>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lehti: Samsung mukaan MeeGon kehitykseen LiMon kautta

18
Manu Pitkänen

Lehti: Samsung mukaan MeeGon kehitykseen LiMon kautta
Saksalainen talousjulkaisu Financial Times Deutschland kertoo tuoreessa uutisessaan, että Intel aikoo sulauttaa kehittämänsä MeeGo-alustan LiMo-jakelun kanssa. LiMo on Linuxiin perustuva ja älypuhelimille tarkoitettu mobiilikäyttöjärjestelmä, jonka taustalla ovat muiden muassa Samsung, ZTE, Huawei ja Panasonic.

MeeGon kehitys alkoi vuoden 2010 helmikuussa, jolloin Intel ja Nokia ilmoittivat yhteistyöstään. Nokia kuitenkin irtaantui projektista tämän vuoden helmikuussa ja laittoi hynttyyt yhteen Microsoftin kanssa. Intelin on kerrottu sittemmin etsivän uutta yhteistyökumppania ja laittavan projektin jopa väliaikaisesti jäihin.Intel ei ole kommentoinut lehden tietoja.

Ajatus MeeGon ja LiMon yhdistymisestä on mielenkiintoinen, eikä vähiten siitä syystä, että LiMon taustalla vaikuttaa Nokian kilpailija Samsung. Samsungin on sanottu etsivän itselleen uutta ohjelmistoalustaa sen jälkeen kun Google osti Motorolan. Korealaisvalmistaja on kuitenkin kertonut panostavansa sen omaan Bada-ohjelmistoon täysillä, eikä sillä olisi näin ollen mitään syytä ottaa käyttöön MeeGoa.

Aiemmin tässä kuussa markkinoilla liikkui huhuja, joiden mukaan Samsung harkitsisi MeeGon ostamista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

Routalempi
Routalempi

1

Tästä onkin hyvä jatkaa tämän hetken lempi aihettani. :D Eli miltä näyttäisi tuo Badan lähdekoodin avaaminen tässä valossa? Kenties LiMo projektin tuottama kernel johon Bada hyrräämään päälle? Ainakin Samsungin osalta yhtäkkiä tuntuisi siltä, että ei olisi kannattavaa panostaa tähän LiMoon erillisenä käyttiksenään, vaan hyödyntää juurikin sen kernel Badassa. Joka tapauksessa mielenkiintoinen uutinen tämä sinänsä on.

Entä mitäpä te luulette tästä seuraavan, mikäli uutinen paikkaansa pitää? Ilmeisesti ainakin se, että voidaan lopettaa MeeGosta puhuminen ja puhua taasen LiMosta..

Vastaa
miksuh2
miksuh2

3

@1

> Ilmeisesti ainakin se, että voidaan lopettaa MeeGosta puhuminen ja puhua
> taasen LiMosta..

Niinkun millä perusteella muka? LiMohan se olisi yhdistymässä MeeGoon eikä toisin päin.

Vastaa
Summacity
Summacity

4

Onkos multa menny nyt jotain ohi silmien ja korvien, ite oon aika perusteellisesti perehtyny noihin mobiili käyttöjärjestelmiin, käytössä ollut N900 jossa on pyörinyt kyllä Maemo 4/5 Android ja joku varhainen MeeGo räpellys, tällä hetkellä on HTC Legend android 2.3.3 käyttiksellä, mutta... Mikä on tuo LiMo? Joku perehtynyt lienee selostaa?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

5

Mielenkiintoinen juttu kyllä, kyseessä on siis vastaava yhdistyminen kuin Maemon ja moblinin yhdistyminen MeeGoksi.

Sekä Moblin, että LiMo eivät kumpikaan yksinään johtaneet käytännössä oikein mihinkään, joten yhdistyminen lienee nytkin LiMonkin kannalta järkevää.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@5 "kyseessä on siis vastaava yhdistyminen kuin Maemon ja moblinin yhdistyminen MeeGoksi"

Kyllä, ja jos sen projektin onnistumisesta voi päätellä mitään tulevasta kannattaisi ehkä harkita vielä toistamiseen.

Vastaa
Summacity
Summacity

10

@7 juu, löytyyhän tuolta, onpa tuo LiMo näköjään perustettu/pistetty alulleen jo vuonna 2007. Mennyt vaan täysin ohi kaiken maailman Apple ja Nokia patentti taistojen ohella.

Vastaa
perhana
perhana

11

@3 miksuh

MeeGo optimistinen uutisen otsikko "Samsung mukaan MeeGon kehitykseen" toki yrittää edelleen hehkuttaa kuolevaa mobiili MeeGo, mutta pikaisesti aiheeseen perehtyen kyllä se vaan näyttää hyvin todennäköiseltä että MeeGo kuopataan, eli sulautetaan tuohon LiMoon, perusteena esimerkiksi se että LiMo OS on jo valmis toimiva järjestelmä joka on käytössä muutamissa myynnissä olevissa puhelimissa, eli se ei ole mikään kehitysasteella oleva tuotos kuten MeeGo jota ei edelleenkään ole saatavilla yhdessäkään puhelimessa (N9 ei ole oikeasti MeeGo, vaan Maemo)
tässä yksi LiMo Os puhelin, julkaistu 2009:
http://www.gsmarena.com/samsung_vodafone_360_h1-2954.php

Vastaa
syrtek66
syrtek66

12

meegon ja Limon yhdistämisessä ei ole mitään järkeä koska nämä ovat niin kaukana kuin voi olla, LiMo kehitetään oman kattojärjestön alla kun taasen Meegoa LF sateenvarjon alla. Samoin LiMo on GTK+ ja ELf pohjainen kun taasen Meego Qt-pohjainen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

13

12@
>meegon ja Limon yhdistämisessä ei ole mitään järkeä koska nämä ovat
> niin kaukana kuin voi olla,

Onko järkeä olla erillisenä, onko siis markkinoilla tilaa kuinkamonelle ja ennenkaikkea resursseja .

> LiMo kehitetään oman kattojärjestön alla kun taasen Meegoa LF
> sateenvarjon alla.

Maemo ja Moblin vasta yhdistettyä siirtyivät LF alle. Olisiko se ongelma tässä ?


>Samoin LiMo on GTK+ ja ELf pohjainen kun taasen Meego
>Qt-pohjainen.

Voisiko noissa kuitenkin olla käyttöjärjestemlän osalta yhdistymisetuja. Säästyis rerusseja. Käyttöliittymä tarpeet eri kohteissa ovat joka tapauksessa hyvin erilaisia.

LiMonkaan tilanne ei sellaisenaan oli kovin hyvä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

14

@12

Eikös Maemo ollut GTK+-pohjainen ja MeeGo QT-pohjainen? Ja silti näiden yhistäminen onnistui muistaakseni melko hyvin?

Vastaa
djtob
djtob

15

@14. Kyllä. MeeGon kehittäminen vaati koodien ja kirjastojen uudelleenkirjoitusta Qt-pohjaiseksi. Kyllä se yhdistäminen meni hyvin mutta samalla verotti paljon aikaa, kun piti tehdä paljon muutoksia. Nokiallahan se on valmis projekti eikä siihen enää tarvitse isoa porukkaa kuin osan, jotka kehittävät sovelluksia sekä yhteisö, joka myös kehittää Qt-sovelluksia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
trtr (vahvistamaton)

16

MeeGo projekti tunnetaan tästä lähtien nimella Tizen. "Projektin ohjausryhmää johtavat tästä lähtien Samsung ja Intel." Talouselämä

Lisätietoa meego.com ja tizen.org

Vastaa
Routalempi
Routalempi

17

Kukahan tuolle tizenille on jo heittänyt wot arvostelut tuollaisiksi:

http://www.mywot.com/en/scorecard/tizen.org

(siis tätä kirjoittaessa about kaikki erittäin huonolla maineella)

Sinänsä nimimuutos ymmärrettävä, että MeeGo nimenäkin kantoi mukanaan jo kohtuu raskasta menneisyyden taakkaa. Se tosin jää nähtäväksi onko oikeasti ensimmäiset Tizen laitteet tulossa jo ensivuoden puolivälissä, kuten talouselämän lähteet olivat arvelleet..

http://www.talouselama.fi/nokialandia/m...n+tizen/a693735

Jännä muuten että tuossa osoitteeseenkin pitänyt laittaa Nokialandia, vaikka Tizenissä enää nokialla mitään osuutta. :)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

18

@14 ai onnistui hyvin? N900:n jälkeen tuleva malli canceloitiin, kehityskuluihin meni jumalattomasti rahaa ja yhtään puhelinta ei saatu ulos. N9 ei ole oikea Meego.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.