Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N9 herättää ristiriitaisia tunteita

24
Manu Pitkänen

Nokia N9 herättää ristiriitaisia tunteita
Nokian tänään julkaisema N9-lippulaiva puhelin on otettu markkinoilla ristiriitaisin tuntemuksin vastaan. Puhelinta on kehuttu toistaiseksi parhaimmaksi nokialaiseksi, mutta Reutersin haastattelemien analyytikoiden mukaan se ei välttämättä riitä.

N9:n käyttöliittymä, moniajo-ominaisuudet ja puhelimen ulkonäkö ovat keränneet kiitosta. Vaikka itse puhelimessa kaikki onkin ehkä kohdillaan, niin useat analyytikot eivät jaksa uskoa sen vetovoimaan. Heidän mukaansa Windows Phone -puhelimien julkaisu on aivan liian lähellä, jotta suuri yleisö uskaltaisi astua MeeGon remmiin.

On myös sanottu, että N9–MeeGo-yhdistelmä tarjoaa käyttäjälleen liian vähän liian myöhään. Vielä viime vuonna puhelin olisi takuulla hurmannut kaikki.

Windows Phone -strategian alun lähestymisen vuoksi koko MeeGo-ekosysteemi uhkaa jäädä torsoksi. Muut ekosysteemit ovat jo valmiiksi vahvoja, eikä MeeGossa uskota olevan tarpeeksi vetovoimaa niiden päihittämiseen.Syksy lopulta näyttää oliko Nokian MeeGo-julkistus lähinnä "kuolleen hevosen pieksentää".


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (24)

Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

1

Koko puhelin on aika "meh". Videoiden perusteella onnistuttu Meegostakin aikaansaamaan lagaava ja buginen käyttöjärjestelmä. Enköhän pärjää tällä Samsung Galaxyllä vielä toisen vuoden... ellei sitten iPhone 5 ole jotain häikäisevää.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

2

@1

> Enköhän pärjää tällä Samsung Galaxyllä vielä toisen vuoden

Jossa on lagaava ja bukinen käyttöjärjestelmä, höystettynä jatkuvilla tietoturvaongelmilla ja haittaohjelmilla Googlen sovelluskaupassa :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
rivori (vahvistamaton)

3

@1

Tämä oli varmasti parodiaa? Kun Galaxy on tunnetusti bugisin highend-kapine, joka markkinoilta löytyy.

Ja itse laitetta hypistelleenä voin todeta, että tämä on todellakin valloittavan hyvä. Itse odotan innolla myynnin alkamista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mokia N9 (vahvistamaton)

4

miksuh2 @
Ehkä Galaxy i9000 on lagaava ja buginen,mutta uusi Galaxy S2 on tämän hetken paras...jokaiselta osa-alueilta mihin Nokia ei ole vielä pystynyt ("pesee" monessa asiassa jopa Nokia N8 mallin)!. =)

Vastaa
jkij
jkij

5

Valovuosia edellä muita valmistajia.(Suunnittelu ja käytettävyys. Näitä lisää. Lähti heti tilaukseen.

Vastaa
kerbo
kerbo

8

Verkkokauppa.comista saa jo tilattua ennakkoon.

Itse ajattelin myös laittaa ;D Jos nyt kuitenkin odottelisi ensin hintatietoja... Joku 500€ voisi olla kohdallaan hinnaksi.

Vastaa
ramu2000
ramu2000

10

Galaxy S toimii mulla hyvin vaikka mikää superhyvä olekkaan. Kyllä, se on buginen ja toimivuus välillä huonoa. Silti pesee kaikki nokian puhelimet tähän asti, koska kaikki nokian puhelimet ovat olleet enemmän bugisia kuin äSsä.

Androidi on vaan nyt niin vahva ettei mua kyllä helpolla saa pois. Varsinkin ostetut appsit jota voin käyttää uudessa kännykässä saa jo pysymään androidin tiellä.

Pitääpä ens vuonna katsoa mikä hittipuhelin tulee. Koska nämä markkinoilla olevat puhelimet ovat surkeita tavalla tai toisella.

Maksan vaikka tonnin jos löytyis puhelin joka on erinomainen jokaisella osa-alueella

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

11

@2, 3, 4

Kumma juttu, minulla ei ole ikinä ollut ongelmia oman Galaxy S:säni kanssa. Päivitykset ovat aina tulleet ajallaan eikä ole ollut mitään lastentauteja, joiden kanssa taas Nokia 5800:n ja N97:n käyttöaikoina sain elää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

12

Jos nokia olisi julkaissut tämän luurin N8:n tilalle niin nokialla menisi nyt todella lujaa, 4-5 vuoteen eka nokialainen mitä voisi jopa harkita, yleisesti ottaen kaikki näyttää hyvältä, selain on vihdoin sulava, luuri näyttää hyvältä, softa näyttää hyvältä, toimii sulavasti ja nopasti, Swipe näyttää kätevältä jne. Luuri tuntuisi laitteena olevan kilpailijoiden tasoa, mutta sitten entäs se kaikki muu?

Nykyluurit on niin paljon muutakin kuin se, että mitä saat irti pelkästä luurista out of the box.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

14

Tän puhelimen kohtalon ratkasee kolmannenosapuolen saftan kehittäjät.
Kunnon määrä ilmasta ja halpaa softaa ja tää pärjää hyvin:)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

15

Vaikuttaa hyvältä, ominaisuuksiin nähden jopa melko edulliselta.

On muuten surkuhupaisaa, miten kaikkiin Nokian julkistuksiin suhtaudutaan varauksella ja ristiriitaisin tuntein, mutta Applen julkistukset otetaan avosylin vastaan, vaikka olisivat miten onnettomia räpellyksiä. Esimerkkinä: (Nokia) Täysin uusi käyttis, "meh". (Apple) Widgetit. HURRAAA!

Vastaa
mietaas
mietaas

16

no... minussa ei herännyt ristiriitaisia tunteita. nokian alasajo on ollut tosiasia jo vuosia.

jos muistatte, nokia jäjesti kyselyn, jossa oli muistaakseni kolme vaihtoehtoa, millainen lippulaivapuhelimen tulisi olla. varmaan 80 % vastanneista päätyi samaan vaihtoehtoon. tämän jälkeen nokia ilmoitti, että ko tuotetta ei valmisteta.
no... sen jälkeiset lippulaivat ovat olleet juuri päinvastaisia kuin vastaajat olivat valinneet... mitä tästä voi päätellä???

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mmikkis (vahvistamaton)

17

@15 se on se nokian maine ja nokian tämän hetkinen tilanne.

Tuo mainitsemasi uusi käyttis "meh" fiiliksetkin tulee varmaan pitkälti siitä, että kaikki on epävarmoja miten tälle meegolle käy, että tuleeko tästä uusi N900 joka jää nörttien säätöleluksi mihin ei juuri mitään saa jos ei sitten ympäri nettiä lataile kaikkea betamatskua ja miten käy tukien, kun WP7:ää pusketaan täysillä eteeppäin jne.

Kommentit olisivat varmasti täysin erillaisia jos nokia kertoisi, että tässä meillä N9 meegolla joka on meidän ykkösalusta hiiteen WP7. tms. :D Mutta nyt kun laite tuntuu kuolleelta jo julkistaessa niin vähän outoja fiiliksiähän se herättää, varsinkin kun tämä vaikuttaa huomattavasti paremmalta ja kiinnostavammalta kuin joku N8 tai X7.

Vastaa
hta
hta

18

Kyllä oli Marko katsonut Applen tuotejulkistusvideot muutamaan kertaan ennen kameran eteen astumista. Alkoi jo hiukan huvittamaan, kun puheen tahdistus, eleet jne olivat kuin suoraan Applen tuotejulkistusvideosta, missä Ive puhuu.

No, ei liene häpeä matkia alan parhaimistoa ja ulosantikin oli ihan kelvollista, vaikka täytyy sanoa, että en muuten Markon suuri fani olekkaan.

http://www.youtube.com/watch?v=hpJkqZ3elFI

Vastaa
akse
akse

19

Kyllä tää on erittäin mielenkiintoinen puhelin, mutta N900:n julkaisuaikaan ostaneena taitaa jäädä tällä kertaa tämä hyllyyn ainakin ennen ku hinnat on sopivat ja tietää vähän miten käy tuen jne.

Tuli tuo n8 jo ostettua puhelimeks, kameraks ja navigaattoriksi niin ei raaski tuota ainakaan heti ostella ellei näitä vanhoja saa sopivaan hintaan kaupaksi :)

Vastaa
PJL78
PJL78

20

Mua henkilökohtaisesti kiinnostaa tuo luuri, NFC on yksi syy, mutta Nokian kartat toinen todella tärkeä, kun en tykkää tuosta omasta. Kamerasta viis, mutta hyvähän se on. Käyttis on siisti, mutta ihan varmasti pientä viilaamista tulee vielä. Iskunkestävä lasi on mahtava, ei edes naarmuunnu. Prossusta viis, eiköhän tuolla Vihaisia lintuja pysty pelaamaan ja surffailemaan ongelmitta. Akku kestää pidempään kuin SGS:ssä, toivotaan.

Vastaa
SJobs
SJobs

21

N9 on videoiden perusteella Nokian historian paras puhelin ja vihdoin varteenotettava haastaja iPhonelle.

Nyt UI on helppo ja intuitiivinen. Tilaukseen menee ja syyskuussahan sen saa.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

22

En kyllä voi mitenkään käsittää Nokian johdon toimintaa. Jos heillä (tosin pakko sanoa vihdoinkin) on nyt käsissään näinkin lupaava tuote, miksi piti viedä siltä koko pohja alta ilmoittamalla Nokian jatkossa käyttävän vain Wintoosaa älypuhelinten alustana? Jos tämä jääkin ainoaksi Meegoksi, ei sitä mielestäni olisi kannattanut jo etukäteen ympäriinsä huudella. Tässä voisi eniten ottaa oppia jenkkifirmojen markkinoinnista, ei siellä omia heikkouksia korosteta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
et oo tosissas (vahvistamaton)

23

@22

"Jos tämä jääkin ainoaksi Meegoksi, ei sitä mielestäni olisi kannattanut jo etukäteen ympäriinsä huudella."

Joskus kannattaa ehkä miettiä asioita hiukan isommin/laajemmin kun omassa pienessä päässä, uskot tosissasi että nokia olisi voinut vaan jättää tämän kertomatta?

Vastaa
wipe2000
wipe2000

24

@23

Miksei? Eihän mikään velvoita yritystä kertomaan, millaista jatkoa jollekin tuotteelle on tulossa. Ei Apple vaikkapa ensimmäisestä iPhonesta kertoessaan muistaakseni mitenkään luvannut (eikä toisaalta kiistänytkään), että ko. laitesarjaa tullaan uudistamaan ja kehittämään jatkossakin. Eikä Nokia aikanaan nGage-pelipuhelinta tehdessäänkään etukäteen päättänyt tai varsinkaan ilmoittanut, että tekniikka käytännössä haudataan vain parin puhelinmallin jälkeen.

Vai tarkoitatko, että tieto olisi vuotanut kehittäjien irtisanomisten kautta? Nekin olisi varmasti voinut ajoittaa, hoitaa ja ilmoittaa toisin, jos olisi haluttu. No, nykyjohto ei ilmeisesti halunnut, ja tuloksenahan on nyt osakkeilla mitaten Nokian arvonlasku ilmeisesti n. 11 miljardilla, jos lehtiä on uskominen. Tekee tietysti firman (osakkeiden) ostamisen paljon halvemmaksi, josko se sitten on tarkoitus...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja