Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian transitiovaihe pitkittyy Yhdysvalloissa

7
Manu Pitkänen

Nokian transitiovaihe pitkittyy Yhdysvalloissa
Nokian Pohjois-Amerikan toiminnoista vastaava johtaja Chris Weber kertoi DailyTechille, että tulevien Windows Phone -puhelimien julkaisu venyy Yhdysvalloissa osittain ensi vuoden puolelle. Matkapuhelinjätin siirtymävaihe Symbianista Microsoftin WP-alustaan pitkittyy Atlantin toisella puolella merkittävästi.

Stephen Elopin tapaan Microsoftilta Nokialle siirtynyt Weber kertoi aiemmin, että Nokia lopettaa nykyisiin alustoihin perustuvien puhelinten myynnin Yhdysvalloissa Windows Phone -mallien markkinoille tulon myötä. Weberin mukaan vain WP:n menestyksellä on merkitystä Nokialle.
Windows Phone -alustaan perustuvat Nokian puhelimet tuodaan pienessä mittakaavassa myyntiin Yhdysvalloissa tänä vuonna, mutta suurin osa amerikkalaisista pääsee niihin käsiksi vasta ensi vuoden puolella. Weberin mukaan volyymitoimitukset alkavat vuoden kuluttua.

Viivästymisen syynä on Nokian myyntistrategian muuttaminen. Yhdysvalloissa puhelimet myydään yleensä kytkykauppana, mutta Nokia on tähän asti myynyt puhelimensa ilman operaattorisopimuksia. Nokia tekee nyt hartiavoimin töitä löytääkseen kiinnostuneita jakelijoita puhelimilleen.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

jake se minäkin (vahvistamaton)

1

Ai - eikö ne ollekaan vielä valmiina odottelemassa 'suuren Nokian' pienen markkinaosuuden wp-tuotetta... ;)
Taitaa olla vallan moinen pikkuasia unohtunut Elopin suuressa innostuksessa

Vastaa
msly
msly

3

Mun nähdäkseni tässä ei ole mitään uutta. Windows Phonejen volyymitoimitukset on koko ollut suunnitelmissa vasta vuodeksi 2012, joten tässä tehdään nyt uutista tyhjästä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

No voi... hittolainen. Olisivat puskeneet ulos huippukamaa vaikkapa MeeGolla tai Symbianilla siihen asti, että WP-puhelimet ja käyttis on valmis. Varsinkin, kun WP:tä nyt halutaan kerta tunkea.

Vastaa
readyEddy
readyEddy

7

Microsoftin operaattorisuhteet ovat vielä huonommat kuin Nokian. Skype on operaattoreille punainen vaate. Microsoft maksoi siitä muutenkin ylihinnan ja joutui vielä operaattoreiden boikottilistalle.

Ei näytä lupaavalta WP:n markkinat USA:ssa eikä missään muuallakaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja