Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC tuskin kehittää omaa käyttöjärjestelmää

5
Manu Pitkänen

HTC tuskin kehittää omaa käyttöjärjestelmää
HTC:n toimitusjohtaja Peter Chou kertoi Wall Street Journal -lehden haastattelussa, että yhtiö aikoo pysyä uskollisena Androidille Googlen Motorola-kaupan jälkeenkin. Samalla Choun voidaan katsoa kieltäneen, ainakin epäsuorasti, huhut HTC:n omasta käyttöjärjestelmästä.

"Googorolan" jälkeen monia on puhututtanut mitä nykyiset Android-valmistajat aikovat tehdä. Kaupan myötä Googlen on povattu priorisoivan Motorolaa muiden partnereiden kustannuksella. Virallisesti kaikki valmistajat ovat tukeneet kauppaa, mutta kulisseissa ainakin Samsungilla nousi hätä käteen.
HTC:n huhuttiin aloittavan oman käyttöjärjestelmän kehittämisen sen jälkeen kun yhtiö aloitti tuhannen hengen rekrytoinnin tutkimus- ja kehitystyöhön. Chou kertoi kuitenkin olevansa varma, että HTC pystyy luomaan lisäarvoa puhelimilleen Androidillakin.

Lisäksi hän vakuutti, että Google osti Motorolan vain ja ainoastaan patenttien vuoksi. Tällä tavalla hakukonejätti suojelee HTC:tä ja sen kanssa samassa veneessä seilaavia kilpailevien yritysten uhkailuilta. Choun mukaan mobiilibisneksessä on kyse ekosysteemistä, ei käyttöjärjestelmästä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Asteroidi (vahvistamaton)

1

Oon niin varma, että kiinalaiset ottavat Meegon omakseen. Ovathan he nytkin kehitelleet omia käyttiksiä (huonolla menestyksellä). Kiinalaisille ei nimittäin sovi pirtaan, että amerikkalaiset käyttikset jyrää markkinoilla nyt kun viimeinenkin eurooppalainen käyttis ajetaan alas.

Vastaa
Kalle76
Kalle76

2

"Lisäksi hän vakuutti, että Google osti Motorolan vain ja ainoastaan patenttien vuoksi. Tällä tavalla hakukonejätti suojelee HTC:tä ja sen kanssa samassa veneessä seilaavia kilpailevien yritysten uhkailuilta" Heh, sitä ei Peter usko itsekkään...

Vastaa
repino
repino

3

Google on tietysti innovaativisin yritys ja luulen että laajenee koko ajan. Android on hieno järjestelmä, mutta Nokia on kuitenkin puhelimena ykkönen. Käytän molempia systeemejä ja kokemus sanoo että android on kuin tietokone ja nokia kuin puhelin.

Vastaa
Nainen900 (vahvistamaton)

4

#3, Android kuin tietokone ja nokia kuin puhelin, osittain pitänee paikkaansa. Mutta oletkos repino käyttänyt Nokian N900 laitetta, tuntuuko se nokialainen puhelimelta vai laitteelta missä on puhelin ominaisuus? Harmi kun nokia ei luottanut siihen "helmeen" Maemo/Meego josta olisivat saaneet jotain millä eroittua joukosta. Ja siihen sivuun sit kokeilleet WP7... Aika näyttää kuinka käy...

Vastaa
repino
repino

5

@4 Mulla on huawein mokkula ja tää ideos ja sit kaks nokialaista N73 ja 5030 tää pikkunen.
Ideos tahtoo hurista ja katkoa puheluja. Nokialaiset ovat niin sanotusti puhelimia, taas tuolla huaweilla kattelen elokuviakin mökillä, missä ei oo sähköliityntää .
Onhan tuossa Huaweissa kaikki herkut, mutta esim. sen ominaisuus mikäli käyttää GPS:ää päällä, niin syö aika paljon virtaa.
Toisaalta ajatellen niin eihän tuo Acerinkaan akku kestä kuin 1.5 tuntia.
Ikävä vähän tuon Nokian,uranuurtajan viimeaikojen ajat.
Me käytettiin jo 90-luvulla kosketusnäytöllisiä laitteita. Olen vanha armeijan radisti. Ja niissä hommissa oli salaussysteemit totaalisia.
Hyvin kerroit.. että aika näyttää kuin käy...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja