Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia Zetasta vuotanut kuvia

15
Manu Pitkänen

Nokia Zetasta vuotanut kuvia
Hiljattain verkkoon vuotaneet tiedot neljästä Nokian Symbian Belle -puhelimista on saanut lisävarmennusta, kun GSM Arena on vuotanut verkkoon kuvia yhdestä niistä, Nokia Zetasta (700).

Nokia Zeta muistuttaa ulkoisesti hyvin paljon aiemmin nettiin vuotanutta Nokia N5:tä. Kuvista näkyy selvästi puhelimesta löytyvä NFC-tuki ja Bellen uusi kotinäkymä.
Valitettavasti GSM Arenan lähde ei pystynyt varmistamaan tietoa yhden gigahertsin suorittimesta, mutta muita speksejä he valottivat sivustolle. Zetassa on 3,2 tuuman nHD AMOLED -näyttö ja kooltaan luuri on 110 x 51 x 10 mm. Tämän perusteella kyseessä ei olisi maailman ohuin älypuhelin, kuten Flashflyn tiedoissa väitettiin. Zetasta löytyy myös LED-salamalla varustettu viiden megapikselin kamera sekä Wi-Fi- ja HSPA-tuet. Täydessä akussa on 1080 milliampeeritunnin sähkövaraus.


Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

taatudi
taatudi

1

jos tarkkoja ollaan flashflyn kuvissa luki "the thinnest smartphone eve...". Teksti olisi voinut jatkua vaikka näin: "...r made with Symbian Belle"

Vastaa
allu_k
allu_k

2

@2: Olen samaa mieltä. Lisäksi tuo on käsittääkseni Nokian ohuin täydellinen kosketusnäyttölaite (esim. X3-02 on 9,6mm). C7 taas on 10,6mm.

Vastaa
ep_
ep_

5

Symbian alkaa näyttää pikkuhiljaa paremmalle ja paremmalle. Ja nyt hylkää sen.
Meegokin kypsyi ja kypsyi ja kun se alkoi olla valmis niin Nokia hylkäsi sen.
Nyt Nokia ottaa käyttöön WP:n. Monet vielä eivät oikein pidä siitä. Hylkääkö Nokia siis WP:n silloin kun siitä alkaa tulla suosittu tai siis haluttu?

Joo unohtakaa äskeinen.

Käyttis näyttää tosi mukavalle. Tulee jo vähän androidi mieleen.

Vastaa
absx
absx

6

"Symbian Belle näyttää erittäin hienolta. Kyseessä selvästi Annaa isompi päivitys".

Ilmeisesti ikonien vaihto olisi alun perinkin riittänyt pelastamaan Symbianin. Tuntuu että Symbianista auottiin eri foorumeilla päätä 50% siksi kun muutkin aukoo, 45% siksi kun ikonit näytti erilaisilta kuin iPhonessa ja 5% siksi että tiedettiin jostain ulkonäön lisäksi.

Vastaa
Jepajuudas (vahvistamaton)

7

Taas jotain iPhonella otettuja kuvia, millä saadaan puhelin kuin puhelin näyttämään käpyseltä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

9

En pistä Nokia uusia uutisia pahakseni, mutta mitä ihmettä tämä oikein on!? Ensin julkistetaan, että Symbian ja MeeGo kokolailla kuopataan ja tulevaisuus on Windowsissa. Sit koittaa kesä ja julkistetaan hyvin valmiin oloinen MeeGo puhelin, joka saattaa hyvin olla Nokian paras luuri koskaan. Sitä ennen ehti tulla jo Symbian Anna, siis täysin uusi versio Symbianista, jolle jotain faceliftiä on koitettu sorvata jo kolmisen vuotta. Ja sit ei mee kauaa, kun pukkaa jo Symbian Belleä.
Ja molempien kehitystä on jo karsittu tai ulkoistettu. Oliko vika siis vain siinä, että viimeistä silausta ei saatu omin päin/voimin aikaiseksi?!?

Joko Nokialla on paha aktoriteetti/johtamis ongelma, jossa eFloppi on mukamas pomo, mutta kuoro visertääkin vähän vinoon tai pahat huhut Nokian ajamisesta alas ja myynti kuntoon pitää paikkansa. Oliko ulkomaalaisen pomon hankkiminen kuitenkin virhe?

Ja kaiken tämän keskellä, ilman strategia muutosta, Nokian draivi, tila ja kunto näyttää paremmalta kuin koskaan (=Symbianin uudistus on oikeasti saatu käyntiin ja Maemo/MeeGo sopasta on saatu koulittua valmista tuotetta)...

Ennen ensi vuoden juhannusta Nokia on joko myyty jonnekin tai eFloppi on saatu pihalle firmasta ja tuotteet rakennetaan QT-pohjaisten Symbian ja MeeGo johdannaisten alle.

Vastaa
Zeeppari (vahvistamaton)

10

@9

Eikös sitä ole sanottu, että tuki jatkuu vielä vuosia.

Nyt tulevat tuotteet ovat edellisen strategian hedelmiä. Tulivat valmiiksi, mutta niin myöhään, että strategiaa vaihdettiin.

Näin käy kun tarpeeksi kauan vaihdetaan, muudetaan ja säädetään. Jokainen haluaa vaikuttaa ja päättäjiltä puuttuu yhteinen visio.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

11

Juu Symbianille tuki jatkuu vuosia kyllä. Senkin tiedon kanssa erikoisen jyrkästi Nokia ja eFloppi meni ampumaan Symbianin alas. Miksi piti julkisesti teurastaa firman ainoa hevonen vaikka sen ruokkimista jatketaankin vuosia?

Eipä silti, alkuperäisiin mietteisiini, Symbian on jo käsittääkseni ulkoistettu. Anna tuli varmaan kokolailla vielä talon sisältä (vaiko ei?), mutta Belle ainakin tuli/tulee heti ulkoistuksen jälkeen... Hiukan jännät on kuviot...

Vastaa
kittap
kittap

12

Vaikka softia kehitetään koko ajan, ne pitää myös validoida ja siihen taas menee aikaa vaikka softa olisi ollut valmis kauankin. Odotan jännityksellä Nokia 3D puhelinta.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

13

Juu niin varmasti menee, mutta jos pari versiota Symbiania ja MeeGon julkistusversio (softa ja uudet tuotteet) on ollut validiointia vailla tai muuten 98 % valmiita, niin mikä järki oli ampua ne alas alkuvuodesta? Tuskin se vahingossakaan tapahtui kuitenkaan....

Jos mainitut halutaan jättää taka-alalle, niin ok, mutta olisi niiden totaalisen lynkkaamisen voinut kai jättää loppuvuoteen, kun uutta etulinjan WP tuotetta on kenties tulossa...

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

14

13@
>olisi niiden totaalisen lynkkaamisen voinut kai jättää loppuvuoteen,

Toimittajia on vaikea hallita, yhtiö on toistanut Symbian linjan jatkavan vielä vuosia.
MS kuviota olisi vaikea ollut salata, kaksi julkista yhtiötä ja Nokialla suuria muutoksia, joista vuoti julkisuuteen jo ennen virallista tiedotusta, suut supussa olisi ollut käräjillä ja julkisuus vieläkin hallitsemattomampaa, samoin uskottavuus.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja