Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuvia Nokian 1 GHz:n S40-puhelimesta vuoti nettiin

29
Manu Pitkänen

Kuvia Nokian 1 GHz:n S40-puhelimesta vuoti nettiin
Uutisoimme viime kuun lopulla Nokian suunnitelmista julkaista S40-puhelin, josta löytyy gigahertsin kellotaajuudella tikittävä suoritin. Ilmassa leijailleet huhut ovat saaneet tukevaa maata jalkojensa alle, sillä puhelimesta on julkaistu verkossa kuvia.

Puhelimen akun alta löytyvien tietojen perusteella puhelimen nimi on C3-01.5. Nimensä mukaisesti se todella muistuttaa Nokian C3-01 Touch and Type -mallia. Järeän suorittimen lisäksi puhelimesta löytyy 512 megatavua RAM-muistia ja kapasitiivinen ClearBlack-kosketusnäyttö. Muuten kyse on samanlaisesta puhelimesta kuin alkuperäinen C3-01.
Nokian on tarkoitus uudistaa muitakin puhelinmalleja. Verkkoon vuotaneiden dokumenttien mukaan tulossa on C2-01.5 (RM722), C3-01.5 (RM-702), X2-01/X2-03 (RM-709), X3-02.5 (RM775 tai RM-776) ja X2-01.1(RM-717).Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (29)

Tnoi
Tnoi

2

Tylsää.. Ja gigan prossu s40.. Oikeesti seriously. Eihän tuohon edes saa mitään softaa joka siitä hyötyisi. Toisaalta ihan hyvä varmaan "koeajaa" näitä uusia prossuja jossain halpis malleissa kuin lykätä suoraan johonkin lippulaivoihin.

Ja mitä helvettiä on nuo nimet? Eikö siitä numerohelvetistä just yritetty päästä eroon ja nyt tehdään joku C3-01.5? Varmaan jää mieleen tosi hyvin.. :D Pitää kirjottaa kauppalista että muistaa minkä puhelimen lähtee kaupasta ostamaan. Täytyy toivoa että tuo on vaan joku koodi nimi, mutta tuskinpa.

Huhhuh mitä sähläystä.

Vastaa
Rokkiman
Rokkiman

4

Touch and type vaikuttaa ihan ok peliltä, vaikka ei olekkaan niin siisti kuin "aito kosketusnäyttö". Kuitenkin viestittäminen on aivan omalla tasollaan, ja käyttömukavuus peruspuhelimena myös.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

7

@5.

Tiedätkös sitten, mitä kaikkea sillä voi tehdä?

ja kaikki muutkin, maalailette piruja seinille ennen kuin tiedätte yhtään mitään. :D

Vastaa
Tore2003z
Tore2003z

8

@2 puhelinmalleja on jo tuhansia, mitenkäs ne nimeäisi.. no vaikka "jaska", "arska", "john", "benedictus" jne. x 1500, tai numerointi järjestyksessä N1..N2435 about - ihan sama, sittenkään niitä ei muistaisi

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

9

Mikä vitun tolkku laittaa gigan kiviä sykkimään peruspuhelimeen? Ominaosuudet eivät sitä vaadi ja peruspuhelimen paras puoli, akunkesto romuttuu täysin.

Keskittyisivät nyt vaan rakentamaan kunnon älypuhelimia.

Vastaa
ÄhlämiAli (vahvistamaton)

10

Toivon että tämä uutinen oli vitsi, MIKSI ihmeessä se laittaisi tuommoiseen puhelimeen gigahertsin prosessorin ja lippulaivassaan megahertsiluokan suorittimen?
Ymmärtäisin jos siinä olisi iso kosketusnäyttö ja S40 käyttöjärjestelmä.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

12

Nyt saatiin s40 luurinkin akkukesto normi tasolle "älypuhelimien" kanssa? Huraa! Hyvä nokia, mitäs sitä suotta suosimaan enää muutakaan olemassa olevaa asikaskuntaa kun lehmä on jo ojassa ja sitä seuraavaa junaa asemalla odotellessa,voi keksiä kaikkea muuta kivaa...

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

13

ootte teki :D:D valitatte ensin ku on surkeet prossut, ja sitte ku tulee niitä kikahertsin tikittäjiä ni sillonki vingutaan... koittakaa nyt jo päättää mitä te haluatte....

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

14

3@
> Mikä idea on laittaa gigahertsin prossu s40 puhelimeen.

Syys siihen on uutisoitu, mutta selviää aikanaan.

> Mitä
> käyttäjäryhmää tällä haetaan?

Hintatietoisia.

12@
> Nyt saatiin s40 luurinkin akkukesto normi tasolle
> "älypuhelimien" kanssa?

Uutisessa ei kerrottu toiminta-aikoja, ilmeisesti ihan hyvät.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

15

@8

No eiköhän tässä maailmassa ole sen verran aakkosia ja numeroita että ihan fiksuja mallien nimiä saa ilman desimaalilukuja/pisteitä. Ja Kyllä se nyt vaan on niin että nimenä aika paljon jämäkämpi on esim. E7 on verrattuna tuohon C3-0l.5.

Vastaa
Securitys. (vahvistamaton)

16

Aika pahoja ongelmia Nokialle nämä tietovuodot!!. :/ Ja "vähän" noloa myös :(

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

17

@15
> Ja Kyllä se nyt vaan on niin että nimenä aika paljon jämäkämpi on
> esim. E7 on verrattuna tuohon C3-0l.5.

Olet aika lähellä Nokian nimeämis tapaa.

E7 ja C3 , loppu sitten tarkentaa.

Looginen numerointi toimii globaalisti ja helppo ymmärtää, vs jotain pitkiä sekaisista merkeistä muodustuvia tyyppi koodeja esim SP512 SP579.

Vastaa
rrrrrHHHK (vahvistamaton)

19

Mielestäni oiva ratkasu.. Ei ainakaa s40 lagaa yhtää giganprssulla ja 512mb rammilla ja eikös sillekkin ole jotaa softa kehitystä koitettu parantaa.

Tuskimpa se tikittää täysillä kokoaikaa.. Varmasti optimoituvirranhallintaa jne.. Toki joku perus hyvä 5mpix kamera 720p kuvauksella ja voisin ostaa kakkospuhelimeksi.

Vastaa
sandandan (vahvistamaton)

20

Todella hyvä homma. Webbisivujen avaaminen vie prosessori tehoja. Ja kyllä se osannee kellotaajuuttaan lennossa säätää, joten kyllä se akunkesto tulee järkevä olemaan. Fyysisesti isompaa näyttöä kaipais.

Vastaa
Fri13
Fri13

23

NOS ei ole mikään laskentanopeutta vaativa käyttöjärjestelmä ja sille kelpaisi vaatimatonkin prosessori ja RAM määrä oikein hyvin. Vaikka joku 100Mhz ja 16Mb RAM jolla aukeisi jopa multimediaviestit ja kuvaisi VGA videota jos vaan nopsakka NAND/Flash tallennusmuisti.

S40 sen sijaan on hirvittävän kankea käyttöliittymä ja ohjelmistoalusta. Vaikka Qt olisi portattu S40 ohjelmistoalustalle ja alettu siihen panostamaan niin ei 1 Ghz kellotajuutta voi tarvita edes siihen. Internet sivut, vaikka raskaammatkin aukeaa ilosesti jollain 500-600Mhz prosessorilla ja Adobe Flash taas vaatii jotain 1.5-2Ghz prosessoria jotta saa jotain mukavaa pyörimään, vaikka onkin jo turha tekniikka.
HD videon kuvaaminen olisi joka vaatisi tuollaista kellotaajuutta. Mutta ei sekään ole vielä edes niin merkittävästi tarpeen kuin sitten jollain tavalla laadukas kamera joka tarkoittaa vähintään 3cm paksuista kotelointia eli kännykkä olisi vähiihntään 30+n millimetriä paksu. Ja tuollaisella näytöllä sitä ei oikeasti halua lähteä kuvaamaan.

Moni kysyy että mitä järkeä. Ja sihen vastattu että on jo mukamas uutisoitu mutta ei vaivauduta kertomaan yksinkertaiseen kysymykseen vastausta että miksi. Sen sijaan aletaan jopa solvaamaan siitä että eikö olla tyytyväisiä mitä tulee. Sille nyt vaan ei voi mitään että jos ensin tekee väärin ja valitetaan ja sitten tekee taas väärin niin siitä valitetaan. Siinä on toinen kerta syytä valittaa kunnes tehdään asiat oikein.

Ja jotka nyt naureskelee että piruja maalaillaan seinille ennen kuin on päässyt kokeilemaan ym. Niin parasta olla hiljaa sillon itsekkin ja yrittää esittää tosi positiivista ja ilosta koska ihan samanlaisia heittolaukauksia nekin kommentit on kuin mitä itse kritisoi.

Ja korkea prosessorin kellotaajuushan ei tarkoita sitä että prosessori toimii koko ajan täydellä taajuudella. Vain sitä että kellotajuus voidaan nostaa tarvittaessa korkeammaksi ja siten selvitä pienemmällä virrankulutuksella kuin pyörittää koodia pidempään pienemmällä kellotaajuudella.
Mutta silti ei ole järkeä laittaa laitteeseen jonka tarkoitus ei ole korvata tai edes toimia älypuhelimen tasolla, jotain 1Ghz prosessoria kuin vain speksejä korottamaan.

Jos jollain oikeasti on näsäviisauden lisäksi perusteluja että miksi 1Ghz prosessori ja 512 RAM on tarpeen Nokian kyseisessä puhelimessa niin kertokoot viisauttaan meille muille.

Ja mitä tulee Nokian mallimerkintöihin. Johan se on ollut pidempään tiedossa että Nokian mallit ovat tyylillä N8-00. Siinä ei ole mitään vikaa jos mallit olisi N8-01, N8-02 ja niin eteenpäin. Mutta idioottimaista se on jopa insinööreiltä ehdottaa että mallinumerot on sitten N8-01.5 tai N8-02.5. Siinä juuri ammuttiin jalkaan koko projektia saada selkeyttä malleihin.

Parasta olisi vain pitäytyä N-, X-, C- ja E- sarjoissa joissa tulee sitten malliston puhelimen versio (C3, C5, C7) ja perään sitten pitäisi laittaa ihan suoraan vain vuosinumero. Eli kerran vuodessa uusi versio mallista ulos.

C3-11 C3-12 C5-15 C5-17

Ja kun on mallistossa useampaa eri mallia ja niistä vuosittaiset versiot niin olisi selkeää mikä versio kelläkin ja olisi odotettavissa aina tietyn mallin uusinta versiota sitten sinä vuonna.
Sitten voisi alkaa hypettämään paremmin niitä 15 puhelinta julkaisemalla vaikka kerran kuukaudessa uuden puhelimen tietystä mallista.

Vastaa
Fri13
Fri13

24

NOS ei ole mikään laskentanopeutta vaativa käyttöjärjestelmä ja sille kelpaisi vaatimatonkin prosessori ja RAM määrä oikein hyvin. Vaikka joku 100Mhz ja 16Mb RAM jolla aukeisi jopa multimediaviestit ja kuvaisi VGA videota jos vaan nopsakka NAND/Flash tallennusmuisti.

S40 sen sijaan on hirvittävän kankea käyttöliittymä ja ohjelmistoalusta. Vaikka Qt olisi portattu S40 ohjelmistoalustalle ja alettu siihen panostamaan niin ei 1 Ghz kellotajuutta voi tarvita edes siihen. Internet sivut, vaikka raskaammatkin aukeaa ilosesti jollain 500-600Mhz prosessorilla ja Adobe Flash taas vaatii jotain 1.5-2Ghz prosessoria jotta saa jotain mukavaa pyörimään, vaikka onkin jo turha tekniikka.
HD videon kuvaaminen olisi joka vaatisi tuollaista kellotaajuutta. Mutta ei sekään ole vielä edes niin merkittävästi tarpeen kuin sitten jollain tavalla laadukas kamera joka tarkoittaa vähintään 3cm paksuista kotelointia eli kännykkä olisi vähiihntään 30+n millimetriä paksu. Ja tuollaisella näytöllä sitä ei oikeasti halua lähteä kuvaamaan.

Moni kysyy että mitä järkeä. Ja sihen vastattu että on jo mukamas uutisoitu mutta ei vaivauduta kertomaan yksinkertaiseen kysymykseen vastausta että miksi. Sen sijaan aletaan jopa solvaamaan siitä että eikö olla tyytyväisiä mitä tulee. Sille nyt vaan ei voi mitään että jos ensin tekee väärin ja valitetaan ja sitten tekee taas väärin niin siitä valitetaan. Siinä on toinen kerta syytä valittaa kunnes tehdään asiat oikein.

Ja jotka nyt naureskelee että piruja maalaillaan seinille ennen kuin on päässyt kokeilemaan ym. Niin parasta olla hiljaa sillon itsekkin ja yrittää esittää tosi positiivista ja ilosta koska ihan samanlaisia heittolaukauksia nekin kommentit on kuin mitä itse kritisoi.

Ja korkea prosessorin kellotaajuushan ei tarkoita sitä että prosessori toimii koko ajan täydellä taajuudella. Vain sitä että kellotajuus voidaan nostaa tarvittaessa korkeammaksi ja siten selvitä pienemmällä virrankulutuksella kuin pyörittää koodia pidempään pienemmällä kellotaajuudella.
Mutta silti ei ole järkeä laittaa laitteeseen jonka tarkoitus ei ole korvata tai edes toimia älypuhelimen tasolla, jotain 1Ghz prosessoria kuin vain speksejä korottamaan.

Jos jollain oikeasti on näsäviisauden lisäksi perusteluja että miksi 1Ghz prosessori ja 512 RAM on tarpeen Nokian kyseisessä puhelimessa niin kertokoot viisauttaan meille muille.

Ja mitä tulee Nokian mallimerkintöihin. Johan se on ollut pidempään tiedossa että Nokian mallit ovat tyylillä N8-00. Siinä ei ole mitään vikaa jos mallit olisi N8-01, N8-02 ja niin eteenpäin. Mutta idioottimaista se on jopa insinööreiltä ehdottaa että mallinumerot on sitten N8-01.5 tai N8-02.5. Siinä juuri ammuttiin jalkaan koko projektia saada selkeyttä malleihin.

Parasta olisi vain pitäytyä N-, X-, C- ja E- sarjoissa joissa tulee sitten malliston puhelimen versio (C3, C5, C7) ja perään sitten pitäisi laittaa ihan suoraan vain vuosinumero. Eli kerran vuodessa uusi versio mallista ulos.

C3-11 C3-12 C5-15 C5-17

Ja kun on mallistossa useampaa eri mallia ja niistä vuosittaiset versiot niin olisi selkeää mikä versio kelläkin ja olisi odotettavissa aina tietyn mallin uusinta versiota sitten sinä vuonna.
Sitten voisi alkaa hypettämään paremmin niitä 15 puhelinta julkaisemalla vaikka kerran kuukaudessa uuden puhelimen tietystä mallista.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

26

24@
>sitten malliston puhelimen versio (C3, C5, C7) ja perään sitten
>pitäisi laittaa ihan suoraan vain vuosinumero. Eli kerran vuodessa
>uusi versio mallista ulos.

Samasta mallista voi tulla useampiakin versioita jopa kerralla, joille ei ole tarkoituksenmukaista antaa omia puhuttelu nimiä, mutta tarpeen aatiessa pitää olla eroteltavissa. tarkentavat numerot toimii siinä ihan hyvin ja ymmärrettäviä vaikka ei juuri tuota mallia tuntusi.

>Vaikka Qt olisi portattu S40 ohjelmistoalustalle ja alettu siihen
>panostamaan niin ei 1 Ghz kellotajuutta voi tarvita edes siihen.

No jaa, riippuu vähän mitä tehdää ja miten. ja ei pidä ajatella vanhaa Qt:tä

>Internet sivut, vaikka raskaammatkin aukeaa ilosesti jollain
>500-600Mhz prosessorilla

Totta osittain, surffailu on se mikä saa yli 2Ghz moniydinprosessorin kuumenee.

Tässä nyt langetaan katsomaa pelkkää Mhz lukemaa kuvitellen että se absoluuttisesti kertoisi laskentatehosta, saatika sovellusten suoritustehoasta. ei 1Ghz maininta kerro onko nopeampi kuin 600cpulla toteuttetuu. Eikä kaikkea pidä varauksetta uskoa.

Vastaa
ep_
ep_

27

@fri13

Onhan nokialla lisäksi myös T sarja johon julkaistiin puhelimet kiinaan. Sitten on vielä S sarja (sijoittuu N sarjan yläpuolelle) jota ei ole vielä käytetty.

Vastaa
Datanen
Datanen

29

Sen olisin ymmärtänyt että Nokia olisi tehnyt Symbian 3 laitteen jossa olisi toi suoritin, mutta että Nokia laittaa sen S40 alustaa käyttävään kännykkään niin HUHHUH!!!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja