Nokia avustaa kehittäjiä siirtymisessä Symbianista Windows Phoneen

7
Teemu Laitila

Nokia avustaa kehittäjiä siirtymisessä Symbianista Windows Phoneen
Nokia ja Microsoft ovat julkaisseet yhteistyössä apupaketin, jonka tarkoituksena on helpottaa kehittäjien siirtymistä Symbian-alustalta Windows Phone -alustan pariin. Pakettiin kuuluu 100 sivuinen ohjeistus sekä sovellus, jonka avulla kehittäjät voivat tarkistaa Symbian-rajapintojen vastineet Windows Phone -alustalla.

Windows Phone Mapping Tool tukee jo ennestään Android- ja iOS-rajapintoja. Kyseessä ei kuitenkaan ole koodia automaattisesti muuntava sovellus, vaan työkalu toimii lähinä sanakirjana eri alustojen ominaisuuksien välillä. Työkalu sisältää tiedot Qt 4.7:n keskeisimmistä Symbian-alustalla käytetyistä rajapinnoista.

Lisäksi Microsoft ja Nokia ovat julkaisseet jopa 100 sivuisen dokumentin, joka tukee Qt-kehittäjien siirtymistä Windows Phone -alustalle. Dokumentissa käydään läpi Windows Phone -kehityksen suuntaviivoja, C#-ohjelmointia sekä muita sovellusten kääntämiselle tärkeitä asioita.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
an0nyymiGerbiili (vahvistamaton)

2

Eipä tuo Win Phone 7 alustana mitenkään huono ole ja ohjelmointityökalutkin ovat hyvät. Eli mitäs ruskeakielisyyttä asiassa on?

Google on myös tehnyt apuja ohjelmoijille kuinka siirtyä androidille koodaamaan eri alustoilta, onko heidän kielensä sitten yhtään vähemmän ruskea? ;)

Ja ei, en omista Win Phone 7, vaan androidin ja iPhonen joille koodaan. :)

Huvittaa tuo Win Phone "vastaisuus" aina. Joko vingutaan kuinka ollaan kyllästytty tietoturva-aukkoihin PÖYTÄ windowssissa tms. täysin asiaan kuulumatonta :D Ja sitten puffataan androidia jossa on tajuton määrä tietoturva-aukkoja parhaillaan ja suurin osa android luureista on täysin reikäisiä koska VALMISTAJIEN päivitykset ovat niin paljon androidia jäljessä jos valmistajat edes viitsii päivittää :) Android on hyvä käyttis, mutta pallo täysin hukassa fragmentaation sekä tietoturvapäivitysten kanssa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

3

Täytyy katella mihin kehittyy/muuttuu seuraavan 1-2 vuoden sisällä. Siihenasti menään N9:llä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

4

@2

> Eipä tuo Win Phone 7 alustana mitenkään huono ole ja
> ohjelmointityökalutkin ovat hyvät.

Ja pah. Melkosen hirveää kökköä ne on kun vertaa Qt-pohjaseen kehitykseen. Sitäpaitsi WP7-sovelluskehitys on käytännössä pakko tehdä käyttäen Windowsia ja MicroSoftin työkaluja. Esimerkiksi Linuxissa se ei siis onnistu.

Qt ja QML kehitys on niin miellyttävää, että WP7 ei edelleenkään innosta. Symbian, MeeGo ja muu Qt-pohjanen kehitys tulee olemaan jatkossakin itselleni se ensisijainen mihin keskityn.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
trtr (vahvistamaton)

5

@2 Oletkohan yhtään perehtynyt WP7 alustan ohjelmointiin? Olen kuullut Nokian sisältäkin, että WP7 on jopa huonommassa tilassa kuin MeeGo. Tämä toteamus tuli koodarilta, joka siirtyi MeeGo jutuista WP7 alustalle koodaamaan.

Itse koodailen Qt-sovelluksia, enkä todellakaan aio siirtyä WP7 alustalle koodaan. Microsoftin työkalutkin kun toimivat vaan Windows käyttöjärjestelmässä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.