Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tutkimusyhtiö: suomalaisten vanhat puhelimet syynä Nokian ongelmiin

33
Teemu Laitila

Tutkimusyhtiö: suomalaisten vanhat puhelimet syynä Nokian ongelmiin
Amerikkalaisen tutkimusyhtiön mukaan yksi syy Nokian ongelmiin saattaa olla suomalaisten hidas puhelinten päivitystahti, kertoo uutistoimisto Reuters. Recon Analyticsin tutkimuksen mukaan suomalaiset vaihtavat puhelinta keskimäärin kuuden vuoden välein, mikä on erittäin hidas tahti maailman mittakaavassa.

Vertailun vuoksi englantilaiset vaihtavat puhelimensa keskimäärin hieman alle kahden vuoden välein ja vielä useammin uuden puhelimen hankkivat amerikkalaiset. Samsungin kotimaassa Etelä-Koreassa puhelin vaihdetaan keskimäärin 26 kuukauden eli runsaan kahden vuoden jälkeen.
Mielenkiintoisesta ideasta huolimatta vaihtotahti ei ole erityisen tieteellinen todiste Nokian ongelmien alkulähteestä, minkä myöntää myös tutkimusyhtiö itse. Suomi on pieni markkina-alue ja suuri osa Nokian myynnistä tapahtuu ulkomailla.

Recon Analyticsin mukaan on kuitenkin mahdollista, että Nokian kotimarkkinoiden hidas päivitystahti on osaltaan aiheuttanut innovaatiovauhdin tylsistymistä keskivertosuomalaisten käyttäessä kohtalaisen vanhoja laitteita.

Suomen hidas päivitystahti selittynee suurelta osin kytkykauppamallin tuoreudella. Kytkykauppa, jossa operaattori maksaa osan laitteen hinnasta ja saa vastineeksi pidemmän sopimuksen, sallittiin Suomessa vasta muutama vuosi sitten.

Tutkimusyhtiö vertaili operaattoreiden iPhone 4 -puhelimesta tarjottavan hyvityksen määrää. Englannissa operaattori osallistui kuluihin jopa 660 dollarin verran, mikä näkyy myös puhelinten nopeassa uusimissyklissä. Ranskassa iPhone halpeni sopimuksen myötä 379 dollaria ja Suomessa operaattori osallistuu kuluihin keskimäärin vain 84 dollarin verran.

Kommentit (33)

HTC Desire HD (vahvistamaton)

1

Eiköhän tuo kuitenkin enemmän kerro siitä, kuinka suomalaisten käytössä olevat perusnokialaiset, halvat aikoinaan hyvin tehdyt mallit ovat aika luotettavia.

Vastaa
miketso
miketso

2

Haluaisin kyllä nähdä puhelimen mikä kestää jokapäiväistä käyttöä ja kulumista 6 vuotta. Saa olla kyllä hellällä kädellä pidetty peruskapula että tuon ajan puhelin kestää. Itse joudun puhelimen rikkoontumisen tai sekoilemisen takia vaihtamaan sitä noin 1,5 vuoden välein, muulloin se varmaan tulisikin vaihdettua harvemmin.

Vastaa
Galaxy_Ääs (vahvistamaton)

4

Jos Galaxy S on myynyt yhden vuoden aikana reilut 10 miljoonaa kipaletta niin sillä ei ole kyllä Noksun kannalta yhtään mitään merkitystä globaalin myynnin suhteen kuinka useasti suomalaiset päivittää luurejaan uuteen. Montahan luuri mallia noksulla on? Suomen markkinat on kyllä niin minimaalisia, ettei noksua taida paljon kiinnostaa suomen markkinat.

Vastaa
MQe
MQe

5

Vai kuusi vuotta? Enpä taida tuntea omassa, edes laajemmassa lähipiirissä ketään joka olisi saanut edes noksun kestämään käytössä niin kauan, vaikka ne vanhimmat karvalakki-mallit sieltä parhaasta päästä olivatkin. Itsellä alkoi nuokin vehkeet lahota pala palata ihan viimeistään kolmen vuoden jälkeen jollei ennen, ja jollei näppäimistö niin sitten mikrofonit. Toki varmaan moni käyttää toimivan kapulansa niin loppuun että se lahoaa käsiin ja vaihdetaan vasta ihan pakosta, mutta 6v?
Taitaa olla vähän hatusta vedettyä numeroa. Mielestäni tämä "tutkimus" ei mitään noksun ongelmista kerro, kyllä ne syyt on ja on olleet muualla. Hidas päivitystahti tuskin on iso syy, ennemminkin Noksun omat möhläykset ovat enemmän sitä intoa laannuttaneet...

Noksujen käyttö loppui itsellä lopullisesti viime syksynä ja siitä lähtien on pälätetty HTC Desirellä. Saa sitten nähdä, mikä tämän elinikä on, koska heti ei pääse vaihtamaan...mutta ei varmasti kuutta vuotta. ;)

Vastaa
wipe2000
wipe2000

6

> Haluaisin kyllä nähdä puhelimen mikä kestää jokapäiväistä
> käyttöä ja kulumista 6 vuotta.

6 vuotta on tosiaan jo pitkä käyttöikä, mutta lähellä sitä alkaa vyökotelossa kulkeva 6230i olla, se on ollut käytössäni vuoden 2005 joulukuusta. Akku pitää kohta vaihtaa, se ei enää kestä kuten uutena, muuta vikaa laitteessa ei ole ollut. Parempi tämä vieläkin on puhelimena kuin perheen iPhone4, mutta nettiä ei pienen näytön ja puuttuvan näppiksen takia käytä kuin hätätilassa.

Ennen tätä käytössä oli Nokian 5210 vuodesta 2002 vuoden 2005 loppuun ja nyt poika on käyttänyt sitä vuoden verran eli kestänyt nelisen vuotta vuotta. Kerran on akku pitänyt vaihtaa ja virtanappi ei enää pelitä poistamatta puhelimen kuorta. Ennen hajoamistaan puhelin joutunee syksyllä hylkyyn vanhentuneiden omnaisuuksiensa vuoksi.

Vastaa
Android/Galaxy S2 (vahvistamaton)

8

Kirjoita kommenttisiSuomalainen suosii Nokiaa,vaikka se olisi "antiikki puhelin"!!. =)
No,toiset haluavat pysyä "nykypäivän tekniikassa",niin kuin minäkin. ;)

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

9

No eihän nokialla edes ole mihin vaihtaa niin mitä järkeä vaihtaa?

Otetaan esimerkkinä samsung. Varmaan moni ekan galaxy s:n omistaja on ostanut galaxy s2:n, se on kaikin osin parempi kuin edellinen malli. Joten sitä voidaan myydä nykyisillekin galaxy s käyttäjille.

Ihan samoin iPhone 4:sta pystyy myymään edellisen mallin omistajille, se on kaikinpuolin parempi kuin edellinen.

otetaan esimerkki N8 omistaja, nyt olisi kohta mahdollisuus vaihtaa X7:ään

Luopuakko hdmi:stä (ei tainnu x7:stä olla jos en väärin muista) ja paremmasta kamerasta, että saa isomman näytön? Jos multa kysytään niin aika heikot on vaihtoehdot. Jos X7 olisi ollu kaikilta osa-alueilta parempi kuin N8 sitä voisi myydä nykyisille N8 omistajillekin. Esim N9:stä tutut tehot varmaan auttaisi kovasti X7:n myynnissä noilla tehoilla olisi jopa mennyt X7:n heikompi kamerakin.

Vastaa
Mokia futures (vahvistamaton)

10

Amerikkalaiset ovat täysin oikeassa:
Amerikkalaisen tutkimusyhtiön mukaan yksi syy Nokian ongelmiin saattaa olla suomalaisten hidas puhelinten päivitystahti

Vastaa
Android/Galaxy S2 (vahvistamaton)

11

Samsungin kotimaassa Etelä-Koreassa puhelin vaihdetaan keskimäärin 26 kuukauden eli runsaan kahden vuoden jälkeen.

Vastaa
Raattis
Raattis

12

Tilastoja varmaan "vääristää" 3310-sukupolven puhelimet, joita näkee vieläkin käytössä ihmisillä, joille puhelin on vain puhelin. Niillähän on jo yli 10 vuotta ikää.

Osasyynä on lienee myös, että Nokialta tulee niin harvoin mitään hankkimisen arvoista. N95:stä N8:aan kesti reilut 3 vuotta ja E90:stä E7:aan reippaat 4 vuotta. Siinä välillä ei ole ollut mitään syytä hankkia uutta puhelinta.

Vastaa
jartar
jartar

13

@8
Sehän onkin viisasta että ostaa vuoden kahden välein 600€ puhelimen joka on vaihtohetkellä munkki-kahvin arvoinen...

Mutta nyt saa oikeasti olla ylpeä suomalaista. Me ollaan harvinaisen järkevää kansaa. Turha on vaihtaa toimivaa puhelinta pois, eikä ole mitään järkeä vaihtaa uudempaan ellei todellakin tarvitse sitä.

Omalla kännyllä kolme vuotta ikää ja toimii kuin uusi.

Vastaa
Mokia futures (vahvistamaton)

15

jartar @
Tekniikka kehittyy kun valmistaja saa kehitysrahaa,(mutta)... näin ei ole mennyt Nokian kohdalla kun ei ole ollut tarjota mitään uutta 4-6 vuoden sisällä!!. =(

Vastaa
N900
N900

16

Itsellä ei tainnut yhtään Nokialaista hajota. Kaikista taisi vanha nikkeli akku loppua... Tosin yksi mustavalkonäytöllinen löytyy vielä litiakulla toimivana. Mutta se oli vielä sitä aikaa kun puhelimilla vaan soitettiin :) Nykyään tekniikka menee niin vauhdilla eteenpäin, että puhelin, tapletti tai läppäri on jo vanhaa tekniikkaa kannettaessa kaupasta ulos. Siksi kulutusvimma on lisääntynyt, aina pitää saada uudempaa tekniikkaa, kun vanha täysin toimiva teniikka ei enää riitä.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

17

@13

"Sehän onkin viisasta että ostaa vuoden kahden välein 600€ puhelimen joka on vaihtohetkellä munkki-kahvin arvoinen..."

Itseasiassa ainakin iPhonen kohdalla toi oli nimenomaan viisasta, fiksut myi hiukan vajaa vuoden käytettyjä iPhone 3gs malleja huuto.netissä kun olivat ostamassa 4:sta niin saivat helposti 400e vanhasta, parhaimmillaan taisi lähteä 450e huuto.netistä. Aattelee kuitenkin, että ostohinta oli kalleimmillaan 562e ja vuoden ollut luuri käytössä.

Nythän 3gs:stä saa just ehkä parisataa, mutta jos olis tällä hetkellä sillä erotusrahalla ostettu iPhone 4 niin sen voisi taas myydä hyvään hintaan.

Melko kalliit munkkikahvit sulla kyllä.

Vastaa
ep_
ep_

18

Yhtään nokian puhelinta en ole vielä onnistunut hajottamaan. Jokainen vanha puhelimeni toimii vielä täysin. Ainoat käytönjäljet ovat pienet naarmut siellä täällä, siis niitä tavallisia käytön jälkiä. Toisaalta veljelläni on ehtinyt olla samana aikana melkein kaksinkertainen määrä nokialaisia jotka kaikki hän on nykyistä lukuunottamatta telonut käyttökelvottomaksi.

Siinä näkee että puhelimet saa kestämään jos pitää hyvää huolta niistä.

Ite vaihdan puhelimen noin kolemn vuoden välein.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

19

@18 Niin ja tuntuu olevan paljon tuurista kiinni, itsellä ei oo ikinä yksikään luuri ollut huollossa. Kavereilla aikoinaan täysin samoja nokia luureja kun itselläkin, mutta niiden luurit oli huollossa milloin minkäkin vian takia ja mulla toimi aina niinkun pitääkin :)

Yks nokia mulla hajos ja se oli 8310. Pakkanen tai kosteus meni sen rikkomaan, kerran ei menny enää päälle kun akku oli taas imenyt itsensä nopeasti tyhjäksi pakkasen takia. Mutta kyllä sekin luuri kauan kesti, olisko ollu jotain 4v. Se olikin pisin mitä oon samaa luuria pitänyt.

Vastaa
jartar
jartar

20

@17
Sille ei mahda mitään jos ihmiset maksaa ylihintaa käytetyistä tuotteista. Vaikka tuo sinun taktiikkasi onnistuisi niin äkkiä siinä ottaa selkäänsä vähintään sen +300€ kahdessa vuodessa. Todennäköisesti paljon enemmän.

Vastaa
ExogenBoy
ExogenBoy

21

Sitten voi vain kysyä, miksi suomalaiset vaihtavat puhelimiaan niin harvoin? Jos selitys olisi Noksujen kestävyys, eikä koko maaiman pitäisi käyttää vain niitä ja olla samassa syklissä? Oma veikkaus on, että 2000-luvun taitteen wappihörhöilyn ja verkkotaajuusshoppailussa poltettujen rahavuorien jälkeen suomalaisista teleyhtiöistä tuli ylivarovaisia uuden infran rakentamisen suhteen. Ja ilman uutta infraa ei niistä uusista ominaisuuksista ole iloa. Missä esimerkiksi viipyy 4g/lte jota niin Sonera kuin Elisakin ovat julistaneet lanseeraavansa "pikapuolin" jo useamman vuoden ajan? Toiminta-alue ei montaa hehtaaria vielä kata, hinnat kuutamolla. On vaikea toimia mobiililaitteiden koko maailman koelaboratoriona jos verkkoa johon näitä laitteita voisi kytkeä ei ole olemassa.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

22

Itellä oli tuossa viellä hetki sitten käytössä 3310 joka muistaakseni 2000 luvun alussa ostettiin. Tämän vuoden puolella alkoi tulla ongelmia siinä että mikki hieman särisee muttei tuokaan kovin vakava ongelma ollut ja varmaan jossain vaiheessa lähtee taas tuo luuri kulkemaan matkassa. 6v ei ole pitkäaika nimim. kaikki perheen ostamat kännykät löytyy toiminta kunnossa vielläkin.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

30

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikk...0612SI1MA01ht3

"Kun iPhonet saapuivat Nokian pääkonttoriin, yksi johtajista vei oman puhelimensa heti ensimmäisenä iltana kotiin.

Hän tutki sitä niin innokkaasti, että hänen nelivuotias tyttärensäkin kiinnostui.

Johtaja antoi kokeeksi puhelimen tyttärelleen. Tämä oppi heti käyttämään sitä.

Illalla, kun vanhemmat olivat menossa nukkumaan, heidän makuuhuoneensa ovelle ilmestyi unenpöpperöinen nelivuotias, jolla oli kysymys: "Saanko ottaa sen taikapuhelimen yöksi tyynyni alle?"

Sillä hetkellä tuo Nokian johtaja ymmärsi, että nyt hänen firmansa on pulassa."

Vastaa
toiset pärjää (vahvistamaton)

32

"Apple's stock closed at an all-time high this afternoon at $364.92, up $7.15 on the day."

Sekä nokia, että apple tekivät tänään ennätykset pörssissä. Apple nousi ennätyslukemiin ja nokia laski ennätyslukemiin (3.90e).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja