Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android asennettu Nokia N9:lle - Developer-moodi paljastui

17
Manu Pitkänen

Android asennettu Nokia N9:lle - Developer-moodi paljastui
Kiinalaiselle weibo.org-sivustolle on hiljattain lisätty kuvia tällä viikolla julkistetusta Nokia N9:stä. Tässä itsessään ei ole mitään ihmeellistä, mutta kysymysmerkkejä aiheuttaakin se, että nokialainen näyttäisi pyörivän Android-käyttöjärjestelmällä.

Kuvien aitoudesta on puhuttu paljon, mutta Slashgearin mukaan kuvat lisännyt käyttäjä on aiemmin vuotanut paikkansapitäviä tietoja. Hän paljasti esimerkiksi Nokian Sea Ray -puhelimesta otettuja kuvia jo viime toukokuussa. Engadget arvuuttelee uutisessaan, että puhelin saattaisi olla Nokian oma testipuhelin. Sivuston mukaan Elop on itse myöntänyt, että matkapuhelinjätti on harkinnut vakavissaan Android-vaihtoehtoa Windows Phonen sijaan.
YouTubeen on eilen ladattu video, jossa Nokian edustaja esittelee N9:n julkistustilaisuudessa toistaiseksi salassa pysynyttä Developer-moodia. Kyseisen tilan ansiosta räätälöityjen ROMien asentaminen puhelimeen onnistuu vaivattomasti.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (17)

Kelimooni
Kelimooni

4

Sellainen läppärinkaltainen rauta olisi ok että voi itse asentaa siihen minkä käyttiksen tykkään. Winkkarin, androgyynin tai meegon.

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

5

@4
Semmonen kyllä olis aivan täydellinen. Mut ei taida onnistua kun haaveissa :) Ellei sit N9 tee poikkeusta,saas nähdä.

Vastaa
tautinen
tautinen

7

Tuohon tulee mitä todennäköisimmin samankaltainen ratkaisu, kun N900:een. Eli saa bootattua haluamaansa käyttöjärjestelmään, kunhan tuohon porttaavat esim. Androidin ja vaikka Maemon.

Vastaa
Raattis
Raattis

8

Tuskinpa Android kovin hyvin pyörii verratuna Harmattaniin. Se on kauhea tehosyöppö, ja N9:ssä on tehoa vain sen verran kuin se tarvitsee.

Ja eikös tämän puhelimen ainut vetonaula ole tämä "MeeGo" käyttöjärjestelmä. Vaan tuskinpa Androidia asennettaessa ollaan ajateltu käytännön seikkoja. Seuraavaksi N9:lle portattaneen Doom.

Vastaa
ep_
ep_

12

Androidipuhelimissahan pitää olla ainakin ne "Takaisin", "Koti" ja "Valikko" napit erikseen joten mites ne on tossa hoidettu? Pitääkö tiettyä laitaa vetäistä? Ainakaan Androidi ei sellaisena varmaan toimi tossa ku puuttuu ne napit.

Vastaa
OILgame
OILgame

13

@12 Kyllä kätevä koodari siihen hiirieleet laittaa :) Tai sitten vaikka:
Back: Volume down
Home: Volume up
Menu: Proxmity sensor

Vastaa
Hep-pU
Hep-pU

15

Äkkiä katsottuna tuo Android näyttäisi olevan asennettuna Sea Ray -luuriin (kuvan perusteella olisi yksi nappi kyljessä enemmän kuin N9:ssä).

Vastaa
Gadgetti (vahvistamaton)

16

@6 Bisnes on paljon muutakin kuin rautaa. Androidiin siirtymällä Noksu menettäisi varsin merkittävä osan applikaatiokaupasta. Paljon investointeja vaatineet Ovi mapsit ja muut menisivät jos ei harakoille niin lokeille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja