Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Belle saapuu Symbian Anna -puhelimiin vuoden lopulla

21
Manu Pitkänen

Belle saapuu Symbian Anna -puhelimiin vuoden lopulla
Nokia piti hetki sitten Hong Kongissa esittelytilaisuuden, jossa se julkisti yhteensä kolme uutta puhelinta. Julkistetut Nokia 600, 700 ja 701 perustuvat kaikki uuteen Symbian Belle -käyttöjärjestelmään.

Muihin Symbian^3-puhelimiin (Nokia N8, C7, X7, E7, E6 ja C6-01 ja 500) Belle-päivitys luvataan viimeisellä kvartaalilla eli käytännössä loka-joulukuussa. Nokia ei valitettavasti kertonut tämän tarkempaa julkaisuajankohtaa.

Symbian Belle on jo vuotanut verkkoon, joten kaikkein innokkaimmat Nokia N8:n omistajat ovat voineet siirtyä eturintamassa tuoreimpaan Symbianiin. Päivitystä ei kuitenkaan kannata asentaa ellei ole valmis kärsimään siitä mahdolliset koituvat epämieluisat seuraukset. Mikäli päivitys epäonnistuu, voi puhelimen joutua lähettämään Nokialle, jossa he maksua vastaan päivittävät puhelimen takaisin Annaan.

Symbian Belle sisältää aimo annoksen uudistuksia verrattuna viime viikolla julkaistuun Annan. Käyttöjärjestelmän ilmoituspalkkia on muutettu androidmaiseksi, jonka kautta pääsee nopeasti käsiksi yhteys- ja ilmoitusasetuksiin.Lisäksi kotinäkymien määrä on laajennettu kuuteen, widget-sovellusten kokoriippuvuuksista on luovuttu ja pikakuvakkeitakin voi siirrellä oman mielen mukaan. Kotinäkymien alareunan painikkeet on myös uudistettu ja kaikki puhelimeen asennetut ohjelmat näkyvät suoraan päävalikossa erillisen Sovellukset-kansion sijaan. Ominaisuudet paljastuivat jo kuun alussa, jolloin Bellestä otetut ruutukaappaukset vuodettiin. Lisätietoa löytyy Nokian Conversations-blogista.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (21)

jonir21
jonir21

2

@Uutisen kirjoittaja: Tuo vuotanut Belle/modatut versiot eivät käy kuin N8:iin, eli kannattaa korjata tuo:

Lainaus:


Symbian Belle on jo vuotanut verkkoon, joten kaikkein innokkaimmat Nokia N8:n, C7:n, X7:n, E7:n, E6:n ja C6-01:n (sekä 500:n) omistajat ovat voineet siirtyä eturintamassa tuoreimpaan Symbianiin.

Vastaa
teppoI
teppoI

3

@jonir21

True. Fixed. Joissan tapauksissa se on saatu kuulemma toimimaan C7:lläkin. Tiedä sitten oliko fuulaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
oepp (vahvistamaton)

4

Jotenkin epäilen vahvasti tätä: "Belle saapuu Symbian Anna -puhelimiin vuoden lopulla"

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

Erittäin hienoja uutisia tänään :) Mahtavaa, että Belle saatiin julkaistua, Nyt sitten vain odottamaan päivitystä E7:lle :)

Luulisin, että sovelluskehittäjille on tulossa SDK-päivityskin lähiaikoina, niin pääsee Qt-sovelluksissa hyödyntämään NFC:tä jne.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

12

@10

Qt Mobility 1,2 on toki saatavilla, mutta tarkoitin nyt nimenomaan Qt SDK -pakettia. Uusin julkaistu Qt SDk 1.1.2 sisältää nykyisellään Qt Mobility 1.1:n..

Olen kyllä ajtellut kokeilla saisiko Qt Mobility 1.2:n helposti toimimaan Qt SDK 1.1.2:n kanssa, Linuxissa siis. Mutta en ole ainakaan vielä alkanut tuota kokeilemaan. Odotan ehkä mieluummin päivitystä, jonka voi asentaa SDK:n päivitystyökalulla.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

13

@11

Jos minua tarkoitit, niin ei en ole sitä saanut mistään vielä. Tarkoitin. että nyt vaan odottelemaan päivityksen julkasua.

PS: hitto kun typotan :) Vähän hankala kirjottaa lattialla mahallaan löhötessä :)

Vastaa
akse
akse

14

@12 itsellä sen kääntö windows puolella ei oikeen kovin ongelmattomasti onnistunut.. joten jäin odottelemaan kuhan tulisi virallinen päivitys.

1.2 parantaa kamera apiakin aika paljon.

Vastaa
jonir21
jonir21

17

@11: Dailymobile.se foorumilta esimerkiksi. Mutta se on epävirallinen beta jonka asentaminen vie takuun (vaikkakin downgrade taitaa onnistua).

Vastaa
core2
core2

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti core2:

Onko kuulunut mitään Bellen tulosta N8:iin. Milloin tämän release'n pitäis olla?

Kuulin kaveriltani jotta Bellen release olisi siirretty ensvuoden puolelle.
Onko tietoa?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.