!! (vahvistamaton)

21

Nokia toimii vähän samalla tyylillä,kuin Suomessa uusien lakien käyttöönotto.Kaikki pitää tehdä vaikeamman kautta ja lopputulos on... KESTÄÄ,KESTÄÄ,...!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja