Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

MeeGossa yksi markkinoiden parhaimmista HTML5-tuista

11
Manu Pitkänen

MeeGossa yksi markkinoiden parhaimmista HTML5-tuista
Verkkosivusto tech65.org:n Nokia N9:n esittelytilaisuudessa tekemän testin mukaan MeeGo-käyttöjärjestelmän mobiiliselaimesta löytyy yksi markkinoiden parhaimmista HTML5-tuista. Se saa html5test.comin testissä 257 pistettä ja 14 lisäpistettä.

Kuten videollakin todetaan, parannus aiempiin Nokian tuotteissa käytettyihin selaimiin on huikea. Esimerkiksi Symbian Annan selain saa samaisessa testissä ainoastaan 111 pistettä. MeeGon edeltä löytyvät toistaiseksi julkaisemattomien BlackBerry OS 7:n ja iOS 5:n selaimet.

Testi alkaa kohdasta 7 min 30 sek.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

PJL78
PJL78

2

Kyllä tuo jo on niin haluttava, että! Eikä yhtään häiritse vanhahtava sisuskalusto, kun UI on niin toimiva ja looginen. Kyllähän videolla näkyi selvä töksähdys, mutta onhan omassa Anterossakin bugeja ja töksähtelyjä, kun on kuusi ohjelmaa päällä samaan aikaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
takinkääntäjät (vahvistamaton)

4

iluuri käyttää kuvake gridiä niin se on vanhanaikainen ja huono, meego perustuu myös kuvake gridiin ei kukaan valita. Nokialaisille maailman tärkeimmät widgetitkin on jääneet pois, mutta niitäkään ilmeisesti enää tarvita.

Niin ne mielipiteet muuttuu, kun kyse ei ole Applesta (miten yllättävää)

Moni muukin asia tuossa on tuttua iPhonea, mutta jostain kumman syystä niistä ei kukaan näytä valittavan.

Missä muuten taustakuvat, jokaisella videolla näkyy vain musta tausta?

Jokatapauksessa N9 on kyllä varsin kiinnostava luuri.

Vastaa
Juntura93
Juntura93

5

@4 Tuo "kuvake grid" on iOS käyttöjärjestelmän perusnäkymä. Sen sijaan MeeGo Harmattanissa on mahdollisuus käyttää puhelinta muutoinkin.

Widgeteille ei ole tarvetta tuon reaaliajassa päivittyvän moniajoikkunan vuoksi. Jos sellaiselle silti löytyy kaipuuta, niin varmaankin joku koodari vääntää piakkoin kevyen ohjelman tuohon, joka toimii moniajonäytössä widgetin tavoin tms...

Vastaa
Jep_
Jep_

6

@4. Ei tuo Nokian Meego UX perustu kuvake gridiin, vaan kuvake gridiin JA ilmoitukset näkymään JA käynnissä olevien ohjelmien näkymään. Eli tuo kuvake gridi on vain yksi osa. Tosin tuo UX perustuu yhtä paljon tuohon swipe-liikkeeseen jonka avulla noiden välillä liikutaan. Kyseessä on kokonaisuus eikä yksi ifonistia iPhonesta muistuttava ominaisuus.

Noiden widgettien pois jäännin merkitys on vielä vähän epäselvä ainakin minulle. Tuo ilmoitus näkymä on kyllä paljon suuremmassa roolissa kuin esim. iPhonella tai Androidissa joten se voi kyllä korvata nuo widgetit, ehkä. iPhonella vastaava tulee olemaan vain samanlainen kuin Androidilla, toisen luokan kansalainen. Nokian Meegossa se on yhtä tärkeä kuin tuo kuvake gridi tai käynnissä olevien ohjelmien näkymä.

Onhan symppareissakin ollut ikonigridi jo vuodesta miekka ja kilpi, se vain on piilotettu valikkoo, eikä ollut heti ruudulla, kuten ei välttämättä ole Nokian Meego UX:ssä.

Vastaa
PJL78
PJL78

7

Eikös tuo nyt ollut aika selkeää jo, on aloitusnäkymä (lukitusnäkymä), jossa on taustakuva, kello, sää, vastaamatta jääneet puhelut, viestit, sähköpostit ja luultavammin lukemattomat Facebook viestit ja sitten on kotinäkymä, Events ja avoimet ja viimeksi käytetyt sovellukset.

Täysin loogista, helppoa ja juuri sitä, mitä ihmiset kaipaavat.

Selain on ainakin juuri sitä mitä itse käytän eniten ja kunnioitan Webkittiä sen ylivoimaisuudesta.

Vastaa
ep_
ep_

9

Hienolta vaikuttaa. Olisin ostanu jos ois ollu fyysinen qwerty. Ite tykkään Widgeteistä mutta tossa on tosiaan kaikki tarpellinen loogisesti joten ei niitä widgettejä välttämättä edes tarvitse.

Ja tuota moniajoa täytyy vielä kehaista erikseen. Se on selkeä ja toimiva. Eipä muuten ole paljoa muuttunut se N900:sta.

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

10

olen ollut ensimmäistä kertaa pitkään aikaan innostunut nokia puhelimesta mutta nyt sekin lopahti:(
Toi han lagaa ja bugaaa melkeen läpi koko videon! Ja ei todellakaan ollut responsiivinen tuo käyttis toivottavasti on vielä jossain beta vaiheessa!

Vastaa
eebet
eebet

11

@10 En tiedä minkä videon oot kattonu, mutta artikkelin yhteydessä olevassa tuo ei kyllä minun mielestäni "lagaa ja bugaa" juuri ollenkaan. Siinä vaiheessa kylläkin kun esittelijä aukas monta ohjelmaa peräjälkeen, mutta sen nyt luulis ymmärtävän jos monta ohjelmaa aukaset kerralla niin ne syö tehoja/muistia. Ainakin oikeassa multitaskingissä...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.