Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

N9:n kamera markkinoiden nopein

14
Teemu Laitila

N9:n kamera markkinoiden nopein
Yksi Nokian eilen julkaiseman N9-mallin painopisteistä on yhtiön mukaan laadukas kamera. Puhelimesta löytyy 8 megapikselin kuvakenno ja Carl Zeissin laajakulmainen ja erittäin valovoimainen optiikka. Nokian mukaan laadukas tekniikka myös toimii erittäin nopeasti ja yhtiön testien mukaan N9:n kamera on markkinoiden nopein.

Nokia julkaisi tarkempia tietoja kameran toiminnasta Conversations-blogissaan. Nokian mukaan N9 suoriutuu kamerasovelluksen käynnistämisen jälkeen ensimmäisen kuvan ottamisesta vain 2,6 sekunnin aikana. Nokia on listannut nopeustaulukkoon useita kilpailevia malleja, joista noin kolmen sekunnin tuloksella lähimmäs pääsee Applen iPhone 4. Lähes samaan suoritukseen yltää Samsungin Galaxy S II.
Taulukon perusteella kameroiden nopeudessa on todellisia eroja, sillä taulukon hitaimmalta eli HTC:n HD 7 -mallilta kuluu kuvan ottoon yli kahdeksan sekuntia.


Kuva: Nokia


Kompromissejakin kameran kohdalla on kuitenkin tehty, sillä kuvausvaloksi on tarjolla kaksois-LED-salama tehokkaamman xenon-salaman sijaan ja monen kännykkäkuvaajan mielestä tärkeä fyysinen kameranäppäin on jätetty pois.

Kommentit (14)

Digipiggy
Digipiggy

1

"Kompromissejakin kameran kohdalla on kuitenkin tehty,
--
ja monen kännykkäkuvaajan mielestä tärkeä fyysinen kameranäppäin on jätetty pois. "
--> JES ! VIHDOINKIN!! On meinaan tullut kirottua puhelimessa jos toisessakin tuon kameranapin sijaintia ja automaatti toimintoa: kamera on päällä jatkuvasti (syö muuten akkua tehokkaasti) kun puheluun vastaa niin aina sitä onnistuu osumaan tuohon namiskuukkeliin.

Kiitokset tiimille!

Vastaa
Digipiggy
Digipiggy

2

"Kompromissejakin kameran kohdalla on kuitenkin tehty, sillä kuvausvaloksi on tarjolla kaksois-LED-salama tehokkaamman xenon-salaman sijaan ja monen kännykkäkuvaajan mielestä tärkeä fyysinen kameranäppäin on jätetty pois."

-----> JES! Hyvä että tuo nappi on poistunut rungosta. Niin monet kerrat on tullut painettua vahingossa kamera päälle kun sitä automaatti kytkentää ei saa pois käytöstä... Ja akku on hetken päästä tyhjä kun kamera jauhaa turhaan.

Kiitokset napin hävittämisestä!

Vastaa
Matsomppi
Matsomppi

3

Ihteeni aikakin harmittaa, ettei käytetä useemmin xenon-salamaa ja ettei ole fyysistä kameranappia. Omassa kännyssä todella harvoin painan vahingossa kameran nappia ja sen käyttäminen kuitenkin nopeuttaa huomattavasti kameran käyttöä.

Veikkaan, että N8:lla saa nopeammin otettua kuvan kuin N9:llä tai iLuurilla, jos luuri otetaan taskusta, avataan näppäinlukko ja heti pitäis saada kuva. Valikon selaaminen vie aina aikaa.

Nykykännyköissä pitäs olla kameranappi, xenon-salama ja HDMI-liitin. Niitä kaikkia on tosiaan tarvinnu ite.

Vastaa
D00mer
D00mer

4

Itteäkin ärsyttää tuo fyysinen kameranäppäin, esim joskus mulla oli nokia 6121classic, jonka kameranäppäin oli niin löysä, että sitä ei tarvinut kuin hipaista niin kamera meni päälle, ja tämä oli niin vittumoista kun esim. pelas reset generationia(n-gage 2.0) netissä, kun kamerasovellus avautui, pienoisen ramin takia n-gage 2.0 sammui ja pelikin meni päin vittua /_\

Vastaa
aleks1i (vahvistamaton)

5

Tämä on kyllä selvä parannus! Nyt Led-salamaa voi käyttää tilapäisesti taskulamppuna jos sellaista ei satu mukaan. Huonompi ksenon-salama vain välähtää.

Vastaa
aleks1i (vahvistamaton)

6

Tämä on kyllä selvä parannus! Nyt Led-salamaa voi käyttää tilapäisesti taskulamppuna jos sellaista ei satu mukaan. Huonompi ksenon-salama vain välähtää.

Vastaa
Kritiikki metsään (vahvistamaton)

8

Mielestäni eri arvioissa on liikaa annettu kritiikkiä kameranäppäinen puuttumisesta. Miksei vastaavaa kritiikkiä kuulu kun uusi Iphone julkaistaan kerran vuodessa. (No tosin siihenkin ilmestyi "kameranäppäin" iOS5 myötä). Veikkaisin, että useimmille kameraominaisuus on aika vähäpätöinen puhelimessa. Se on kiva, mutta ne oikeat valokuvat otetaan sitten jollain muulla kuin kännykällä edelleen. Ja itse kameranäppäimestä olen sitä mieltä, että se on turha. N8 kameranäppäimen yhteydessä on ollut puhetta siitä, että kamera usein tärähtää näppäintä painaessa, jollei ole huolellinen. Itse en koe kameranäppäimellä muuta tarvetta kuin saada kamera nopeasti auki sitä painamalla.

Vastaa
Jepajuudas (vahvistamaton)

9

@8

Veikkaisin, että normaaleissakin kameroissa siirtyisivät näytöstä törkkimiseen jos se olisi millään laatua parempi kuin kaksitoiminen fyysinen nappi. Puhelin ei tärähdä kun sitä törkkäsee näytöstä?

Vastaa
Markeli
Markeli

10

@9

Ei se oikeasti tärähdä niin paljon, kun ei sitä näyttöä tarvitse painaa kovaa. Itse olen joutunut totuttelemaan n86 8mp kameranäppäimeen. Aluksi en pystynyt ottamaan ollenkaan hyviä kuvia kun kameranäppäintä painaessa kännykkä tärähti ja tuli suttuset kuvat, tosin nyt onnistuu jo hyvin kun on ollut kännykkä jo vuoden käytössä.

Tämä n9 tulee ostettua heti kun se tulee saataville.

Vastaa
akse
akse

12

@1 Ainakin N8ssa kamera menee standby moodiin eli ei vie virtaa. Lisäksi kameranpista ei yleensä tapahdu mitään jos esim puhelu päällä tms.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

13

Tota, kun täällä on tätä kommentointia softakameranapin käytöstä niin en tiedä miten se on muilla toteutettu, mutta iPhonessa ainakin erittäin fiksusti.

Eli siis ei missään nimessä napauteta sitä kameranappia, painetaan nappi pohjaan ja kun päästetään napista irti niin kuva tulee, tulee huomattavasti terävempiä kuvia ;)

Jos haluaa aina yhtä teräviä kuvia niin voi käyttää ohjelmaa mikä käyttää hyväksi sensoreita ja ottaa kuvan itsellään vasta kun luuri on tarpeeksi paikallaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja