Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialle kirvelevä tappio patenttikiistassa IPComia vastaan

4
Manu Pitkänen

Nokialle kirvelevä tappio patenttikiistassa IPComia vastaan
Nokia on hävinnyt patenttikiistan saksalaista IPComia vastaan brittiläisessä oikeusistuimessa. Tuomion mukaan Nokia on käyttänyt luvatta puhelimissaan 3G-tekniikkaa, joka priorisoi turvallisuus- ja hätäpalveluihin liittyvää dataliikennettä.

IPCom vaatii nyt Nokian 3G-matkapuhelimille totaalista myyntikieltoa Britanniassa, ellei se suostu maksamaan rojaltimaksuja. Vuoden 2010 alussa yhtiöt kävivät oikeustaistelua samasta patentista, mutta tuolloin tuomari puhalsi pelin poikki Nokian hyväksi. Kaksikon nokat ovat vastakkain myös saksalaisessa oikeusistuimessa, missä IPCom on HTC:nkin haastanut käräjille.
Alun perin Boschin patentoima tekniikka mahdollistaa hätä- ja turvallisuuspalveluihin liittyvän liikenteen priorisoinnin muun liikenteen kustannuksella 3G-verkossa, jopa silloin kun verkko olisi täynnä. IPCom osti oikeudet siihen vuonna 2007 ja haastoi välittömästi Nokian oikeuteen. Nokian mukaan se käyttää puhelimissaan ratkaisua, joka kiertää patentin, eikä se oli näin ollen syyllistynyt mihinkään rikkeisiin. Tuomioistuin kuitenkin katsoi Nokian omankin ratkaisun rikkovan patenttia.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Asentaja123 (vahvistamaton)

1

Yhdyssanako "pelinpoikki"?
Nyt on vähän paha paikka saada takaiskuja, kun Nokialla on alamäki muutenkin menossa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Ottaisivat sitten suoraan tuon tekniikan pois käytöstä, kaikki olisivat tyytyväisiä... :D

Mutta tosiaan, lyökää nyt lyötyä. Onneksi tuli edes se voitto Apple vastaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja