Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia avaa karttapalvelunsa Androidille ja iOS:lle

9
Manu Pitkänen

Nokia avaa karttapalvelunsa Androidille ja iOS:lle
Osana Windows Phone -diiliä Nokia lupasi päästää muut WP-valmistajat käsiksi sen omaan Ovi Maps -karttapalveluun. Ajatuksena oli ilmeisesti tukea muita valmistajia, jotta koko ekosysteemi saisi nostetta siipiensä alle, ja näin Nokian oma tulevaisuus uuden alustan parissa sujuisi kitkattomammin. Nokia aikoo kuitenkin raottaa karttojaan myös muille alustoille web-palvelun myötä.

Nokia on avannut HTML5-pohjaisen karttapalvelun osoitteessa m.maps.ovi.com, joten karttoihin pääsee käsiksi iOS- ja Android-laitteillakin. Palvelu on vielä keskeneräinen, mutta kaikki perusasiat sillä jo onnistuu. Koska Nokian kartat toimivat selaimessa, niin offline-navigointi ei tule onnistumaan.
Web-karttojen ansiosta Nokialla on aiempaa paremmat kilpailuedellytykset Googlen karttoja vastaan. Allekirjoittaneen oman testin perusteella kartat eivät toimi Desire Z + Firefox -yhdistelmällä, mutta Androidin omassa selaimessa homma toimii ilman mutinoita.

Kommentit (9)

ep_
ep_

1

Tuo toimii myös hyvin ainaki Google chromella. Enemmän oisin pitäny ihan erillisestä ohjelmasta.

Vastaa
teppoI
teppoI

3

@2
Ajatuksena oli vain huomauttaa, että jos lukija käyttää jotakin muuta kuin vakioselainta, niin palvelu ei välttämättä toimi. Kysehän vielä beta-tason palvelusta, joten fiksi on kenties jossakin vaiheessa tulossa.

Vastaa
tommije (vahvistamaton)

5

Hyvin pelaa LG Optimus 2x + vakioselain, mutta eipä tuolle käyttöä tuossa muodossa ole kun on Google Maps ja Sygic navigointi.

Vastaa
aj84
aj84

6

Eli Nokian strategia on "nousta kuolleista" iPhonen karttasovelluksella :D Ovat vissiin itsekin huomanneet että diili MS kanssa ei välttämättä tuota sitä hedelmää mitä oltiin hakemassa :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja