Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia sisällyttää NFC:n kaikkiin tuleviin älypuhelimiin

7
Manu Pitkänen

Nokia sisällyttää NFC:n kaikkiin tuleviin älypuhelimiin
Hong Kongissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa Nokian Ilari Nurmi lupasi, että yhtiön kaikissa tulevissa älypuhelinmalleissa löytyy NFC-tunnistustekniikka. Nokia lupasi jo viime vuoden puolella, että vuodesta 2011 eteenpäin sen älypuhelimista löytyy kyseinen teknologia.

NFC:n kannalta Nokian panostus vauhdittaa mukavasti sen yleistymistä. Suomalaisvalmistajan malleista NFC löytyy jo C7:stä sekä N9:stä (sekä muutamista muista vanhemmista malleista). Teknologiaa hyödynnetään myös viime viikolla julkistetuissa Nokia 600:ssa, 700:ssa ja 701:ssä. Puhelimien ohella Nokia aikoo tuoda markkinoille NFC-yhteensopivia lisälaitteita, kuten kaiuttimia ja kuulokkeita.
Nokian uusimmat puhelimet eivät valitettavasti sisällä turvavarmennetta, joten ne eivät sovellu mobiilimaksamiseen. Alla on Nokian ja kiinalaisen Jiepangin (Foursquaren kaltainen palvelu) promootiovideo.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Muistaakseni Nokia lupaili vastaavaa jo aikaisemmin, mutta se päätös ei pitänyt. Samalla tavalla, kuin kaikkien valmistajien piti siirtyä puhelimien lataamiseen USB:n kautta, mistä kaikki ovat enemmän tai vähemmän lipsuneet.

Mutta, hyvä että NFC-teknologiaa hyödynnetään. Se helpottaa eri laitteiden yhdistämistä melkoisen paljon, verrattuna vaikkapa vanhaan "Bluetooth - Etsi laitteita - Odota 5 min - Laite KakkaPuhelin123 löytynyt - Yhdistä - Anna PIN-numero" jne.

Tuon turvavarmenteen puuttuminen onkin sitten ikävämpi juttu, jos NFC-maksaminen yleistyy lähivuosina. (Mitä epäilen, tuollaiset asiat kun omaksutaan ikävän hitaasti.)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

2

uutisesta:

> Nokian uusimmat puhelimet eivät valitettavasti sisällä turvavarmennetta,
> joten ne eivät sovellu mobiilimaksamiseen.

Tämä on täysin väärää tietoa. Nokia 600, 700 ja 701 nimenomaan soveltuvat mobiilimaksamiseen. Vanhrmmasta Nokia C7:stä puuttuu tarvittavat turvaominaisuudet, mutta noista uusista malleista ne löytyy joten ne sopii mobiilimaksamiseen.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

5

1@
>Muistaakseni Nokia lupaili vastaavaa jo aikaisemmin, mutta se
>päätös ei pitänyt.

Tuota lupaillut erosi myöhemmin yhtiön palvelusta.
Lupaus ei silti ollut kovinkaan väärä, ilman NFCtä olevien tuotteiden julkaisu vain lykkäänty. Hänen viittaamat laitteet on olleet NFCllä varustettuja.

Kuinkahan paljon tämänkin uutisen sisältö on nettiä kiertäessä muuttunut, kunnes päätynyt tännä uutiseksi.

Ei esim oikein selvinnyt koskiko uutinen WP koneita vai ei.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

@3 teppoI

Kyse oli nyt raudasta, ei käyttiksestä. Symbian Belle ei ilmeisesti tue vielä mobiilimaksamista, siinä olet oikeassa, mutta Nokia 600, 700 ja 701 älypuhelimien rauta tukee sitä. Eli tarvitaan vain ohjelmistopäivitys mobiilimaksamisen käyttöönottamiseksi. Tuki mobiilimaksamiselle on tulossa vuoden 2012 ensimmisen puoliskon aikana, eli varmaankin Symbian Bellen jälkeen tulevassa käyttispäivityksessä.

Vastaa
teppoI
teppoI

7

@6

Aah. Tuollainen juttu on päässyt menemään kokonaan ohitse. Kieltämättä oli sellainen olo tuota linkkiä postatessa, että olisiko puhelimissa kuitenkin rautatuki. Korjaan jutun, kiitos tiedosta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja