Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N9: pressikuvat vuotivat

41
Manu Pitkänen

Nokia N9: pressikuvat vuotivat
Nokian huomenna julkistettavan N9-älypuhelimen pressikuvat ovat vuotaneet pocketnow.com-sivuston kautta nettiin, ainakin sivusto itse väittää niin. Nokia N9 tulee myyntiin pinkkinä, sinisenä ja mustana. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa:Kommentit (41)

NHelix
NHelix

3

Ei ainakaan silmiähivelevän kaunis ole, mutta ainakin Nokia pitää kiinni omasta tyylilinjastaan. Toivottavasti lopullinen tuote muuttuu vielä hivenen parempaan suuntaan.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

4

Jos toi todella on se, niin tulee kaduttamaan että juuti ostin uuden puhelimen.. Ei nimittäin viittisi koko ajan niitä ostaa.. ;)

Vastaa
Ei,ei...!!. (vahvistamaton)

5

Näytön kuvakkeita kun katsoo,niin käyttiksenä taitaa olla... Symbian Anna!!. =(
Where is Meego?.

Vastaa
Bodomed
Bodomed

6

Nyt kyllä pisti nokia pahan hyvässä mielessä! :) Tuollainen oisi pitänyt tulla jo aikapäiviä sitten ulos. Niin ei ryvettäis pohjamudissa!

Vastaa
keke! (vahvistamaton)

10

Hmm.. Näyttää kyllä melko pilipalikuvilta virallisiksi/aidoiksi pressikuviksi.

Vastaa
Anestic
Anestic

11

minua ei ulkonäkö miellytä... Lelun näköinen... OS:llä ei minulle väliä, kun s60 5th:kin minusta kelpaa käytössä. Tuossa varmasti on mahtava käytettävyys verrattuna 2-3 vuotta vanhoihin puhelimiin, vaikka olisikin symbian...

Vastaa
eebet
eebet

12

Muistuttaa hyvinkin paljon Nokian U-konseptia, eiköstä?
Näyttääkö tuo näyttö teistä jotenkin kuperalta??
Muuten kyllä aivan upean näköinen laite, toivotaan että tämän kaltainen julkistus tulee huomenissa ja että hinta pysyy kohtuudessa :P

Vastaa
Tnoi
Tnoi

13

Eikö ole kamera nappia? :o Vai onko poikkeuksellisesti se tuossa volume nappuloiden vieressä. Mut hyvältä näyttää. Tuleekohan olemaan alumiinia vai muovia? Kuvassa näyttää tuommoselta saman tyyliseltä vähän kumimaiselta muovipinnalta kuten esim Desire HD:ssa. Mutta nuohan voivat valehdellakkin. :)

Vastaa
Tnoi
Tnoi

15

@14

Annassa ja Meego/Harmattanissa tulee olemaan samat ikonit.. Ei siis hyvin todenäköisesti ole Symbian^3.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

16

Komia on, mutta tosiaan tuo näyttö näyttää kuperalta.. ja mitä v ittua... väärään suuntaan jos ajattelee naarmuuntumista. Eipä paljoa kannata kääntää pöydälle mykistääkseen puhelimen;)

Vastaa
MZ (vahvistamaton)

17

Muistakaa että N900:ssakin oli samat kuvakkeet kuin sen ajan Symbianeissa. Minusta tuo on aika selvästi jokin muu käyttöjärjestelmä ja kaikki merkit viittaisivat Harmattaniin tai MeeGoon. Itse pidän laitteen ulkonäöstäkin, näyttää laadukkaan tuntuiselta alumiinivehkeeltä. Jos käyttöjärjestelmä on hyvä niin saattaa päätyä taskuuni.

Vastaa
kerbo
kerbo

20

Nättiä nättiä... Jos meego ja toimivuus Android/ios tasolla, menee hankintaan! Omasta mielestä pirun nätin näkönen.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

22

Selvästi kupera näyttö, reunukset ei kovin ohuet ja ei mikään hoikka puhelin. Softa selvinnee huomenna. Todennäköisesti jään odottamaan loppuvuoden Nexus 4G-puhelinta.

Vastaa
MoZar
MoZar

23

Itseänikin jäi arveluttamaan nuin paksut reunat puhelimen näyttöön nähden. Mutta eipä nyt vielä panikoida. Odotan laitteen ilmestymistä ensin kauppoihin ja sittemmin arvosteluihin, ennen mahdollista ostopäätöstä.

Vastaa
OILgame
OILgame

24

@22 Katsoo tuota 3.5mm äänipluginia niin näyttää, että se ei voisi olla ainakaan montaa milliä hoikempi.

Itse kyllä vaihtaisin tuon hoikkuuden qwertyyn :( Resoluutiotakin saisi kyllä olla vähintään sen 1280x720 verran.

Vastaa
DarkDatura (vahvistamaton)

25

Olen nähnyt puhelimen ihan livenä ja pitänyt kädessäni - hieman jopa selaillut ja katsellut tarkemmin.. Ja on upea kapistus!! Taitaa tulla omalle hankintalistalle.. Ainakin kovasti haluaisin!! :)

Vastaa
CalicoJack
CalicoJack

27

Odottelisin ehkä WP7:aa, kuin ostaisin tuon. WP7:lle olen tehnyt sisältöä ja voin sanoa, että käyttis on nopeutensa puolesta omaa luokkaansa. Teollisena muotoilijana en voi tuota muotoilua, kuin haukkua. Noksun olisi pitänyt potkia pois myös muotoilijat.

Noksua on haukuttu tylsästä muotoilusta ja sitähän se on. Kupera näyttökin on aivan järjetön. Tuohan oikeen kerjää naarmuja pintaansa. Jos pinnan viimeistely on samaa, kuin N8:ssa, on kyseessä taas uusi epäonnistuminen. N8:n pinta on, kuin teflonia. Tuntuu, kuin pitelisi märkää saippuaa käsissään. Uuutuus ei vakuuta - ehkä tuo softa pelastaa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

29

@7

> Noksua on haukuttu tylsästä muotoilusta ja sitähän se on.

Älä nyt viitsi pubhua roskaa. Ensinnäkin kuinka monella tavalla sinä muka pystyt muotoilemaan pihelimen, jossa on suuri koskettusnäyttö, joka täyttää etupaneelin? Et kovin monlla tavalla. kaikkihan nykyioset moiset laitteet muistuttaa toisiaan. Moista laitetta ei yksinkertasesti voi muotoilla hirveän monella tavalla, ja lopuylta kaikki on enemmän tai vähemmän samaan näköisiä suorakaiteita joissa on pati nappia. Pouikkeuksiakin on toki, esim Applen iphone 4 on ihan hävtyttömän ruma kulmikas lätyskä. Toisaalta esim Nokian N8 ja E7 ovat mukavan näköisiä ja miellyttäviä kädessä.

> Kupera näyttökin on aivan järjetön. Tuohan oikeen kerjää
> naarmuja pintaansa.

Jos näyttö on tehty Gorilla Flass -lasista, niin ei se kyllä helpolla naarmuunnu. ja miksi sellainen näyttö olisi muka herkempi naarmuuntumaan kuin tasainen näyttö, jonka umpärillä on olemattomat reunukset kuten nykyään usein on tapana?

> Jos pinnan viimeistely on samaa, kuin N8:ssa, on kyseessä taas
> uusi epäonnistuminen. N8:n pinta on, kuin teflonia.

Ihme hölynpöyä. Otapa käteesi mikä tahansa teflonpäällysteinen astia tai tavara tahansa, niin huomaat ettei N8:n kuoren pinta ole lainkaan saman tuntuinen.

> Tuntuu, kuin pitelisi märkää saippuaa käsissään.

Ja höpön löpön. N8:n pinta on alumiinia ja tuntuu köädessä oikein mukavalta. Pinta ei ole lainkaan niin liukas kuin väität, taitaa omat kätesi vain oll jossain rasvassa tai muussa mönjässä.

>

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

30

Onhan tuo näytön kaarevuus noinpäin ihan silkkaa tyhmyyttä. Olipa lasina mikä tahansa niin varmasti naarmuuntuu, kun yksi kohta lasista ottaa aina osumaa.. Muuten näyttää kyllä oikein hienolta..

Tosin kaikesta tekemisestä puuttui wow efekti. Minua ei vakuuta yhden napin korvaaminen pyyhkäisyllä. Ehkä se riittää joillekin, mutta olen varmaan turhan vaativa, koska minusta innovoinnin täytyy sisältää jotain muutakin.

Tuiks män!

Vastaa
miksuh2
miksuh2

31

@30

Noista kuvista on vaikea sanoa mitään, mutta eiköhän siinä näytön reunalla ole reunusta sen verran, ettei näyttö varsinaisesti kosketa esim pöydän pintaan. Eojän mikään estä reunuksen muotoilua vastaavalla tavalla. Ja Gorilla Glass ei kyllä helpolla naarmuunnu, jos näyttö sitä on.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

32

Tai siis meinaan sitä, että reunukset voi hyvinkin suojata näyttöä näytön kaarevuudesta huolimatta, tuskin se näyttö nyt kovin voimakkaasti on kaareva.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

33

@27

Varmaan kannattaa mennä sinne koulun penkille takasin mikäli siellä oikeasti jotain järkevää opetetaan. Tai sitten jatkat itse sitä pyörän keksimistä pyörän perään. Hyvältä näyttää mun mielestä sanoi teolliset mutuilijat mitä tahansa.

Enkä ymmärrä mitenkä tuosta näytön kaarevuudesta saadaan ongelma. Kuka muka pitää puhelinta näyttö alaspäin pöydällä? :D Taskussa tai missään muaalla se näyttö ei taas naarmunnu yhtään sen enempää kuin jos se olisi suora. Eikä tuo näyttä varmasti naarmuunnu mihinkään vaikka sen pöydälle väärinpäin silloin tällöin laittaisikin. Ja jos sitä nyt on ihan pakko johonki betoniin hieroa näyttö alaspäin niin suojakalvojakin on olemassa.

Vastaa
Themasterpiec7 (vahvistamaton)

34

Tuossa puhelimessa näyttö on kaareva koska kaareva pinta ei heijasta peilikuvaasi, vaan on täysin musta auringossakin, jolloin ei tule ongelmia nähdä mitä tekee.Nokian uusin innovaatio!

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

35

33@
>Kuka muka pitää puhelinta näyttö alaspäin pöydällä? :D

Yleisesti aika moni, riippuu vähän mallista, antenneista, muista ja käyttötavoista.

Tässä mallista syyitä vähemmän, eli lähinnä näyttö.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

36

@35

"Yleisesti aika moni"

Hä? en oo koskaan kenenkään nähny pitävän, minkä ihmeen takia?

Ei tulisi mieleenkään laittaa luuria pöydälle näyttöpuoli alaspäin.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

37

Sorry, mutta tuo innovaatio on jo käytetty esimerkiksi nexus s:n toimista, tosin siinäkin kaarevuus tehtiin järkevästi eli toisinpäin.

Aiemmin joku kertoi, ettei ymmärrä miksi luuria pidetään väärinpäin pöydällä niin minulla se usein on esimerkiksi kokouksissa ja muutenkin. Ei kaikkien tarvitse nähdä kuka minulle soittaa.

Ajatelkaapa hieman mikä hiomakone tuo on? Puhelimessa on värinä, pöydällä jotain pölyä, muruja tai muuta roskaa.. hyvä, ettei lastut lennä kun puhelin soi. Ihan idioottimaista!

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

38

Sorry, mutta tuo innovaatio on jo käytetty esimerkiksi nexus s:n toimista, tosin siinäkin kaarevuus tehtiin järkevästi eli toisinpäin.

Aiemmin joku kertoi, ettei ymmärrä miksi luuria pidetään väärinpäin pöydällä niin minulla se usein on esimerkiksi kokouksissa ja muutenkin. Ei kaikkien tarvitse nähdä kuka minulle soittaa.

Ajatelkaapa hieman mikä hiomakone tuo on? Puhelimessa on värinä, pöydällä jotain pölyä, muruja tai muuta roskaa.. hyvä, ettei lastut lennä kun puhelin soi. Ihan idioottimaista!

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

40

36@
>Hä? en oo koskaan kenenkään nähny pitävän, minkä ihmeen takia?

Varsinkin pidempään matkapuhelimiakäyttäneet tuon tavan tunnistavat.


Aijemmin, mutta varsinkin nykyluureissa kyse tietosuojasta. Ei kaikille tärkeä, mutta monelle on ja useammalle pitäisi olla.

Kun aikoinaan törröttävät antennit vaihtui sisäisiin ja verkot eivät aivan tätäpäivää, niin parempi kuuluvuus, pienempi virrankulutus. toimii monen mallin kohdalla tänäänkin.

Mallikohtaisesti kaijuttimien sijoitus.

Näytön suojelu, mallikohtaista, mutta paremmin suojassa. näppiskoneissa myös näppiksen suojelu, esim kosteudelta.

Tänäpäivänä laitteissa antureita jotka vaikuttaa toiminnallisuuksiin ja sitä kautta myös virrankulutukseen.

Vastaa
79atanos
79atanos

41

Eikös noilla leveillä reunoilla näytön ympärillä ole tarkoitus suojata näytön hajoamista sivusta päin tulevilta iskuilta? Jos se reunus olisi ainoastaan jotain pari millimetriä, niin ei tarvitse kovinkaan kummoista iskua kun näytön lasissa on halkeama.

Ihan OK näköinen luuri.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja