Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ovi Kauppaan ensimmäinen NFC-sovellus

2
Manu Pitkänen

Ovi Kauppaan ensimmäinen NFC-sovellus
NFC-tunnisteteknologialle on maalailtu ruusuisia tulevaisuudenkuvia ja siitä voi hyvinkin tulla Bluetoothin kaltainen vakiovaruste puhelimiin. Nokia on mukana kehityksessä ja sen ylläpitämään Ovi Kauppa -sovelluskauppaan onkin ilmestynyt ensimmäinen NFC:tä tukeva ohjelma.

Suomalaisen Audituxin kehittämää Xchangea voivat käyttää Nokia C7:n omistajat, sillä heidän puhelimensa NFC-siru aktivoitui viime viikolla julkaistun Symbian Annan myötä.
Xchangen avulla käyttäjä voi lähettää yhteystietoja, valokuvia ja muita tietoja toiseen NFC-tuelliseen puhelimeen. Laitteiden tunnistettua toisensa NFC:n välityksellä, tiedot lähetetään vastaanottajan sähköpostiin.

Vaikka NFC:n hyödyntämisessä on edettykin pienin askelin ja markkinat ovat edelleen pienet, niin Nokian tarkoituksena on laajentaa tuotevalikoimaa omalta osaltaan uusien puhelimien myötä. NFC tulee löytymään ainakin Symbian Belle -pohjaisesta Nokia 700:sta (Zeta) ja Nokia N9:stä.

Kommentit (2)

miksuh2
miksuh2

1

Tulisipa Qt SDK:lle pian päivitys. joka mahdollistaisi NFC:n helpon käytön Qt-sovelluksissa. Qt Mobilityn 1.2:ssa on NFC-tuki, mutta uusimmassa Qt SDK 1.1.2:ssa on ainakin toistaseksi vielä vain Qt Mobility 1.1.jossa NFC-tukea ei vielä ole. Qt Mobility 1.2:n saisi toki asennettua käsin, mutta itse Qt SDK-pakettissa tuo ei vielä ole mukana.

Vastaa
syrtek66
syrtek66

2

Tavalliselle kuluttajalle tästäkään tekniikasta ei ole mitään hyötyä kuten ei Bluetooth koska kukaan ei hallua tukea käyttäjiä tallettamaan oman puhelimen tietoja kodin omaan servereihin. Tässäkin ollaan lähdetty isojen firmojen ehdoilla liikkeellä vaikka esim bluetooth:n etuja ei olla hyödennytty millään tavalla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja