Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia sulkee uuden tehtaan Romaniassa ja arvioi Salon tehtaan roolin uudelleen

9
Manu Pitkänen

Nokia sulkee uuden tehtaan Romaniassa ja arvioi Salon tehtaan roolin uudelleen
Matkapuhelinjätti Nokia ilmoitti tänään sulkevansa uuden tehtaansa Romanian Clujissa. Tehtaan tuotanto siirretään Aasiaan, jossa on kapasiteettia riittämiin ja etäisyydet tärkeimpiin yhteistyökumppaneihin pienemmät.

Clujin tehtaan rakennustyöt aloitettiin vuonna 2007 ja tuotantonsa se aloitti vuonna 2008. Tehdas suljetaan tämän vuoden loppuun mennessä ja työntekijöitä vähennetään 2200 kappaletta. Nokia aikoo myös yhdistää paikannukseen liittyviä toimintoja Location & Commerce -liiketoiminnan alle. Toiminnan tehostumisen myötä vähennettäviä työntekijöitä tulee lisää 1300 kappaletta.
Nokia kertoo myös arvioivansa Salon tehtaan roolin uudelleen.

Salon, Unkarin Komaromin ja Meksikon Reynosan tehtaiden pitkän tähtäimen roolit arvioidaan uudelleen. Näillä tehtailla odotetaan olevan jatkossakin tärkeä rooli Nokian eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten älypuhelinasiakkaiden palvelemisessa, mutta suunnitelmana on vähitellen siirtää tehtaiden painopiste älypuhelinten ohjelmistojen ja myyntipakkausten asiakas- ja markkinakohtaiseen räätälöintiin. Suunniteltujen muutosten arvioidaan vaikuttavan näiden tehtaiden henkilöstömäärään vuoden 2012 aikana, mutta ei vielä vuonna 2011.Päivitys. (13:00) Nokia aikoo vähentää Oulussa noin 300 työntekijää.

Kommentit (9)

jake se minäkin (vahvistamaton)

1

Salon tehdas palaa (?) juurilleen laatikkotehtaaksi :D ...vaikka kaikki eivät ehken muistakaan sitä aikaa...

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Salon tehtaalla tärkeä rooli. Varmaan ajavat alas heti seuraavassa kuussa. Mutta toivotaan, että Salon tehtaan rooli pysyy ennallaan tai jopa vahvistuu näiden supistusten myötä.

Nokia on kyllä ikävässä syöksykierteessä. Paljon on WP:n varassa.

Vastaa
myllis
myllis

3

Aikamoinen juttu noille romanialaisille. He toivovat teollistumisen tuovan hyvinvointia maahansa ja Nokian tulo oli heille suuri juttu, kun he alkoivat uskomaan, että tästä voisi alkaa uusi aika.

Mutta miten nyt kävikään. Sääliksi oikeasti käy.

Vastaa
Epäilen (vahvistamaton)

4

Pitäiskö tarkistaa uudestaan, että montako sieltä oulusta vähennetään ja montako suomesta?

Vastaa
Säälittävää (vahvistamaton)

7

– Edistymme hyvin strategian toteutuksessa, ja nämä suunnitellut muutokset auttavat meitä olemaan dynaamisempi, nopeampi ja tehokkaampi haastaja, Elop sanoo.

Tuolla mitään käytännön merkitystä ole, jos puhelimet eivät ole riittävän hyviä.
Eloppi voisi itsekin ihan esimerkin vuoksi muuttua dynaamisemmaksi, nopeammaksi ja tehokkaammaksi, pienentää tiliään ja ryhtyä vaikka laihdutuskuurille.

Vastaa
EFlop (vahvistamaton)

9

Samsungilta tulee aiemmin jo uusia WP-malleja,kuin Nokialta niin eiköhän tästä voi jotain päätellä!!. :/
Ei ole pian enää "matkapuhelinjätti"!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja