Nokia romahti odotettua vähemmän

3
Manu Pitkänen

Nokia romahti odotettua vähemmän
Matkapuhelinyhtiö Nokia on tänään julkaissut toisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksensa. Vaikka Nokian tulos romahtikin, niin se oli odotuksia selvästi parempi.

Analyytikoiden arviot Nokian huhti-kesäkuun tuloksesta olivat pääosin synkät, arviot vaihtelivat pääosin tappiollisesta neljänneksestä pieneen voittoon. Nokia tahkosi tulosta 0,06 euroa osakkeelta (ei-IFRS) ja liikevoitto oli 391 miljoonaa (ei-IFRS, 2010: 660 miljoonaa). IFRS-luvut ovat vastaavasti -0,10 euroa ja -487 miljoonaa. Osakekohtainen tulos on lähes puolet vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Liikevoitto (ei-IFRS) oli selvästi korkeampi kuin mitä kukaan Reutersin haastattelemista analyytikoista osasi arvioida.

Nokian älypuhelinten myynti on rajussa laskussa, sillä niitä myytiin 34 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Myös peruspuhelimia myytiin noin 16 prosenttia vähemmän.



Nokian kurssi lähti tulosjulkaisun myötä 6,90 prosentin nousuun. Kurssi kävi aiemmin tällä viikolla jo alle 3,90 eurossa, mutta se on noussut siitä tämän hetkiseen 4,34 euroon.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentit (3)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Samalla, kun Nokiaa arvioidaan hyvin kriittisesti ja alamäen kulmaa väännetään ennustuksissa alas, Applen kurssia arvioidaan maltillisesti. Mielenkiintoista. Mutta eiköhän Nokia vielä sieltä ahdingosta selviä. Tosin, Nokialla ei ole tietty omaa alustaa, mikä olisi vain kyseisen valmistajan hallussa. Itse pidän tätä tulevaisuuden kannalta tärkeänä. Kun iOS:n haluavalla kuluttajalla on tasan yksi ja vain yksi vaihtoehto, voi WP:n haluava kuluttaja "kilpailuttaa" valmistajat ja valita halvimman jne.

Vastaa
Zenerdi
Zenerdi

3

"Odotettiin että osakkeita olisi kannattanut alkaa käyttää vessapaperina, mutta on se vessapaperi sentään vielä vähän halvempaa!" Toivon kyllä kaikkea hyvää Nokialle, mutta jotain ratkaisevaa tarvisi tehdä ja nopeasti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.