Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta myös NFC-kuulokkeet

12
Matti Vähäkainu

Nokialta myös NFC-kuulokkeet
Nokia julkisti tänään Aasiassa kolme uutta älypuhelinta, jotka saapuvat uudella Symbian Belle -käyttöjärjestelmällä varustettuna. Älypuhelinten lisäksi tilaisuus toimi ensinäyttämönä itse käyttöjärjestelmälle, josta saatiin esimakua sekä kuvilla että videoilla. Kaikki kolme puhelinmallia tukevat myös NFC-tekniikkaa, joka mahdollistaa muun muassa tiedon lähettämisen ja laitteiden parittamisen pelkällä laitteiden kosketuksella.

Nokia toikin tilaisuudessa esiin yhden uuden NFC-lisälaitteen, Nokia Essence -kuulokkeet. Essence-nimeä kantavat Bluetooth-kuulokkeet toimivat kaikilla Bluetoothia tukevilla puhelimilla, mutta lisäksi niiden yhdistäminen Bellellä varustettuihin uusiin malleihin, sekä Nokia C7:ään ja Nokia N9:ään, onnistuu pelkällä kosketuksella. Myös Bluetooth-yhteyden katkaisu toimii samaan tapaan koskettamalla laitteita.


Nokia Essence -kuulokkeet toimivat kaikkien Bluetooth 2.1+EDR -laitteiden kanssa ja tukevat Handsfree 1.5 ja Headset 1.1 -profiileja. Kuulokkeista löytyy aktiivinen kohinanpoisto ja yhdellä latauksella (45min) voi kuunnella 8 tuntia musiikkia. Laite tulee myyntiin lokakuussa 129 euron hintaan.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Pätevän oloiset kuulokkeet. Kyllä tuo nyt perinteisen "Etsi bluetooth-laitteita, haetaan puoli tuntia..."-voittaa. Juuri vastaaviin asioihin NFC olisikin kätevä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

4

@2 JoelMak

Jos olisit hieman miettinyt olisit varmaan hoksannut, että se kuvassa näkyvä johto yhdistää toisiinsa kuulokkeiden korvakuulokkeet ja kuulokkeiden nappulaosan, jolla käyttäjä voi mm. kontriolloida musiikin soittoa tai vastata puheluihin. Eli kännykän ja kuulokeiden välillä tieto siirtyy tietenkin langattomasti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JoelMak (vahvistamaton)

5

@4 No kyllä mä nyt tuon tiedän. Mutta kun juuri noista kaikenmaailman johdoista halutaan eroon bluetoothin avulla. Ne kun on aina tiellä. Nythän kuulokkeiden johdonpäässä on palikka joka taas ottaa yhteyden puhelimeen. Eli tossa on ihan sama vaikka kuulokeet olisi suoraan kiinni puhelimessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JoelMak (vahvistamaton)

6

@4 No kyllä mä nyt tuon tiedän. Mutta kun juuri noista kaikenmaailman johdoista halutaan eroon bluetoothin avulla. Ne kun on aina tiellä. Nythän kuulokkeiden johdonpäässä on palikka joka taas ottaa yhteyden puhelimeen. Eli tossa on ihan sama vaikka kuulokeet olisi suoraan kiinni puhelimessa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

@6

No joo, voisihan homma toki olla toteutettu niin, että kuulokkeet olisi kiinni pannassa ja napitkin pannassa kiinni. Mutta toisaalta pantamalliset kuulokkeet ei mahdu helpolla taskuun toisin kuin nuo uutisen kuulokkeet.

> Eli tossa on ihan sama vaikka kuulokeet olisi suoraan kiinni puhelimessa.

No ei kyllä minusta. Kun kuulokkeet on piuhalla kiinni esim taskussa tai pöydällä olevassa puhelimessa niin sillon kieltämättä johto on hiukan tiellä ja et voi musaa kuunnellessasi jättää kännykkää pöydälle samalla kun kävelet muualle huoneessa. Tässä uutisen tapaiksessa johto vain roikkuu kaulassa eikä sinne taskuun tai pöydälle siis mene mitään piuhaa. Ja voit liikkua vapaasti kunhan pysyt bluetoothin kantaman sisällä. Ei tuossa tapauksessa minusta ole ongelma, jos kaulassa roikkuu kuulokkeiden johto. voihan sen nappulaosankin työntää vaikka paidan alle jos niikseen tulee

Makuasia toki, kaikella on hyvät ja huonot puolet.

Vastaa
Shagrath_
Shagrath_

8

Haluan nähdä langattomat nappikuulokkeet. Ja varsinkin tuohon hintaan. Toimivatko ne sitten yhtenä vai kahtena laitteena?

Vastaa
akse
akse

9

Se on kiva kun se langaton nappi tippuu korvasta jossain mettikössä tms.. etippä sitä sitte.

Nokialla on pantamallinen nfc kuuloke jo.. niitä voi käyttää jos ei halua noita johtoja

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
m.s. (vahvistamaton)

12

Juuri testailen tommosia. Woah mikä basson jytke! Olen kokeillut useita merkkejä mm. Shure, Jabra ja Sony, mutta nämä ovat omassa luokassaan ja kirkkaasti. Myös keski- ja yläalue toistuu hienosti, tasapainoisesti ja näitä on helppo kuunnella vaikka vähän kovemmallakin. Tuota melunpoisto ominaisuutta en vielä päässyt testaamaan, mutta mielestäni nämä ovat hintansa väärti vaikka se ei hyvin toimisikaan.

Tämä lähinnä niille, jotka googlaavat käyttäjäkokemuksia näistä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja