Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N950 hands-on-videolla

14
Matti Vähäkainu

Nokia N950 hands-on-videolla
Nokian eilen julkistaman ensimmäisen kaupallisen MeeGo 1.2 Harmattan -laitteen lisäksi yhtiö on tuonut kehittäjille oman N950-mallin, joka mukailee pitkälti N9:n toiminnallisuuksia. N950 on niin ikään Harmattan-pohjainen puhelin, joka eroaa kaupallisesta veljestään muun muassa näyttöteknologialtaan, valmistusmateriaaleiltaan, akkukapasiteetiltaan sekä fyysisellä näppäimistöllä.

Tsekkiläinen Mobilenet.cz on saanut kehityslaitteen kätösiinsä ja esittelee sitä tuoreella YouTube-videolla. Erityisesti laitteen rakennetta esittelevällä videolla pääsee tutustumaan alumiinisen puhelimen QWERTY-näppäimistöön ja Nokia E7:stäkin tuttuun liukumekanismiin.
Tämä Nokia N900:n manttelinperijä vaikuttaa rakenteensa puolesta erittäin vakuuttavalta laitteelta ja N9:ssä sulavasti toiminut Harmattan vauhdittanee mukavasti myös miltei samoilla sisuskaluilla varustettua N950:aa. Ainakin N900:n korvaajaa odottelevat olisivatkin varmasti halunneet nähdä laitteen myös kauppojen hyllyillä.

Kommentit (14)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Fyysisten QWERTY-näppisten suosijana haluaisin ennemmin tämän kuin N9:n. En ole vielä valmis käyttämään laitetta ilman fyysisiä näppäimiä.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

2

@1: Kaikkillahan meillä ottaa aikaa siirtyä uuteen tekniikkaan. Mutta näppäimistöt ja QWERTY on historiaa.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

4

Jos olisivat tuoneet tämän kauppojen hyllyille, niin tässä olisi ollut potenttiaalinen ostaja. Vaikka se olikin jo kuin kiveen kirjoitettu että seuraavaksi puhelimeksi en osta nokiaa, mutta tämä vaikuttaa sen verran hyvältä, että olisi saanut minut pysymään nokian leirissä. Varmaan pitää loikkia androidin puolelle, mutta pitää sitä nyt kuitenkin myös odotella, jos sieltä hyviä wp7-puhelimia nokialta tulis ulos.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

@2 Paljon tekstiviestejä kirjoittavana siirryin fyysisen QWERTY-näppäimistöön. Lyhyet tekstiviestit nyt vielä menettelevät kosketusnäytöllä tai perinteisellä näppiksellä, mutta mesettäminen ja sähköposti lähes vaativat qwertyn.

Vastaa
squi
squi

7

Ei fyysisen näppäimistön käytettävyyttä vaan voi korvata millään on-screen näppiksellä. Enemmän kirjoitettaessa ihan korvaamaton ja helpottaa monen nettisivunkin käyttöä, kun ei se näppäimistö yhtäkkiä peitä 90 prosenttia ruudusta.

Vastaa
Aruzo
Aruzo

8

Voi miksi, MIKSI tätä ei tullut kuluttajille saatavaksi... Eipä olisi paskempi näyttökään hirveästi haitannut kun vain qwertyn olisi saanut Nokialaiseen.

Vastaa
eemeli5
eemeli5

9

Ja tätä N950 ei sitten tule kauppoihin? Jos Efloppi ei ole MSFT kätyri niin kumma on, ei tätä Nokian työn ja kunnian tallomista voi muuten käsittää! Mikkisoftan luureihin en koske pitkällä tikullakaan.

Vastaa
ep_
ep_

10

Olisivat myyneet näitä kuluttajille. Ite olisin ostanu tän jos ois voinu mutta N9:ää en osta ku ei ole fyysistä qwertyä. No kävin tiistaina heti Noksu-uutiset luettuani ostamassa Teknisiltä HTC Desire Z:n alennuksesta kahdella sadalla ja en kadu yhtään!

Onnea vaan Nokian yritykselle. Kannattas Nokian keräillä näitä kommentteja täältä ni näkisivät mikä kuluttajaa kiinnostaa.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

11

Onneksi moinen lelu ei tullut kuluttajille asti! Kyllä pitää olla hölmö, jos vuonna 2011 joidenkin näppäinten kanssa pelleilee! Ja sitäpaitsi E7 on kaupoissa, senkus haette jos kerran näppis niin "pakollinen" on!

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

12

@11 Myös kuluttajilla on eri tottumuksia. Monille sopii iPhone, toiset vaativat muokattavuutta, toiset tehoja jne. Fyysinen QWERTY on vain yksi vaatimus monien joukossa. Minulla tuo fyysinen QWERTY on korkealla vaatimuslistalla, toisia se ei kiinnosta. En silti voi sanoa, että kenenkään muun tottumukset ja vaatimukset vaikkapa puhelimeltaan ovat huonompia. Oli sitten vaikka vuosi 2100.

Vastaa
SJobs
SJobs

13

Jopa Nokia-kriittinen Engadget hehkuttaa nyt Nokiaa - sekä N9:iä, että N950:stä (Nyt jo lähes 3,000 kommenttia!).

Nokian siirtymistä MS:n leiriin ei ymmärretä rapakonkaan takana kun kerran Nokialla on ollut tällainen Maemo/Harmattan ässä hiassa???

N9 ja N950 massatuotantoon heti ja kova markkinointi rummutus päälle ennen uuden iPhonen tuloa. Ensi vuonna sitten samoilla linjoilla, mutta vielä paremmilla spekseillä ja päivitetyllä Harmattanilla!

Näillä konsteilla noita luureja myytäisiin niin p*rkeleesti!

Vastaa
Tesno
Tesno

14

Jotenkin ristiriitaista sanoa, että voidaan julkaista vain puhelin/vuosi, mutta julkaista silti 2 heti kättelyssä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja