Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin Bada myy paremmin kuin Windows Phone

7
Manu Pitkänen

Samsungin Bada myy paremmin kuin Windows Phone
Markkinatutkimusyhtiö Gartnerin mukaan älypuhelinmarkkinat ovat kasvaneet viimeisen vuoden aikana 74 prosenttia. Matkapuhelimien myynti on muutenkin käynyt hyvin, sillä kasvua vuoden takaiseen on 16,5 prosenttia. Myyntiä kuitenkin rasitti alkuvuonna tapahtuneen Japanin maanjäristyksen aiheuttama komponenttipula.

Gartnerin tuoreet luvut osoittavat, että älypuhelimien vilkkaana käyvä myynti syö peruspuhelimien kysyntää. Kehittyneissä maissa kuluttajat valitsevat nykyään halvan perusluurin sijaan monipuolisemman keskihintaisen Android-älypuhelimen.
Nokian markkinaosuus tällä hetkellä on enää 22,8 prosenttia, kun vielä viime vuonna suomalaisvalmistaja hallitsi markkinoita 30 prosentin osuudella. Sen kustannuksella ovat nousseet Apple, HTC ja ZTE, jotka lähes tuplasivat markkinaosuutensa. Myös Huawei onnistui kasvattamaan markkinoitaan. Kärsijöitä olivat myös Sony Ericsson, Samsung ja LG.

Älypuhelimien ohjelmistoalustojen suhteen marssijärjestys on Android (43,4 %), Symbian (22,1 %) ja iOS (18,2 %). Mielenkiintoinen yksityiskohta löytyy kärkialustojen takaa, sillä Gartnerin laskujen mukaan Samsungin Bada-käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet ovat käyneet paremmin kaupaksi kuin Windows Phone -kännykät. Badaa myytiin huhti-kesäkuussa kaksi miljoonaa kappaletta, kun Microsoftin ohjelmiin pohjautuvia puhelimia myytiin 1,7 miljoonaa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

2

Onko kyseessä WP7+Windows Mobile laitteet vai pelkästään WP7? Eikös WM6.5 myynyt vielä hetki sitten paremmin kuin WP7. Joka tapauksessa WP Mango myynti lähtee ihan nollista. Kuluttajat eivät yksinkertaisesti tiedä sen olemassaolosta.

On muuten iso työ saada varsinkin jenkeissä eri tahoja tekemään iOS, Android ja RIMM version lisäksi myös WP applikaatio. WP jää monesti toteuttamatta, juuri mitättömän user basen takia.

Jos Nokia olisi aikoinaan nöyrtynyt Jenkeissä operaattoreiden tahtoon olisi Symbianin user base siellä ihan eri luokkaa ja monet palvelut naitettu siihen. Tällöin vasaavanalainen pudotus olisi ollut huomattavasti loivempi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
LenniMarjaana (vahvistamaton)

3

Ja Symbian myy paremmin kuin iOS 4. Onko Symbian sitten parempi onkin jo toinen juttu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

2@
>On muuten iso työ saada varsinkin jenkeissä eri tahoja tekemään
>iOS, Android ja RIMM version lisäksi myös WP applikaatio.

Lähde ?

WP:n suhteen on myös viestiä että se koetaan kiinnostavaksi alustaksi kehittää. ja sen tilanteen kehittymistä seurataan tarkkaan. ja jos kolmea alustaa tuetaan niin WP ei välttämättä paha nakki, eikä välttämättä jää neljänneksi pyöräksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

7

vaikka Nokia onnistuisi tuplaamaan wp:n osuuden markkinoilla, niin ei se elä noin pienen kakunsiivulla...
Melkoinen pudotus sadan miljoonan tuotannosta parin miljoonan tuotantoon...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja