Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian ensimmäinen Windows-puhelin on kuin kopio N9:stä

17
Teemu Laitila

Nokian ensimmäinen Windows-puhelin on kuin kopio N9:stä
Nokialta on vuotanut julkisuuteen ilmeisesti sisäiseen käyttöön tarkoitettu video, jossa toimitusjohtaja Stephen Elop esittelee talon omalle väelle yhtiön ensimmäistä Windows Phone -mallia. Ensimmäinen WP7-puhelin tunnetaan koodinimellä Sea Ray ja sen ulkomuoto muistuttaa erittäin paljon tiistaina julkaistua N9-mallia.

Elop keskittyy esityksessään lähinnä ulkomuodon esittelyyn ja Jukka Kiiskinen esittelee Windows Phone Mango -järjestelmää eli tarkempia teknisiä tietoja ei käsitellä. Elop kuitenkin mainitsee 8 megapikselin kameran ja Carl Zeiss -optiikan. Kiiskisen esityksessä käydään läpi hyvinkin yksityiskohtaisesti British Airwaysin WP7-sovellusta sekä Internet Explorer 9 -selainta.

Kiiskisen mukaan Nokian Windows Phone -malleista löytyy kaikki Nokian omat tutut sovellukset, kuten ilmainen navigointi ääniohjauksella.

Elopin mukaan Sea Ray on vain yksi Nokian jo käytännössä valmiista Windows Phone -malleista, eli virallisen julkistuksen areenaksi veikatussa Nokia World -tapahtumassa nähtäneen useampia Windows-puhelimia. Aikaisemmissa huhuissa on veikkailtu qwerty-näppäimistöllä varustettua puhelinta yhdeksi ensimmäisistä Windows Phone -malleista.


Alla Nokialta vuotanut video. Huomionarvoista on se, että kohtalaisen hyvästä laadusta päätellen kyseessä ei ole mikään salakuvattu video, vaan ilmeisesti sisäiseen käyttöön tarkoitettu tallenne. Salaliittoteoreetikot voivatkin miettiä videon vuotamisen sopivaa ajoitusta hypen nostattamisen kannalta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (17)

Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

2

Itselleenkö Elop yrittää tuota kaupitella? :p Muut kun ei ole siitä kiinnostuneita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

3

Hienoa nyt tehdään puhelinta Loungejen käytäjille. Ketä tavalista käyttäjää moinen kiinnostaa? Enemmän kiinnostaa miltä näyttää ja tuo ei näytä hyvältä oli Office tuki tai ei.

Vastaa
akse
akse

4

"hypen nostattamisen kannalta"

Nojaa mulla ainakin vain laski hypeä kun näki kuin onnetomalta toi UI näyttää vs N9 harmattan :)

Ihan hirveetä verrattuna N9:n harmattaniin, jota mainostettiin nimenomaan rauhallisena, yksinkertaisena ja selkeänä UI:na.
Noi live ruudut tukkii koko näkymän jotenkin ahtaan näköseksi, niissä on karseet värit ja puolissa niistä pyörii kokoajan joku fakin turha animaatio. Hullun rauhaton olo tulee kun tuota katseli.

Vastaa
PJL78
PJL78

5

Mielenkiintoista, kyllähän tuo on hieno Windows, nyt vain on valinnan varaa samalla puhelimella, Maemo vai Windows - siinäpäs vasta pulma =) Ehkä Windows, koska siinä täytyy olla tuoreempi sisuskalusto, kuin N9:ssä. Kun en ole nörtti ja ajalttele käyttistä, vaan niitä mitä oikeasti tarvitsen ja käytän - kartasto, kamera, facebook, herätyskello, kalenteri, Office ohjelmistoakin tulee käytettyä ja Dropbox ehdottomasti. Akun kesto... kummassa kestää kauemmin, sen valitsen.

Vastaa
ep_
ep_

6

Kiiskisen englanti ja varsinkin ärrän lausuminen välillä... Oli pakko pysäyttää video ja kommentoida.

Vastaa
samarit1
samarit1

7

Ihan sekavaa ****** koko käyttis.Tekis nyt nokia puhelimia harmattan käyttiksel enemmänki.Elopin mukaan meego puhelimia ei voitais tehdä kuin yks vuodes mutta Nokian puhelimien ohjelma ja sovellus vastaavan mukaan voitaisiin meego puhelimia tehdä helposti jopa 4 vuodessa.Elop pois nokia johtajan pallilta ja heti!Nokia olis oikeessa suunnassa valitessaan meego käyttiksen.

Vastaa
ep_
ep_

8

@5
Useimmat valitsevat puhelimen sillä perusteella että siinä on ne ominaisuudet joita tarvitsee ja käyttää. Harvinaisen usein tilanteeseen liittyy myös käyttöjärjestelmä joka voi asettaa rajoitteita. Esim. Jos haluaa informatiivisia widgettejä aloitusnäkymään, niin iOS ei silloin taida olla ihan oikea alusta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sujmesa (vahvistamaton)

10

Pakko nyt sanoa, kun tässä jonkin verran tullut tuolla HTC:n trophyllä leikittyä... Alkuun olin täysin WinPhonea vastaan, mutta nyt tuo alkaa kyllä käytössä tuntumaan erittäin hyvältä käyttikseltä. Toki tuossa on vielä puutteita, mutta suosittelen kokeilemaan ennen teilaamista. Suurin osa haukkujista ei oikeasti ole käyttänyt kunnolla kyseistä järjestelmää. Se, että on 10min näpytellyt ei vielä riitä antamaan arvioita.

Etenkin tuo people puoli mistä yhteystiedot ja facebook sun muut löytyy toimii tosi hienosti ja sposti softakin on todella hyvä. Selainkin toimii erittäin hyvin. Ja kun huomioidaan, että tulevissa puhelimissa on uudempi käyttis mitä tuossa Trophyssä on nyt niin voi olla voittaja tuote tulossa.

Vastaa
mbsjoblom
mbsjoblom

11

MeeGo olisi kyllä ihan killeri ellei sitä olisi samantien kuopattu. Toivottavasti joku toinen valmistaja ottaa sen portfolioonsa. Winphonea en kyllä missään tapauksessa tule ostamaan.
Ei tässä Nokian touhussa ole älyn häivää, mutta sehän onkin Microsoftin marionetti nykyään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

12

Miten niin "N9" on kuopattu? Erittäin hyvä valinta jos et tee töitä kokoajan puhelimen välityksellä. Kuka edes haluu ellei oma yritys kaadu päälle?

Tossa WP:ssä tulet maksamaan kaikesta erikseen ja tuutti täytyy mainoksista silti. Siis mainokset latautuu ensisijaisesti nettisivustoissa.....

Vastaa
N900
N900

14

Voisivat tehdä kummallakin käyttiksellä rinnakkain ja antaa kuluttajien valita kumman ottaa... Veikkaisin Harmattanin myyvän enemmän käytettävyydellään. ( ja onhan siinäkin täysi office paketti. )

Vastaa
akse
akse

15

@13 elop taisi oikeasti sanoa että ei ole paluuta meegoon strategiassa, loput oli toimittajan spekulaatiota tms.

Vastaa
PeiPPo
PeiPPo

16

Minua kiinnosti ja näytti mielestäni lupaavalta. Pelkän Meegon valinta olisi ollut katastrofi, koska kyse on niin PALJON muustakin kuin pelkästä käyttöjärjestelmästä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja