Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung: Bada tulee haastamaan Androidin

15
Manu Pitkänen

Samsung: Bada tulee haastamaan Androidin
Korealainen mobiililaitevalmistaja Samsung kertoi Berliinin IFA-messuilla, ettei sillä ole minkäänlaista mielenkiintoa HP:n omistamaa webOS-käyttöjärjestelmää kohtaan. Yhtiö ei aio lisensoida tai ostaa sitä itselleen.

Yhtiöllä on sen sijaan kova luottamus talon sisällä rakennettua Bada-käyttöjärjestelmää kohtaan, minkä se uskoo kilpailevan vielä joku päivä Applen iOS:ää ja Googlen Androidia vastaan. Samsung käyttää älypuhelimissaan sekä Androidia että Badaa. Korealaisvalmistajan virallisessa kannanotossa paheksutaan vallalla olevaa trendiä, jossa mobiililaitteiden käyttöjärjestelmät ostetaan ulkoa eivätkä valmistajat kehitä itse mitään omaa.

Samsung myös terävöitti, että se tekee tällä hetkellä hartiavoimin töitä saadakseen Bada-ohjelmiston kehityksen aiempaa kovempaan liitoon. Puhemies Nam Ki Yungin mukaan ulkopuoliset eivät ehkä ymmärrä miten paljon Badaan tällä hetkellä panostetaan.Tieto Bada-käyttöjärjestelmän kehityksen priorisoinnista tulee pian sen jälkeen kun Google ilmoitti ostavansa Android-älypuhelimia valmistavan Motorolan ja Samsung piti sen vuoksi hätäkokouksen, jossa puntaroitiin tilannetta yhtiön kannalta. Samsungin sisällä on ajateltu, että se on liian riippuvainen Androidista, jonka kehitykseen se ei voi itse vaikuttaa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Malboro
Malboro

1

Ihan mielenkiintoiselta tuo bada vaikuttaa, mutta suurin ongelma tulee olemaan oma marketin tekeminen, joka yltäisi googlen tasolle. Ilman sitä bada on aika onneton.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bada 3 (vahvistamaton)

2

Yhteistyöllä osittain Android Marketin ja Badan oman (jos on vielä omaa) yhdistämisellä tulisi hyöty olemaan suurikin!.Bada 2.0 vaikuttaa jo erittäin hyvältä alustalta Samsung Bada-malleissa/mallissa joten...uusia innovaatioita vaan lisää!. ;)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

Bada vaikuttaa "ihan kivalta", vähän turhan silmäkarkilta, nätiltä, minun makuuni. Android-valmistajat ovat joukolla ryntäämässä vaihtoehtoisten käyttöjärjestelmien pariin, kun Android ei ollutkaan se pyhä Messias. Nokia oli sinänsä kaukaa viisas.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
booooring!! (vahvistamaton)

5

Oikeesti, kiinnostaako ketään tuo Bada? Yks turhemmista käyttiksistä.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

6

@4

Täältä voi lähteä liikkeelle http://developer.bada.com/devtools/sdk

Huhujen mukaan tuosta Bada SDK 2.0.0:sta pitäisi tulla myös linux & os x versiot, aika näyttää.

@5

Njuu onhan tuo vähän noin. Tällä hetkellä toki edellä Windows Phonea markkina osuuksissa, mutta eiköhän WP nouse kolmanneksi alustaksi todennäköisemmin, kuin yhden valmistajan Bada. Mutta mene ja tiedä tuotakaan, aikahan sen näyttää floppaako WP. Ainakin siihen panostetaan nyt monelta taholta (toisaalta niinhän se HP:kin satsasi hankkiessaan webOS:n, ja suuriakin suunnitelmia oli) ja ohjelmiakin ilmeisesti kehitetty viimeaikoina kivasti. En silti mene "tuomitsemaan" Badalla varustetun puhelimen ostajia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

7

@3:
"Nokia oli sinänsä kaukaa viisas."

Ei ollut kyllä kovinkaan paljoa viisautta käytetty, kun Nokia laittoi kaiken Windows Phonen varaan, jolla on vain 1,6 % markkinaosuus ja alustaa painaa vielä Microsftin huono maine ainakin tietokoneharrastajien keskuudessa. Osittain tuohon päätökseen vaikutti toki Microsoftin tarjoamat rahat. MeeGossa olisi ollut sitä potentiaalia ja samalla olisi säilytetty itsenäisyys. Nyt Nokia tanssii Microsoftin pillin mukaan.

Vastaa
Routalempi
Routalempi

8

@7
Niin tuo jää tosiaan nähtäväksi oliko kannattava siirto Nokialta, vaiko eikö. Riskipeliä kuitenkin aina tuo, kun pitää kaikkia munia yhdessä korissa. Tuo olikin siinä mielessä Samsungilta kuin läpsäytys Nokian "poskelle" (olkoonkin että muutkin valmistajat samassa veneessä), kun sanoi tiedotteessaan.. "Korealaisvalmistajan virallisessa kannanotossa paheksutaan vallalla olevaa trendiä, jossa mobiililaitteiden käyttöjärjestelmät ostetaan ulkoa eivätkä valmistajat kehitä itse mitään omaa..."

Vastaa
perhana
perhana

9

@7
"alustaa painaa vielä Microsftin huono maine ainakin tietokoneharrastajien keskuudessa."

Juu Microsoftilla täytyy olla todella huono maine tietokoneharrastajien keskuudessa ainakin siitä päätellen että Windows käyttöjärjestelmien osuus kaikissa maailman tietokoneissa on ainoastaan vaatimattomat 92.9% ja peräti 1,1% käyttää Linuxia kun sillä on niin paaaaljon parempi maine.

mobiilipuolella MeeGo todennäköisesti olisi saavuttanut korkeintaan tuo 1,1% ja muutenkin alkaa näyttää jo epävarmalta saadaanko siitä kännyköissä toimivaa versiota ikinä julkaistua, jokin siinä ilmeisesti mättää kun aikaa kuluu eikä valmista tule, ja suurimmat kehittäjät hyppäävät kelkasta yksi kerrallaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jooniiiii (vahvistamaton)

10

Joo mutta se johtuu siitä että windowsia käyttää kaikki tavikset joiden mielestä esim linux on vaikeampi käyttää :) mutta jos vähänkään tietää käyttöjärjestelmistä niin tietää että linux on parempi. Ja itse en siis ole mikään linux fani vaan käytän tietokoneen osalta ihan windowsin käyttöjärjestelmää.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

@7 No, ainakaan Nokia ei nyt ole saman ongelman edessä, kuin jokainen Android-valmistaja Motorolaa lukuunottamatta, (ja Motorolan takia.) Näiden muiden valmistajien pitää etsiä, kehittää tai ostaa itselleen käyttöjärjestelmä melko nopsaan, koska Android on nyt niin epävarmassa tilanteessa.

Sitähän Nokialla sanottiin, Androidiin siirtyminen on kuin housuun pissaamista. Helpottaa hetkeksi, mutta... En tosin kiellä sitä, että useat Android-valmistajat ovat repineet todella hienoa tuloslukemaa.

@7+10
Ei WP:tä kehitetäkään tietokoneharrastajille, tai laitteisiinsa perehtyneille. WP tulee kilpailemaan taviskäyttäjistä iOS:n kanssa. Vai voiko kukaan itseään kunnioittava nörtti käyttää iPhonea? MeeGo olisi ollut enemmän harrastajien mieleen, mutta Windows on jo "tietokoneista tuttu" monelle kuluttajille, loppujen lopuksi pääosin myönteisenä. Ja unohtamatta faktaa, että suurelle sijoittajien massalle MeeGo oli täysin tuntematon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

12

@9:
"Juu Microsoftilla täytyy olla todella huono maine tietokoneharrastajien keskuudessa ainakin siitä päätellen että Windows käyttöjärjestelmien osuus kaikissa maailman tietokoneissa on ainoastaan vaatimattomat 92.9% ja peräti 1,1% käyttää Linuxia kun sillä on niin paaaaljon parempi maine."

Microsoftin "menestys" perustuu pitkälti siihen, että lähes jokaisen tietokoneen mukana toimitetaan esiasennettu pakkomyyty Windows. Jonkin aikaa he sitten vielä muuttivat EULAansa niin, että OEM-Windowsia ei saa palauttaa, vaan koko kone pitäisi palauttaa. Monille Windows on työpaikalta tuttu, joten sitä käytetään paljon kotonakin. Jos ihmiset tietäisivät vaihtoehdoista ja viitsisivät niihin vähän perehtyä, niin markkinaosuudet muuttuisivat.

Tilastoja on monenlaisia, Wikipedian sivuillaan kävijöiden mittauksen mukaan Windowsin osuus olisi vain 78,49 %.

"mobiilipuolella MeeGo todennäköisesti olisi saavuttanut korkeintaan tuo 1,1% ja muutenkin alkaa näyttää jo epävarmalta saadaanko siitä kännyköissä toimivaa versiota ikinä julkaistua, jokin siinä ilmeisesti mättää kun aikaa kuluu eikä valmista tule, ja suurimmat kehittäjät hyppäävät kelkasta yksi kerrallaan."

Nokia jätti MeeGon, koska Microsoft sai yhtiön kovalla rahalla käännytetyksi Windowsin pariin. Missähän N9 oikein luuraa? Ilmeisesti Elop vain jarruttelee myyntiin tuloa, sillä olisihan se noloa jos kaupat tyhjenisivät siitä ja WP-luurit jäisivät hyllyyn.

Vastaa
djtob
djtob

13

@12. Lähes jokaikinen rivisi oli pelkkää skeidaa.

Helppo toiminnallisuus oli se alkuperäinen idea ja kivijalkakaupat ne poikkeuksetta myyvät Windowsia. tietokoneharrastelija kokoaa konepaketin tyhjästä ja ei ole mukana Windowsia tai OS X:ää.

Missä niin väitetään, että Nokia olisi jättänyt, löytyykö ihan sopimuspaperia kätösissäsi?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikkis pakottaa...!! (vahvistamaton)

14

Saa nähdä,että tuleeko Nokiasta samanlainen yhtiö kuin Microsoftista että...kyllä sen jo kaikki tietää että mitä tarkoitan!!. =(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bada 3 (vahvistamaton)

15

Ensimmäinen Bada 2.0 saapuu pian markkinoille -eli Samsung Wave 3 saapuu markkinoille marraskuussa ja sen suositushinta on 399 euroa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja