Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia C7:n ja N9:n NFC-sirut eivät sovellu mobiilimaksamiseen

12
Manu Pitkänen

Nokia C7:n ja N9:n NFC-sirut eivät sovellu mobiilimaksamiseen
Near Field Communacations World -sivuston mukaan Nokian C7- ja N9-älypuhelimien sisältämät NFC-sirut eivät sovellu mobiilimaksamiseen. Puhelimissa käytetty siru ei sisällä turvallisuuselementtiä, joten niitä ei voida soveltaa turvallista tunnistautumista vaativiin käyttökohteisiin, kuten mobiilimaksamiseen.

Nokian ajatuksena on käyttää NFC-tunnistautumisteknologiaa lähinnä puhelinten väliseen tiedostojen jakoon tai lisälaitteiden parittamiseen, kuten Nokia N9:n esittelytilaisuuksissa demottiin. Teknologiaa voidaan käyttää myös tagien lukemiseen, mutta mobiilimaksaminen ei vielä siinnä Nokian horisontissa.
Vajaa vuosi sitten julkaistussa C7:ssä on ollut sisäänrakennettuna NFC, mutta se aktivoituu vasta Symbian Anna -käyttöjärjestelmän myötä. Verkkoon vuotaneiden tietojen mukaan Nokia aikoo tuoda lähiaikoina markkinoille N9:n ohella muutamia muitakin NFC-tuellisia laitteita.

NFC Worldin haastatteleman Nokian Ison-Britannian ja Irlannin myynnistä vastaavan johtajana Rupert Englanderin mukaan mobiilimaksaminen on ajankohtaista vasta noin vuoden päästä. NFC-maksamisessa on edelleen useita ongelmia, jotka Englanderin mukaan pitää vielä ratkaista ennen teknologian laajamittaista käyttöönottoa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

keke! (vahvistamaton)

1

Ei helvetti. Nokian nfc-sekoilut on yllä kanssa naurettavia, ainakin siihen nähden miten se sitä vielä muutama vuosi sitten hypetti. Käsittääkseni Nokian piti omien sanojensa mukaan olla suunnannäyttäjä ja kehittävänsä sekä tuovansa nfc:n kaikkiin puhelmiin jo pari vuotta sitten. Nyt kuitenkin yksi tärkeä elementti standardista puuttuu ja koko siru löytyy vain parista hassusta puhelimesta.

Muutenkin tosi ristiriitaista: Jos nfc-maksaminen on ajankohtaista vuoden päästä, miksei jo nyt laitettaisi kyseistä ominaisuutta puhelimeen? C7:ssa taas ei ollut edes softatukea nfc:lle, mutta siru on löytynyt taas jo reilun vuoden. Huh.

Eihän tuo nyt sinänsä mikään paha juttu ole(toimiihan kortit, tekstarimaksaminen ja käteinen kuitenkin jatkossakin), mutta naurattaa vain kuinka nokian edustajat kilpaa suu vaahdossa hypettivät nfc-herruuttaan vielä jokin aika sitten ja nyt "kaikki" kilpailijat painaa molemmilta puolilta jopa siinäkin ohi.

Vastaa
keke! (vahvistamaton)

2

MUTTA:

Salausmenetelmien luulisi olevan softapohjaisia, joten eihän sitä tiedä jos noitakin luureja päivitetään tukemaan nfc-maksamista! Kuitenkin itse radioliikenne mikä tapahtuu on kaikkien saatavilla käytännössä mistään riippumatta ja softahan sen pääasiallisesti määrää millaista signaalia radiosta lähtee.

Vastaa
ihmissika
ihmissika

4

No, ittellä ei ainakaan ole eikä tule minkäänlaista tarvetta taas yhteen uuteen maksamisen muotoon/välineeseen, kun taas tuo olisi tervetullut uudistus jos eri laitteiden välinen paritusoperaatio muuttuuisi helpommaksi ja luotettavammaksi kuin pelkällä bluetoothilla.

Mitä maksamiseen tulee, mitä vikaa muka on kolikoissa ja seteleissä?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Mielestäni selitys on melko hyvä. Mutta silti. Nokian ongelma on, että ei pyritä olemaan aallonharjalla. Nykyisessä tilanteessa se olisi kylläkin hankalaa, kaikkine kuluineen.

Vastaa
ps (vahvistamaton)

8

Ihan sama. nfc:ssä maksaminen oli imo se turhin ominaisuus. Katotaan 2v päästä niin ei vieläkään kukaan kännykällä maksa vaikka olisi mahdollisuus...

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

9

@ Uutinen
> sisältämät NFC-sirut eivät sovellu mobiilimaksamiseen.

Tieto, vai toimittajan tulkinta ?

Vastaa
Surffari
Surffari

10

Itse asun Australiassa ja taalla toimii jo laajalti esim Visan ja Mastercardin NFC:hen perustuva maksaminen.

Kortissa on perinteinen magneettijuova seka siru, mutta myos NFC siru ja antenni ( joka nakyy coolisti kun kortti on tehty lapinakyvasta vinyylista).

Toimintoa tukevissa paikoissa maksaminen kay katevasti kun vilauttaa korttia maksupaatteelle ja nimmaria/PIN koodia tai henkkaria ei tarvita alle satkun ostoksissa.

Kaytyani juuri suomessa lomalla, muutamissa paikoissa naytti olevan uusissa korttipaatteissa NFC lukija laitteen sivulla.
Myyjat eivat hommaa tajunneet eika se ilmeisesti suomessa viela toimi, mutta laitteen merkkivaloista paatellen laite kuitenkin luki korttini vaikkei maksaminen onnistunutkaan.

Kaytannossa NFC tuellinen luuri voi hoitaa myos saman asian kunhan softa tukee sita ja maksukortin tiedot on koodattu laitteeseen. Talloin kortin oi jattaa kotiin. se kuinka paljon katevampaa tai tarpeellista tama on, on toinen juttu.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

11

10@
>Toimintoa tukevissa paikoissa maksaminen kay katevasti kun
>vilauttaa korttia maksupaatteelle ja nimmaria/PIN koodia tai
>henkkaria ei tarvita alle satkun ostoksissa.

Kätevää, tosin satkun raja ilman haltijan hyväksyntää etäveloitettavaksi, kuullostaa todella isolta.

>Kaytannossa NFC tuellinen luuri voi hoitaa myos saman asian
>kunhan softa tukee sita ja maksukortin tiedot on koodattu
>laitteeseen. Talloin kortin oi jattaa kotiin. se kuinka paljon
>katevampaa tai tarpeellista tama on, on toinen juttu.

Kun käyttäjä hyväksyy veloituksen omalla laitteella voidaan sillä vähentää huomattavasti monia riskejä, verrattuna myyjän päätteisiin.

Maksaminen on tosin vain yksi pieni NFC sovelluskohde.

Vastaa
djtob
djtob

12

Silti monet unohtaa, ketkä ovat sponsoroijia tässä NFC-tekniikassa ja siinä tekniikassa on vielä pulmia ratkaistavaksi ja ei ole ihan vielä standardoitu kokonaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja