Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applesta maailman suurin älypuhelinvalmistaja

53
Manu Pitkänen

Applesta maailman suurin älypuhelinvalmistaja
Nokia julkaisi tänään sijoittajia helpottavat talousluvut, joiden odotettiin ennakkoon olevan selvästi surkeammat. Vaikka yhtiön osakekurssi lähtikin rakettimaiseen nousuun, niin kylmä fakta on, että Nokialla menee tällä hetkellä surkeasti.

Julkaistujen myyntilukujen mukaan Nokia myi huhti-kesäkuussa yhteensä 16,7 miljoonaa älypuhelinta. Viime vuonna samaan aikaan älylaitteet kävivät selvästi paremmin kaupaksi, sillä niistä luvuista on tultu nyt 34 prosenttia alakertaan.
Uudet luvut tarkoittavat samalla myös sitä, että Applesta on tullut maailman suurin älypuhelinvalmistaja. Yhtiön valmistamia iPhone-puhelimia meni kaupaksi nimittäin 20,3 miljoonaa kappaletta siinä ajassa kuin Nokia onnistui myymään noin 17 miljoonaa. Applen menekki oli 21,5 prosenttia parempi.

Vaikka Nokia menettikin älypuhelin-kruununsa, niin se pitää edelleen hallussaan maailman suurimman puhelinvalmistajan titteliä, kappalemäärällä mitattuna. Peruspuhelinten myynti on kuitenkin myös kovassa 16 prosentin laskussa. Jos mittariksi valitaan liikevaihto, niin silloin Apple on kaikista suurin.

Kommentit (53)

Mmikkis (vahvistamaton)

1

"Kun iPhonet saapuivat Nokian pääkonttoriin, yksi
johtajista vei oman puhelimensa heti ensimmäisenä
iltana kotiin. Hän tutki sitä niin innokkaasti, että hänen nelivuotias
tyttärensäkin kiinnostui. Johtaja antoi kokeeksi puhelimen tyttärelleen. Tämä
oppi heti käyttämään sitä. Illalla, kun vanhemmat olivat menossa nukkumaan,
heidän makuuhuoneensa ovelle ilmestyi
unenpöpperöinen nelivuotias, jolla oli kysymys:
"Saanko ottaa sen taikapuhelimen yöksi tyynyni
alle?" Sillä hetkellä tuo Nokian johtaja ymmärsi, että nyt
hänen firmansa on pulassa."

Näinhän siinä sitten kävi neljä vuotta myöhemmin

Vastaa
foliomanne
foliomanne

2

Kumpa nokia saisi äkkiä ulos ensimmäisen toimivan älypuhelimen tai edes vähän vikaisen älypuhelimen. Onneksi suomalaisille vielä riittää että (sillä) voi "soittaa ja tekstata"

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

Olihan tämä odotettua, että Apple menee älypuhelimissa ohi. Mutta en usko, että se kestää kauaa. Uskoisin, että Applen pitää jollain tapaa uudistaa iPhonea tai laajentaa valikoimaa, pystyäkseen kilpailemaan muiden valmistajien kanssa. En sentään ole niin pessimistinen taviskuluttajan suhteen :D

Vastaa
keke! (vahvistamaton)

5

Guarded puhuu asiaa! Ennemminhän ne on oikeastaan tietokoneita.

Vastaa
JustGamer
JustGamer

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keke!:

Guarded puhuu asiaa! Ennemminhän ne on oikeastaan tietokoneita.

Niinpä, kun niillä ei voi soittaa antennivian takia!

Vastaa
Tnoi
Tnoi

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keke!:

Guarded puhuu asiaa! Ennemminhän ne on oikeastaan tietokoneita.

Niinpä, kun takuu menee jos käyttää pakkasessa!

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

8

Onnea Apple, jatkakaa loistavien tuotteiden tekemistä, te olette tämän ansainneet, ei teillä turhaan ole viidettä kertaa tyytyväisimmät asiakkaat viidellä tähdellä.

Seuraavaksi sitten iPad ostoon, olihan loisto vehje kun sitä sai tuossa vkloppuna testailla ihan kotona omassa rauhassa.

Let the haters hate :D

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

Hieno merkkipaalu. Neljässä vuodessa nollasta suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi.

Viimeistään nyt luulisi vihaajienkin tunnustavan että suurimmalla osalla niistä asioista joista he ovat valittaneet ei ole ollut merkitystä (esim käsittämätön antennikohu). Ja että näitä ostavat muutkin kuin "Apple-uskovaiset".

Ehkäpä niissä tuotteissa olikin jotain muutakin kuin hypeä ja markkinointia.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

Yksi tärkeä asia unohtui! Apple nousi ykköseksi myymällä kahta mallia. Noin vuoden vanhaa ja kaksi vuotta vanhaa.

Tämä oli asia, josta vielä pari vuotta sitten "tietäjät" sanoivat, että ei voi toimia puhelinmarkkinalla. Kuinkas sitten kävikään...

Vastaa
Jepajuudas (vahvistamaton)

11

En kyllä vieläkään ymmärrätä tätä monikansallisten firmojen ihannointia/fanitusta. Moni ottaa tämän saavutuksen lähes henkilökohtaisena voittona. Vähän kun oma joukkue olisi mennyt sarjakärkeen.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

13

@9

Tuo kertoo enemmän ihmisten tyhmyydestä kun Applen "hyvyydestä".

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

14

@11 Ne, joita ei urheilu kiinnosta, tämä toimii hyvänä korvikkeena. Kun toisaalla huudetaan "jee Jokerit!", toisaalla huudetaan "hyvä Nokia!". Vaikka se hölmöltä tuntuukin, (ainakin minusta), pätee puhelimiin ja elektroniikkaan sama rakkaus, kuin vaikkapa autoihin. Toiset vihaavat ranksalaisia ja rakastavat Audeja jne.

Vastaa
jomppe- (vahvistamaton)

16

@11 Jotain roskanokiakaako tässä sitten pitäisi ihannoida/fanittaa? =)

Vastaa
aj84
aj84

18

Jahas, no tämähän tulikin ennustettua jo iPhone 3G:n aikoihin :) Hienoa Apple. Siinä on kyllä esimerkillisen hieno firma sanoisinko, ottavat kärkipaikan tuosta noin vain useammalla osa-alueella, vaikka Applella on tunnetusti eniten tietämättömiä vainoajia varmaan koko maailman yrityksistä :D

Siinä saa (Anti Apple Association) aivopierut alakaa miettimään että mikä meni pieleen kun eihän sillä naurettavalla ininällä ollutkaan mitään tehoa ? Sehän taitaa olla oikein myyntiä edistävä osatekijä kun vuodatus on viime aikoina minusta ainakin jopa lisääntynyt. Ja nyt ollaan korkeimmalla pallilla :)

Jatkakaa samaan malliin XD Kyllä ne muutkin oppivat puhelimen tekemään kun tarpeeksi kauan pettuleivällä joutuvat olemaan :)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

19

@18 Se on melko naurettavaa, miten Applen fanittajat asettuvat tuohon tiettyyn rooliin aina. "Voitettiin vaikeuksista huolimatta!" Se on hauskaa, miten jonkun minuus on niin tiukasti sidoksissa monikansalliseen yhtiöön. Kai sitä saa sitä kaipaamaansa yhteisöllisyyden tunnetta niinkin.

Mutta mahdollisimman objektiivisesti katsottuna, onhan tuo Applen nousu melkoinen yllätys ja ihan hieno saavutuskin.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

20

Eilen yöllä tuli uusi iOS5 beta 4, ensimmäinen beta missä käytettiin OTA latausta, hienosti pelaa homma ja nyt ensimmäistä kertaa asennetaan vaan osa käyttiksestä, eikä koko käyttistä kuten tähän asti vaikka olisi vain pieni tietoturvapäivitys.

Kun päivityksiä tulee niin asetukset kuvakkeen reunaan tulee pieni pallo joka ilmoittaa, että päivitys tullut.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

21

@13 Anteeksi mitä? :)

Ihmiset jotka ostavat Applea ovat tyhmiä, ihmiset jotka ostivat Nokiaa ovat fiksuja? Eiköhän nuo joukot leikkaa Suomessakin aika voimakkaasti. Suurin osa iPhonisteista on täällä entisiä Nokiakäyttäjiä.

Vastaa
nonokia. (vahvistamaton)

22

Itse en kyllä yhtään tiedä mikä niissä nokian puhelimissa vetäisi puoleensa. Applella toimii sentään nää päivitys systeemit ku unelma.

Vastaa
aj84
aj84

23

Niinpä :) Juuri ne kaikki perus asiat joista haluamme kalliin puhelimen suoriutuvan hyvin, suoriutuvat paremmin kuin hyvin. Siinä syy miksi Apple on paalupaikkansa ansainnut. Itselleni tärkeitä toimintoja ovat 1.Kosketusnäytön välitön reagointi ja "toimiva" inertia. 2.Käyttöjärjestelmän toimivuus ja ennenkaikkea nopeus. 3.Tarvittavat ohjelmistot ja pelit. 4.Nopea ja toimiva internet selain (nopea=ilman flash kiitos). 5.Tyylikäs ulkoasu. 6.Tyylikäs kokonaisuus. 7.Päivityksen mutkattomuus (iOS5 parantaa asiaa). 8.Hyvä akun kesto ja "laadukas akku". 9.Kestävyys. 10.Hyvä asiakaspalvelu.

Kaikki edellä mainitut täyttyivät jo ensimmäisellä 3G:llä. 3GS paransi nopeus puolta ja 4 on jo kutakuinkin valmis tuote :) Eli omaan tarkoitukseeni parempaa ei ole ! Tähän voi toki aivopierut ja lapsoset lohkaista mitä lystäävät, mutta nyt sentään puhuu henkilö jolta löytyy iPhonen kaikki EU mallit, eli olen perehtynyt tuotteeseen. Esim iPhone 4 joka on ollut minulla julkaisusta asti ja on edelleenkin täysin uutta vastaava. Mikään aikaisemmista "muiden valmistajien" puhelimista ei ole kyennyt samaan. Ei naarmuja missään ! Toki mikrokuituliina on aina taskussa, mutta sehän on vain huolellisuutta ja hyvää ylläpitoa :) Muistakaan mainituista ja varsinkin uutisoiduista ongelmista ei mitään merkkejä ? Jännä juttu, mahtaa olla iso osa ns.vioista ihmisten korvien välissä ?

Vastaa
Phiideer
Phiideer

24

@23
"Tähän voi toki aivopierut ja lapsoset lohkaista mitä lystäävät, mutta nyt sentään puhuu henkilö jolta löytyy iPhonen kaikki EU mallit, eli olen perehtynyt tuotteeseen."

Tähän kiteytyy jotain hyvinkin merkittävää: asenne.

Vastaa
djtob
djtob

25

En usko sen Applen kykenevän enää sitä saavuttamaan. Kaipaan sellaista luuria, jota ei joudu roottaamaan, jailbreikkaamaan vaan toimii suoraan paketista nostettuna, jossa löytyy kaikki toiminnot mitä tarvitsee.

Tiedoksi: Apple ei aloittanut tyhjästä vaan varastamalla ja nousi näin enemmän tai vähemmän kuplayritykseksi.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

26

@25

Ihan totta, Apple ei aloittanut tyhjästä vaan käytti tukena pitkää kokemustaan tietokoneiden ja iPodien teosta. Tuo kokemus näkyi etenkin softaalustan, käyttöliittymien ja teollisen muotoilun saralla.

Kirjoituksestasi oli unohtunut yksi pikkuseikka, mitä Apple muka varasti ja keneltä?

Mitä muuten tarkoitat termillä kuplayritys? Yleensähän sitä käytetään kuvamaan yritystä, joka ei oikein tiedä mitä se tekisi, se toimii kuitenkin sellaisella kasvualalla että siihen pumpataan riskirahaa ja harmittavan usein tällainen yritys ei onnistu lunastamaan lupaustaan ja ei muodostu koskaan voitolliseksi. Apple oli kaikkea muuta, vakavarainen yritys, joka tuli erittäin rauhallisesti uudelle markkinalle. Keskittyi vain sen yhteen pieneen segmenttiin ja oli koko ajan erittäin kannattava.

Vastaa
HifiToday
HifiToday

27

Nokian älypuhelimissa on se ongelmana, että ne eivät ainakaan aiemmin eronneet juurikaan perus s40-luureista. Moniajon, internet-selaimen ja muutaman mediasoittimen lisäksi pelkällä nimellä ei pärjää.

Itsellä viimeisin Nokian luuri ollut e51, joka vaihtui kytky Samsung Omnia II, johon en myöskään voi sanoa olevani tyytyväinen.

Nokian uusimpia malleja en ole livenä nähnyt enkä kokeillut. Tyylin vaan on pakko muuttua pikaisesti, jos meinaavat pysyä perässä.

Mitä nyt Appleen tulee, en ole ikinä käyttänyt heidän tuotteitaan. =) (Ei mitään erityistä syytä)

Laadukkailta kuitenkin vaikuttavat.

Vastaa
kiukunen (vahvistamaton)

28

on se jännä millaiseen asemaan täydellisellä kusetuksella pääsee maailmassa... kun tyhmille ihmisille myydään tyhmää laiteta hyvällä markkinoinnilla. Ei missään nimessä saisi olla tässä asemassa Apple.

Ja en omista Nokialaista...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

29

@28 Miksi teiltä "Apple kusettaa", "Apple varastaa"-tyypelitä puuttuu *aina* perustelut? Miten Apple on "täydellisesti kusettanut" ja ketä?

Vastaa
kiukunen (vahvistamaton)

30

@29 no ei tuota tarvi selitellä kuin tyhmille... Apple ei tee mitään niin erikoisesti, että iPhone kannattaisi ostaa. Laitteesta puuttuu monia tärkeitä elementtejä (esim. widgetit jotka löytyvät jopa jo Nokian puhelimistakin). Myös todella typeriä asioita noin kalliiksi puhelimeksi ovat Bluetoothin surkeus ja eniten ärsyttää, että joka ikinen ohjelma pitää aina itse sulkea ettei jää taustalle viemään akkua. Laitoksen pitäisi joko osata sulkea sovellus kun siitä poistuu ja ei käytä hetkeen, tai sitten pitäisi löytyä se kuuluisa ruksi jolla voi sulkea kun poistuu. Antenniongelma oli surullisen kuuluisa, mutta tämäkinhän vain on "ominaisuus" (esim. Nokian puhelimessa vastaava olisi johtanut lynkkaukseen). Lasikuoret on toki varmaan ihan hieno, mutta typerin valinta ikinä puhelimen ulkokuoriksi. Myös sulkeutunut järjestelmä on omasta mielestä erittäin iso miinus. iPhone on suoraan sanottuna ollut vanhentunut laite jo markkinoille tultuaan. Toki siinä kaikki toimii vikkelästi, mutta niin toimii myös monessa muussakin puhelimessa. Enempää en jaksakkaan enää kirjoitella...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

31

@30 Vai että tyhmille, voi nyt hellanlettas. Ensin heitetään hyvin epämääräisiä perustelemattomia väitteitä ja sen jälkeen argumentaatio on tätä... No voinhan minäkin yrittää.

Oletko oikeasti niin TYHMÄ, että luulet että pelkällä markkinoinnilla saadaan myytyä ihmisille yhtään mitään, varsinkaan monta vuotta peräkkäin? Markkinointi on tapa saada ihmiset kauppaan. Jos tuote ei vastaa mielikuvaa jää se kauppaan. Jos ihminen kuitenkin ostaa tuotteen ja havaitsee sen huonoksi, ei hän varmasti osta uudestaan. iPhone-käyttäjien tyytyväisyys on useissa tutkimuksissa, monena eri vuonna, ollut korkein.

Se ei ole selitettävissä pelkällä markkinoinnilla tai tyhmillä asiakkailla, varsinkaan nyt kun Apple on suurin valmistaja. Se on selitettävissä sillä, että ne tuotteet ovat kuluttajien mielestä ihan oikeasti hyviä. Kannattaa muistaa, että nämä tyhmät kuluttajat arvostavat ihan typeriä asioita, kuten helppoutta, sulavuutta ja ohjelmistovalikoimaa.

Perusnörtti on ihan erilainen, mutta onneksi heitä on niin vähän, että Applen ei tarvitse heitä ensisijaisesti miellyttää.

> joka ikinen ohjelma pitää aina itse sulkea ettei jää taustalle viemään akkua. Laitoksen pitäisi joko osata sulkea sovellus kun siitä poistuu ja ei käytä hetkeen.

Eikä tarvitse. iOS toimii tismalleen kuten pyydät. Kun softasta poistuu sen suorittaminen keskeytetään, ellei softa soita musiikkia, trackaa lokaatiota GPS:lla tai pyydä muutaman minuutin jatkoaikaa.

> iPhone on suoraan sanottuna ollut vanhentunut laite jo markkinoille tultuaan

Jos iPhone oli vanhentunut jo markkinoille tultuaan, miksi suurin osa uusista puhelimista näyttää tänään siltä, eikä esimerkiksi N95:lta, BlackBerrylta tai joltain styluksen kanssa tökittävältä vuoden 2006 kosketusnäyttöpuhelimelta?

Miksi iPhone 4:ssa on vuosi julkaisun jälkeenkin eräs markkinoiden korkearesoluutioisimmista näytöistä ja paljon nopeampi CPU kuin uusissakaan Nokioissa ja tietenkin GPU vakiovarusteena jokaisessa laittessa vuodesta 2007?

Tuo viimeinen on erittäin suuri syy siihen, että iPhonen pelivalikoima on erinomainen ja uudet
mobiilipelit tulevat lähes poikkeuksetta ensin iPhonelle.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

32

@31

Eli lyhyesti; miljoonat kärpäset ei voi olla väärässä - paska on hyvää. Pätee kyllä Applen tapauksessa paremmin kuin hyvin tuo sanonta.. Ei yhtä ainoaa hyvää tuotetta, ja idiootit ostaa kuin siimaa.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

33

@30 Sinun kaltaiset käyttäjät vetää jailbreakin iPhoneen niin johan saa säätää mitä vaan. Suurimmalle osaa riittää se mitä iPhone tarjoaa konseptina.

Luurin ostaminen on aina kompromissien tekoa, kaikkea et voi saada, jos ostat android/nokia luurin niin saat murto-osan niistä laadukkaista ohjelmista/peleistä mitä löytyy iPhonelle.

"Apple ei tee mitään niin erikoisesti, että iPhone kannattaisi ostaa."

Tavallaan totta, mutta sovelluskehittäjät tekeekin senkin edestä.

Yksi suurimmista syistä iPhonen valtavaan myyntiin on varmasti appstore ja sieltä löytyvät pelit/ohjelmat. Ihan samoin kun suurin syy iPadin suureen menestykseen on appstore.

siinä voi sitten jokainen punnita vaihtoehtoja, että haluaako luuriinsa widgetit vai ylivoimaisesti parhaimman sovelluskaupan vai kenties yli 4" näytön jne.

Sitten mitä tulee tohon ohjelmien sammuttamiseen niin mitään ohjelmia en ole taustalta sammuttanut moniin kuukausiin tai no itseasiassa vuoteen mitä iOS4 nyt on ollut, sehän siinä iPhonen moniajossa juuri hienoa onkin, kun ei niitä tarvi sammuttaa, eikä ne viä yhtään akkua, kun ei ne mitään teekkään.

Jos sovelluskehittäjät rynnistäisi yhtäkiä tekemään Androidille kaikki uusimmat ohjelmat ja pelit niin tilanne voisi kääntyä nopeasti. Tällä hetkellä se on kuitenkin iPhone se alusta mikä pitää olla jos haluaa kaikkea kivaa luuriin.

Android on tuskaa sovelluskehittäjille, kun pitää vääntää monelle eri spekseille toimimaan esim sama peli, varmaan tästä syystä androidille tulee niin vähän laatupelejä.

Vuoden parhaaksi mobiilipeliksikin valittiin hiljattain dead space iPhonelle, eipä ole tätäkään androidille koskaan tullut eikä remedyn tekemää death reallya ja monia monia muita.

googlenkin uusi Photovine kuvapalvelu tuli iPhonelle eikä anroidille :) "Google Strangely Releases 'Photovine' App for iPhone, Not Android"

Myös sovelluskehittäjät haluaa valita iPhonen koska siellä on maksavia asiakkaita.

Vastaa
aj84
aj84

35

@34 Ei vielä ainakaan todistettavasti. Numeroita odotellaan.

Tuskin menee, tämä siis oma veikkaukseni. Käyttäjille on alkanut valkenemaan pikkuhiljaa kuinka puutteellinen Android itseasiassa on. Se on kaukana täydellisestä käyttöjärjestelmästä.

Toki siis juuri tyypeille joiden pitää saada kaikki muutenkin ilmaiseksi, se on parempi vaihtoehto kuin esim.iOS.

Kyllä se silti niin on että firmat (esim.samsung) jotka eivät omaa juuri mitään "itse" keksimäänsä eli mullistavaa eivät ykkös paalulle nouse. Applella sentään on vankka kokemus oSX puolelta ohjelmistokehityksessä, eli se ei missään nimessä ole lähtenyt kilpaan mukaan keltanokkana. Ainoa teoriassa mahdollinen kilpailija tältä pohjalta Applelle olisi WP7, mutta jo "windows" sana sinällään samassa lauseessa aiheuttaa kylmiä väreitä.

Eli mitenkään "helpolla" kukaan ei Applelta nykyisillä eväillä paikkaa vie. Se on kutakuinkin fakta.

Vastaa
Smanci
Smanci

36

Heh :)

Eipä se iOS mikään täydellinen sekään ole. Applen sulkeutuneisuus osuu jossain vaiheessa omaan nilkkaan.
Oikeastaan yksikään mobiililaitevalmistaja ei omma mitään itse keksimiään "mullistavia ominaisuuksia", kaikki on aina lainattu jossain määrin jostakin muualta.

Toki windowsia viime vuosikymmenen alussa käyttäneiden ennakkoluulot saattavat latistaa menestystä, mutta winukan mobiiliversio tulee olemaan hyvä kilpailija muille.

Vastaa
aj84
aj84

37

Voipi olla, saa nähä. Applen valtti ja "erinomaisuuden tae" on nimenomaan suljettu ympäristö. Siksi esim. Android alusta on alusta asti ollut tuhoon tuomittu väkerrys. Kylmä totuus vain on se, että suljettua ympäristöä on huomattavasti helpompi pitää koossa/kurissa kun toista ääripäätä. Kaikillahan on luonnollisesti oma rehellinen mielipide (paitsi apple vihaajilla), ja sen takia juuri esim.Android on sellainen sekametelisoppa kuin on ! Meego ja symbian taas edustavat kategoriaa huono jo suunnittelupöydällä.

WP7:llä on mahdollisuus pärjätä kohtalaisesti, katsotaan miten MS kusee sen pienenkin mahdollisuuden.. Ehkä..

Vastaa
Bluejack
Bluejack

38

Lainaus:

aj84
Tuskin menee, tämä siis oma veikkaukseni. Käyttäjille on alkanut valkenemaan pikkuhiljaa kuinka puutteellinen Android itseasiassa on. Se on kaukana täydellisestä käyttöjärjestelmästä.

Toki siis juuri tyypeille joiden pitää saada kaikki muutenkin ilmaiseksi, se on parempi vaihtoehto kuin esim.iOS.

Kyllä se silti niin on että firmat (esim.samsung) jotka eivät omaa juuri mitään "itse" keksimäänsä eli mullistavaa eivät ykkös paalulle nouse. Applella sentään on vankka kokemus oSX puolelta ohjelmistokehityksessä, eli se ei missään nimessä ole lähtenyt kilpaan mukaan keltanokkana. Ainoa teoriassa mahdollinen kilpailija tältä pohjalta Applelle olisi WP7, mutta jo "windows" sana sinällään samassa lauseessa aiheuttaa kylmiä väreitä.

Eli mitenkään "helpolla" kukaan ei Applelta nykyisillä eväillä paikkaa vie. Se on kutakuinkin fakta.

-Kelle käyttäjille tämä on veljennut?
*xd sulle vai..?
-tyypeille joiden pitää saada kaikki ilmaiseksi? ?
*en edes tiedä mitä tuolla ajelet takaa.. eikös ios jailbreakata ainoastaan sen takia?

Androidin ja ios ero lienee se että applen käyttäjät ei ole kiinnostuneita juurikaan muusta kun käyttämään omenaa ja syömään sitä tahtiin mitä lupaa annetaan ..kun taas android käyttäjät voi halutessaan tehdä luurilleen mitä kutakuinkin ikuna haluaa ja mieti! kukaan ei pidä laittomana!?

lue lisää siä itvkoa ;)

Voisin laittaa oman android kokoonpanon millon tahansa ios rinnalle ihan tutkimus puitteessa mitä tosiaan tulee tuohon titetoturvaan.

Vastaa
kiukunen (vahvistamaton)

39

@31 No miks ihmeessä haluaisin jailbreikin heittää puhelimeen, jotta toimii niinkuin haluan?!? Puhelimen pitää olla ostaessa sellainen, että ei tarvi mitään tehdä. Ja takuukin siinä menee.

Appstore nyt yhtään parempi ole kuin android market!

Ja kyllähän se niin on, että kun Steve "GOD" Jobs jotain sanoo niin se on sitten niin. Vaikkapa miten puhelinta pidetään oikeaoppisesti. Apple on maailman paras markkinointikoneisto ja Jobs on heti kuin TV-Shopin myyjät. Lupaa kaiken ja antaa mitä antaa. Tyytyväisyys on korkea toki kun aivopestään luulemaan kaiken olevan kunnossa. Eihän Applen laitteissa voi olla edes vikoja.

GSII on tällä hetkellä markkinoitten paras laitos tehojensa puolesta. Ja olen tosiaankin työnikin puolesta saanut kokeilla markkinoitten jokaista laitosta ja moni muukin androidi menee heittämällä iPhonen edelle. Itse valitsisin jopa Nokian mieluummin (vaikka siihen en lähde).

Ja ei muuten sulje sovelluksia... kokeileppas tuplakilkata koti -painiketta huvikses. Siellähän noita löytyy aina pitkä lista sulkemattomana ja jos ei halua akun kuluvan niin pitää sulkea. Ei ole mahdollisuutta sulkea kun poistut sovelluksesta sillä hienolla koti -painikkeella.

Ja kuten aiemminkin sanoin, niin en ole Nokiasta kiinnostunut, vaikka sielläkin useita asioita tehdään paremmin. Mukava vain nostaa Nokiakin esiin näissä, kun ovat niin alas vajonneet ja silti pystyy asioihin mihin iPhone ei. Pakko oikaista, kun vaikutti kuin luulisit näin.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

40

@41 "Appstore nyt yhtään parempi ole kuin android market!"

Sitten et ole selvästi iPhonea edes omistanut tai saatikka sitä sen erikoisemmin käyttänyt, jokainen jolla on sekä iPhone, että android luuri tietää, että se ero sovellusten/pelien laadussa on huima. Itsekin saanut tässä kesän aikana touhuta android luurin kanssa ja kyllähän android market kalpelee täysin appstoren rinnalla mitä tulee laadukkaisiin sovelluksiin. Eipä toi serkku saanut luuriinsa mitään mitä se mun luurissa näki, kovasti olis halunnu mut eipä löytyny android marketista, joka kerta joutu pettyyn.

"Ja ei muuten sulje sovelluksia... kokeileppas tuplakilkata koti -painiketta huvikses. Siellähän noita löytyy aina pitkä lista sulkemattomana ja jos ei halua akun kuluvan niin pitää sulkea."

Ei se niitä suljekkaan, kun ei niitä tarvi sulkea, ihan kuin jonahan sinulle vastasi, kuten jo on selitetty 99% niistä ohjelmista/peleistä siellä alhaalla ei tee mitään vaikka ne siellä on, eikä kuluta myöskään akkua, eihän ne ole kuin pikakuvakkeita. Just katoin kommenttisi jälkeen niin mulla on niitä siellä alhaalla 96 kappaletta, eikä ne vaikuta mitenkään akunkestoon kun ei ne mitään tee. Ainoastaan jos siellä on auki vaikka joku nettiradio soimassa, eli jos kuluttaa akkua niin se on todella minimaalista, eikä sen takia kannata vaivata päätään niillä kuvakkeilla. iPhonen moniajo pääsee oikeuksiinsa kun ei ajattele koko moniajoa, juuri niinkuin Steve on sen ajatellut:

"In April, Steve Jobs was asked about multitasking in iOS 4. “In multitasking, if you see a task manager… they blew it. Users shouldn’t ever have to think about it”

Näin vuoden käytön jälkeen on helppo yhtyä tuohon kommenttiin, se vaan toimii varsinkin nyt kun kaikki uudetkin ohjelmat/pelit moniajaa kun ne julkaistaan.

Eli vielä lyhyesti, olen jättänyt kaikki ohjelmat/pelit auki jo monia kuukausia putkeen enkä ole huomannut akun kestossa mitään suurta muutosta sen jälkeen joten kyllä vetäisin tästä johtopäätöksen, että ei ne mitään akkua kuluta ainakaan näkyvästi.

"GSII on tällä hetkellä markkinoitten paras laitos tehojensa puolesta"

Harmi vaan, että ne tehot menee suurimmaksi osaksi hukkaan, kun ei ole juurikaan mitään raskaita pelejä esim mitkä hyödyntäisi tuota. Esim iPad 2:ssa sen sijaan on otettu jo paljon irti tuplaytimestä ja sama varmaan tapahtuu kun iPhoneen tulee tuplaydin, sampassa tehot menee suurimmaksi osaksi hukkaan.

Tässä asphal6 autopeli muutamalla alustalla.

http://www.youtube.com/watch?v=k7q1BwmoCbc&feature=player_detailpage#t=479s s2 tahmaa tahmaa, tökkii tökkii fps ei vakuuta.

http://www.youtube.com/watch?v=qGfIG7GmA5o sama peli optimux 2x:lla, nähtävästi pyörii huomattavasti paremmin kuin galaxy s2:lla, näyttää yhtä hyvältä ja sulavalta kuin iPad 2.

Tässä vielä iPhone 4 http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=l2_uM8lIe1U#t=548s

Sanoisin, että kyllä noiden videoiden perusteella s2 oli se joka hävis, ei kannata ehkä katsoa aina niitä paperispeksejä vaan oikeasti sitä miten se teho hyödynnetään käytännössä ;) Siitähän se Jonahankin tuossa ylempänäkin puhui, Apple on osannut aina ottaa kaiken irti niistä tehoista mitä on laitteeseen laittanut.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

41

@41

"Ja ei muuten sulje sovelluksia... kokeileppas tuplakilkata koti -painiketta huvikses. Siellähän noita löytyy aina pitkä lista sulkemattomana ja jos ei halua akun kuluvan niin pitää sulkea. Ei ole mahdollisuutta sulkea kun poistut sovelluksesta sillä hienolla koti -painikkeella."

Ihan totta, kun tuplaklikkaa koti-painiketta näyttää iOS kaikki *viimeksi käytetyt ohjelmat*. Se lista ei ole prosessilista, joten siitä ei voi päätellä onko softa ajossa tai edes muistissa.

Kun Koti-painiketta painetaan siirrytään ohjelmakäynnistimeen ja ajossa ollut ohjelma pysäytetään, poikkeuksena jo aiemmin mainitut musiikki, GPS ja "jatkoaika". Sitä ei poisteta tässä vaiheessa muistista. Kun siirryt seuraavaan ohjelmaan, sen suoritusta jatketaan kohdasta jossa oltiin, olettaen että se löytyy viel muistista, jos se on jo heitetty menemään se käynnistetään alusta. Moni ohjelma muistaa tilansa, joten käyttäjälle tämä näkyy optimitapauksessa vain siten, että käynnistys kestää jokusen sekunnin pidempään.

Jos ajossa oleva ohjelma vaatii paljon muistia poistetaan pysäytettyjä softia muistista muistin vapauttamiseksi. Pitkälti samalla tavalla kuin Androidissa ja tulevassa WP7:ssa, nykyisessä WP7:ssa on vähän eri meininki. Androidissa erona on oikeastaan vain se, että kehittäjillä on vapaammat kädet tehdä taustalla ajossa olevia servicejä. Monet valittavat Androdiensa akkukestoa, ja suosittelevat softien tappamista taustalta... Omaa oikeaa kokemusta niistä on sen verran vähän että en tuota yksityiskohtaa ole havainnut.

Vastaa
aj84
aj84

42

Hyvä pojat, vielä foliohattua kehiin niin kyllä se siitä :D Nämä Apple vihaajat on varmaan niitä ufo hihhuleita, samanlaiset jutut ainakin ! Ties mitä salaliittoteorioita pyörittelevät mielessänsä :)

Vastaa
kiukunen (vahvistamaton)

43

kyllä ne kuule on ajossa... jos avaat jonkin sovelluksen sieltä, niin avaa siitä mihin jäi. kummasti akku kesti kauemmin kun siellä ei ollut niitä aukinaisena tuhatta.

No omaan käyttöön löytyy android marketista ihan kaikki tarpeellinen... ja itselle puhelin on edelleen puhelin ja tietokone sitten pelaamista varten. Lähinnä jotain matkalla käytettävää ajanvietettä joskus pelailu ja todella satunnaista.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

44

@45 Niin ne JÄÄDYTETÄÄN jolloin akkua ei kulu, ne on ajossa mutta ne ei tee mitään. Minkäs verran se akku sulla sitten kesti paremmin? puhutaanko minuuteista vai kymmenestä minsasta tai ehkä jopa 20 min?

Mulla nimittäin ei ton enempää akunkesto heittele, kyllä se luurin puhdas käyttöaika pyörii aina lähes samoilla lukemilla, voisin tänään oikeen testata sulkea kaikki ohjelmat.

Esim jos olet pitänyt skypeä taustalla auki niin skype kulutti akkua paljonkin ollessaan taustalla, mutta se vika on jo korjattu.

Myös jos käytät taustalla esim iM ohjelmia niin toki myös ne kuluttaa akkua.

Vastaa
kiukunen (vahvistamaton)

45

Sanoppa miten ohjelma jäädytetään taustalle niin, että ei vie resursseja?!? Se ei käytännössä ole mahdollista. Sama millä tapaa se on taustalla, niin se vie virtaa koska käyttää jollain tapaa muistia tjms. ja samalla syö virtaa enempi. Puhutaan ihan pidemmistä kuin 20min.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

46

@47 siten, että käyttis ei skeduloi kyseistä prosessia ajoon kun se on taustalla. Se ei siis vie muita resursseja kuin muistia. Muistipaineessa taustalla olevia prosesseja poistetaan muistista KILL-signaalilla.

Väitteeseesi että kaikki listalta löytyvät softat ovat ajossa: listani lopussa on ohjelmia joita en ole käyttänyt moneen viikkoon. Puhelin on tällä välin käynnistetty uudestaan ja käyttöjärjestelmäkin päivitetty. On ilmiselvää että softat eivät ole ajossa. Myös niiden käynnistyksessä kestää sen verran ja ne käynnistyvät käynnistyskuvan kautta -> eivät olleet edes muistissa.

Vastaa
Mmikkis (vahvistamaton)

47

Noniin testipäivä on ohi, tänään on käytetty iPhonea juuri niinkun Steve sanoi, että sitä ei pitäisi käyttää moniajoon liittyen.

Ohjelmia oli maksimissaan 4 samaan aikaan tausta-ajossa (selain, asetukset, IM softa ja joku vaihtuva softa) eli todella kevyttä, IM softa koko päivän koska se mulla on muutenkin niin sai paljon realistisemman akkukesto vertailun.

Aina jos meni yli 4 ohjelmaa niin sammutin ohjelman alavalikosta. Tuliko huima akunkesto parannus kuten kiukunen lupaili? no eipä tullut ja voin kertoa, että toista kertaa en iPhonen moniajoa noin käytä vaan käytän sitä niin miten se on suunniteltu käytettäväksi, eli unohda koko moniajo äläkä mieti sitä :D

Ei siihen turhaan nähty vaivaa ja aikaa, että tämä erityylinen moniajo kehitettiin, sen tarkotus on nimenomaan se, että käyttäjä ei joudu miettimään moniajoa, luuri tekee sen sun puolesta. Tämän päiväisen perusteella voisin sanoa, että se on juuri niin, tänään jouduin miettimään moniajoa useaan kertaan ja se oli täysin turhaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

49

@50 Ei. iOS ei sisällä mitään tukea softan automaattiselle serialisoinnille, jota ilmeisesti kuvaat. Gizmodon artikkeli eikä Applen dokumentaatiokaan sellaista kerro.

Ohjelma käynnistyy ja ladataan uudestaan jos *ja vain jos* se on jouduttu poistamaan muistista muistipaineen takia toisen softan ollessa aktiivisena.

Poikkeuksena moniajoa tukemattomat softat. Siis jos ohjelma kieltää moniajon tai ohjelma on käännetty iOS3 (tai iOS2) frameworkkia vastaan (uusia tällaisia ei ole App Storeen hyväksytty enää noin vuoteen) . iOS-versioissa, joissa moniajo ei ollut sallittu kolmannen osapuolen softille, ohjelma tapettiin heti kun home-nappia painettiin ja se jouduttiin käynnistämään aina uudestaan.


Applen dokumentaatiosta ( http://bit.ly/isOhMd ) :

iOS Application Programming Guide - The Application Runtime Environment.

"When multitasking is available, though, quitting an application puts it in the background, where it stays until until it is launched again or removed from memory"

"Most background applications reside in memory but do not actually execute any code. These applications are suspended by the system shortly after entering the background to preserve battery life"

Vastaa
Hmmmh
Hmmmh

51

@51 Seison osittain korjattuna. :) Muistelin että jotain siellä kuitenkin vapautettiin ja en nyt ihan väärässä ollut:

Lainaus:

When an application moves to the background, all of your core application objects remain in memory and are available for use. These objects include your custom objects and data structures plus your application’s controller objects, windows, views, and layers. However, the system does release many of the objects used behind the scenes to support your application. Specifically, the system does the following for background applications:

It releases the backing store for all Core Animation layers, which prevents the contents of those layers from appearing onscreen but does not change the current layer properties. It does not release the layer objects themselves.
It releases any references to cached images. (If your application does not retain the images, they are subsequently removed from memory.)
It releases some other system-managed data caches.

Ja

Lainaus:

Save user data and application state information. All unsaved changes should be written to disk when entering the background. This step is necessary because your application might be quietly killed while in the background for any number of reasons. You can perform this operation from a background thread as needed.

Edit: Linkki hajotti leiskaa...
http://bit.ly/ngGtW5

Vastaa
aj84
aj84

53

No mikä tuossa on nyt niin vaikiaa ymmärtää ? Ohjelmien tausta-ajo toimii siis periaatteessa niin että kun suljet sovelluksen, sen "tila" sulkemisen ajankohtana tallentuu. Eli kun avaat softan uudestaan pikavalikosta aukeaa se siinä tilanteessa mihin sen jätit. Muistia se syö vain tietyn verran per softa, eli se ei ole aktiivinen.

Poikkeuksena tietysti ilmoituksia käyttävät softat kutem facebook, koska nehän aika ajoin päivittävät onko tullut uusia viestejä/tilapäivityksiä jne. (riippuen käyttäjän asetuksista) ja siitä ovatko ilmoitukset edes päällä. Silloin eivät tee mitään itse.

Aivot käteen pojat ja heittäkää ne foliohatut vaikka hevon (kirosana) Jumaleissön mitä "Jonneja" vai miten se olikaan nykyään..Jeesus..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja