Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkaisee 1 GHz:n S40-puhelimen pian

40
Manu Pitkänen

Nokia julkaisee 1 GHz:n S40-puhelimen pian
Nokian aikoo julkaista lähiaikoina, kenties tiistaina, gigahertsin prosessorilla varustetun Series 40 -puhelimen. Nokia käyttää Series 40 -alustaa keskihintaisissa peruspuhelimissa, joissa näin tehokasta prosessoria ei ole aiemmin nähtykään.

Tieto käy ilmi Nokian Argentiinan osaston markkinointijohtaja Fernando Freytesin Cellularis.comin Mauro Accursolle lähettämästä twitter-viestistä. Freytesin mukaan puhelimesta löytyy tehokkaan suorittimen lisäksi 512 megatavua RAM-muistia, QWERTY-näppäimistö, kapasitiivinen Clear Black Display -kosketusnäyttö, Wi-Fi ja HSDPA.

Freytes ei valitettavasti voinut vielä kertoa koska puhelimesta saadaan lisää tietoa virallisia kanavia pitkin, mutta lupasi ajankohdan olevan "lähellä". Tämä viittaisi ensi tiistaihin, jolloin Nokian on määrä julkistaa esimerkiksi ensimmäinen MeeGo-puhelin.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (40)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Mihin tuota vääntöä tarvii S40-luureissa, joissa on höyhenenkevyt käyttis? Ymmärrän tarpeen Android- ja WP-luureissa, tietyissä määrissä myös Symppareissa, mutta S40? Kaiken kaikkiaan melko kummallisesta laitteesta huhutaan.

Vastaa
Aruzo
Aruzo

5

Nyt kyllä kusettaa herra Freytes ja pahasti, ei Nokiakaan NIIN tyhmä voi olla että tällaista olisi julkaisemassa... eihän?

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

9

" puhelimesta löytyy tehokkaan suorittimen lisäksi 512 megatavua RAM muisti" Tehokkaan suorittimen lisäksi?
Eikös tuo ole ihan perus suoritin???

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

12

Mitäs sillä nyt on väliä vaikka se käyttis olis kevyt mutta jos pelaat raskaita pelejä tai koitat kattoa vaikka flashiä;) ym.. Niin kyllä siinä vääntöä tarvitaan vaikka olis mikä tahansa symppari käyttiksenä.

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

13

Ja vielä tosta käyttiksen keveydestä. Jos symbian on niin kevyt niin miten mun n8 takkuaa niin paljon et meinaan tulla hulluks sen kans.

Vastaa
Romisku
Romisku

14

@12 & 13

Jos tosiaan olet noin tietämätön ja väität S40:ä symbianiksi, niin koitahan ottaa asioista selvää, ennenkuin huutelet ja sillä oman tietämättömyytesi näytät.

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

16

Joskus aikoinaan kun S60 tuli noksun luureihin niin se oli vain series 60 ja yhtäkkiä se muutettiin symbianiksi niin on helppo luulla että Sxx olis sama kun symbian.....

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

17

Ohhoh. Olisipahan ylläri, että s40 menisi heittämällä symbianin ohi puhelimien tehossa. En kyllä käsitä mihin tehoja tarvitaan, kun ei ole tukea oikealle flashille, raskaita pelejäkään ei ole....

Oikeastaan tarkemmin ajateltuna olisi varmasti Nokian fiksuin veto piiiitkään aikaan. Tilannehan on nyt sellainen, että esim Bada vie käyttäjiä edullisemmissa puhelimissa ja Badassakin on sekoittunut normaalipuhelimen ja älypuhelimen ominaisuudet aika vahvasti. Tehokas prossu ja suuri muisti toisivat mahdolliseksi esimerkiksi teräväpiirtovideot ja Nokiahan on jp pitkään ollut edelläkävijä kännykkäkameroissa. Nyt heillä olisi mahdollisuus tuoda ensimmäisenä maailmassa edulliseen hintaluokkaan terväpiirtovideoiden tuki. Tämä voisi jopa olla oikea liike, kun älypuhelin puolella menee noon huonosti.

Mikäli veikkaukseni menee oikein niin voisi hyvinkin olla mahdollista, että tuomiopäivä venyisi kauemmaksi. Alle kahden sadan hintaluokkaan mainituilla ominaisuuksilla oleva puhelin ja voisin kakkosluuriksi ottaa ihan vaan testiin..

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

18

@17 Niin. Eihän niitä pelejä eikä tukea esim. kunnon flashille voi olla jos puhelimessa ei ole potkua:)
Olen kyllä kanssasi samaa mieltä, että tuo vois ehkä olla peliliike!

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

19

Ja tuo olisi tosiaankin maailman mullistava juttu mistä nokia on huhunnut. Eli tehokasta rautaa myös edullisiin malleihin. Ja enemmän ominaisuuksia luureihin jotka on tarkoitettu jokaiselle.. puhelinta menisi ihan törkeänä ja uusi 3110 olisi tehty:)

Vastaa
Tcav
Tcav

20

Kaikista naurettavinta olisi mielestäni, jos Nokia ei julkaisisi tämän lisäksi vähintää yhtä tehokasta Symbian-puhelinta, koska tällöinhän tämä S40-puhelin olisi Symbian-puhelimia tehokkaampi. Joten voisiko olla, että tulee myös tehokkaampia Symbian-puhelimia?

MeeGo-puhelinta odotan ainakin innolla.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

22

Toivon todella ettei ole Symbian sillä se on jo kuollut. Nyt lapsille ja nuorille edullisesti s40 luureja tehokkaalla raudalla mm. Teräpiirto videoinnin kanssa niin ostavat jatkossakin Nokiaa kunhan siirtyvät tulevaisuudessa älypuhelimiin.

s40 on kuitenkin toimiva, kevyt ja kilpailukykyinen alusta jota ei Elopkaan ole vielä haukkunut..

Vastaa
Heney
Heney

23

No jos se on s40 niin sitä on sit varmaan kehitetty kosketusnäytöllisiin jos siihen tollasta rautaa laitetaan.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

26

@3 eddison84

> Symbian-mallihan tämäkin on..

Eikä ole, mikäli kyseessä tosiaan on Series 40:tä käyttävä luuri.
Series 40:llä, eli S40:llä, ei ole yhtään mitään tekemistä Symbianin kanssa. S40-luureissa EI OLE Symbiania, eikä ole koskaan ollut. Series 40 -puhelimissa on käyttöjärjestelmänä Nokia OS. Symbian ja Nokia OS ovat kaksi täysin eri käyttöjärjestelmää, joilla ei ole mitään yhteistä.

Netissä näkee aina aika-aijoin kirjotuksia, joissa mainitaan "Symbian S40", mutta kaikkea netissä kirjoteltua ei pidä uskoa ja tuo on hyvä esimerkki tiedosta, joka ei pidä psikkaansa. Kyseessä on silkka väärinkäsitys. S60-puhelimissa on käyttöjärjestelmänä Symbian, MUTTA S40-puhelimissa ei ole koskaan ollut Symbiania. Tämä tuntuu olevan joillekin vaikea ymmärtää ja siitä johtuu tuo paikkansapitämätön luulo, että S40 luureit olisi Symbian-luureja, mitä ne siis EI ole.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

27

@16 sirkuttaja

> Joskus aikoinaan kun S60 tuli noksun luureihin niin se oli vain series
> 60 ja yhtäkkiä se muutettiin symbianiksi

Ei pidä paikkaansa, S60 ei ole sana kuin Stnvuabm, S60:n nimeö ei siis myöskään ile koskaan muutettu Stmbianiksi. S60 ei edes ike käyttöjärjestelmä. S60 on ohjelmistoalyusta Symbianin päällä. Eli S60-luureissa obn käyttljörjestekmönö Stmbian, ja sen päällä on S60-ohjelmistoaklyusta. Toinen vastaava Symbianin p'äällä käytetty ohjelmistoalusta on UIQ, jota käytti lähinnä Sony Ericsson..

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

28

@miksuh s60 ei ole sama kuin Stnvuabm????? Öö okei :/ + Stmbianiksi + ike + käyttljörjestekmönö + ohjelmistoaklyusta + obn + p'äällä ps. Ootko jotain venäläistä sukua?

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

30

Tarkennetaan vielä hiukan ettei herkimmät hermostu, eli s60 on siis käyttöliittymä/sovellusalusta symbianin päällä. Mutta yleensä kun puhutaan s60:stä tarkoitetaan symbiania!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

31

30@
>Mutta yleensä kun puhutaan s60:stä tarkoitetaan symbiania!

S60 on aina ollut Symbianin päällä, mutta ei sillä itse Symbiania tarkoiteta. Vaan esim juurikin S60 laitteita.

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

32

Okei joo, ehkä tuo on hieman yksilöllistä. Itselläni on ainkin ollut niin että kun puhutaan s60 laitteista niin ajattelen aina symbiania ja ainahan se symbian onkin. Vaikka s60 ei kylläkään tarkoita symbiania:)

Vastaa
akse
akse

33

@22 "Nyt lapsille ja nuorille edullisesti s40 luureja tehokkaalla raudalla mm. Teräpiirto videoinnin kanssa niin ostavat jatkossakin Nokiaa kunhan siirtyvät tulevaisuudessa älypuhelimiin. "

Jaa a ei taida lapsilla ja nuorilla olla ensimmäisenä mielessä teräväpiirtovideo. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ei,ei... (vahvistamaton)

34

Jos kyse olisi Symbian 3:sta,niin ymmärtäisin mutta kun on kyse vain "kevyemmästä" S40...!!. =/

Vastaa
ep_
ep_

37

S40 puhelimessa 1GHz prossu? Mihin tuota prossun laskentatehoa oikein meinataan käyttää? Ei kuulosta kovin luotettavalta. Ja jos tuo äijä tarkottaa sitä huomista "Markkinoita järisyttävää laitetta" niin en ymmärrä mikä tuossa markkinoita kovin paljoa järisyttäisi. Olisihan tuo toisaalta ainoa laatuaan. Mitähän mahtaisi maksaa?

Tainnu tuo tyyppi tajuta jotin väärin tai vaan viilaa linssiin.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

38

Jos todellakin tuovat nuo tehot halpaan hintaluokkaan niin järisyttäisi markkinoita varmasti. Noille tehoille en tuossa luokassa muita käyttötarkoituksia keksi, kuin juuri tuon teräväpiirtovideoinnin, mutta sekin on uutta halvemmassa jokapojan hintaluokassa.

Toivon todella, että huhu pitää paikkaansa, sillä se antaisi kuvan, ettei Nokiakaan seiso pelkästää MS kortin varassa vaan heillä on myös jotain uutta tarjota itselläänkin, olkoonkin älypuhelin sekmentin ulkopuolella.

Jos olisin miljonääri nin ostaisin nyt Nokian osaketta miljoonalla hintaan: 4.124€

Katsotaan kahden päivän kuluttua vituttaisiko?..:)

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

39

Tässä syy miksi en ole miljonääri..:)

Kyllä oli niin lannistavat julkaisut, ettei pysty käsittämään!

Nyt se osake sitten tippuu alle 4€.. Way to go Elop!

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

40

Tässä syy miksi en ole miljonääri..:)

Kyllä oli niin lannistavat julkaisut, ettei pysty käsittämään!

Nyt se osake sitten tippuu alle 4€.. Way to go Elop!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja