Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Constellation T on Vertun ensimmäinen kosketusnäytöllinen luksuspuhelin

20
Manu Pitkänen

Constellation T on Vertun ensimmäinen kosketusnäytöllinen luksuspuhelin
Luksusmerkki Vertu on julkaisemassa ensimmäisen kosketusnäytöllisen puhelimen, Constellation T:n. Vertun omistaa suomalainen matkapuhelinjätti Nokia.

Kosketusnäyttö löytyy nykypäivänä käytännössä jokaisesta julkaistusta älypuhelimesta. Trendi alkoi iPhone 3G:n julkaisusta, joten Vertu on onnistunut kitkuttelemaan vanhoissa raameissa yllättävän pitkään. Siitäkin huolimatta, että sen puhelimet maksavat enemmän kuin monet tienaavat kuukaudessa.
Vertu Constellation T:n ansiosta myös kaikkein rikkaimmat ja itsetietoisimmat kuluttajat pääsevät nauttimaan ominaisuuksista, jotka ovat olleet yleisesti käytössä tavallisissa älypuhelimissa. This is my next -blogin mukaan puhelimesta löytyy 32 gigatavua muistia, kahdeksan megapikselin kamera ja 3,5 tuuman nHD AMOLED -näyttö. Käyttöjärjestelmänä käytetään kustomoitua Symbian Annaa tai Belleä. Puhelimen ulkonäköön on luonnollisesti panostettu paljon.

Puhelimen hintaa ei ole paljastettu.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (20)

Mokia on Vertussa. (vahvistamaton)

1

Mitä helvettiä vanha ja buginen Symbian (Anna ja Pelle) tekevät luksus-mallissa??. =(

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Itse en välttämättä Vertun hinnoilla Symbiania ostaisi. En niin ikään myöskään Androidia. Liian tavallisia. iOS tai WP olisi tuohon tyylikkäin valinta. Tosin, pirun kalliilta luurilta, (joka tämä tulee eittämättä olemaan), sopii vaatia muokattavuutta ja vapautta tehdä mitä haluaa. Ja näitä ominaisuuksia ei iOS:stä tai WP:stä löydy.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

3

Bugisesta en tiedä, mutta en Symbian Anna tai Belle versiota vanhaksi kutsuisi... :p

Ei tämmösiltä mitään vaatia tarvi. Hinta on 10x vähintään sen mitä pitäis ja näitä ostaa ne jotka miettii mihin hittoon rahat laittas. Sit tätä käytetään kerran tai kaks ja kenties unohdetaan hyllylle. Raha siis vaihtaa omistajaa ja valmistaja on iloinen (olettaen, että löytää ostajat ja silleen)...

Ja jos tämmösen ostaa vaikka joku "Paris Hilton", niin ei siltä ainakaan muokattavuutta edes haluta. Ehkä tämä on myös yksi syy miksi Vertu on tähän asti "retroillut" ei kosketusnäyttöisillä numeronäppiluureilla... ;)

Vastaa
pate212 (vahvistamaton)

4

Yllätys yllätys kuka fanipoika se täälläkin jo huutelee.

Vastaa
jartar
jartar

5

Mitä ihmeen merkitystä sillä on mikä käyttis ja mitä ominaisuuksia tuossa kännyssä on. Ei kukaan osta sitä niiden perusteella koska ei tuon ole tarkoitus olla mikään teknologia ykkönen. Se on luksuskäynnykkä ja hinnoiteltu niin korkealle että kukaan tavallinen tallaaja ei sitä pysty ostamaan. Kun Vertun ostaa niin ei tarvitse pelätä että "köyhät" tulee vastaan puhuen samanlaisella kännyllä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

> Kosketusnäyttö löytyy nykypäivänä käytännössä jokaisesta julkaistusta
> älypuhelimesta. Trendi alkoi iPhone 3G:n julkaisusta,

Ei nyt pönkitetä Appkefanipoikien harhaluuloja. Kannattaa muistaa, että lkosketusnäyttöjä käytettiin älypuhelimissa jo vuosia ennen iPhonea, niin Nokian 7710:ssä kuin mm. useissa Sony Ericssonin puhelimissakin jne. Eli ei, Apple ei keksinyt tulta, pyörää eikä kosketusnäytöllä varustettuja älypuhelimia.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

@1

Jäikö lääkkeet ottamatta vai mikä on? Millä hiton perusteella väität Symbian Anna ja Belle -versioita vanhoiksi? Eikä Symbian ole mitenkään sen bukisempi kuin muut alustat. Belle taas on tytön/naisen nimi, onko sulla useinkin tapana nimitellä ihmisiä ja väännellä ihmisten nimiä?

Vastaa
pate212 (vahvistamaton)

9

@7

Eivät nuo Anna ja Belle versiot varsinaisesti vanhoja ole mutta ovat kyllä huonoja ja jäljessä muista käyttöjärjestelmistä kuten androidista tai iOS:stä. Se on vaan fakta että Nokia on tippunut ajat sitten kelkasta :/

Vastaa
tuckom
tuckom

11

Annan kun latasin N8 kaikki viat mita oli ollut katos samantien ja on toiminut tosi hyvin !!! Ja Vertussa saa olla mita lystaa ei sita tavallinen immeinen osta paitsi kopio Vertun Taiwannista !!!WP ssa en sieda noita laatikoita aneemista!!!!

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

@6

Ihan totta, se oli vähän huonosti kirjoitettu. Sen olisi pitänyt olla:

"Sormilla käytettävä monikosketusnäyttö löytyy nykypäivänä käytännössä jokaisesta julkaistusta älypuhelmiesta. Trendi alkoi iPhonen julkaisusta."

Niitä styluksella tökittäviä näyttöjä oli puhelimissa ja muissa kannettavissa digitaalilaitteissa reilut 15 vuotta ennen iPhonea. Trendi alkoi Applen Newtonista, Palm Pilot ja Windows Mobile olivat seuraavat isot pelaajat, mutta ne eivät saaneet oikein tuulta alleen ja toimivuudessa oli paljonkin toivomisen varaa.

Apple ei keksinyt sitä sormilla kosketettavaa monikosketusnäyttöäkään, mutta oli ensimmäinen joka teki järkevän käyttöliittymän ja menestyyneen tuotteen sitä käyttäen. Ei ole sattuma, että juuri sitä on kopioitu viimeiset lähes viisi vuotta. WebOS ja WindowsPhone ovat oikeastaan ainoat jotka ovat yrittäneet tehdä jotain erilaista ja parempaa.

Apple ei ole keksinyt näppäimistöä, hiirtä eikä sormilla käytettävää kosketusnäyttöä, mutta on popularisoinut ne kaikki. Saas nähdä käykö sama puheohjaukselle.

Vastaa
ep_
ep_

13

Missä jutussa todettiinkaan että Vertun omistajilla on usein toinen puhelin mukana joka on sitten päivittäisessä käytössä.
http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2...ne/201113968/12
Vertun sivuiltakin on poistettu kaikki mahdolliset maininnat Nokiasta ettei kukaan vain yhdistäisi sitä arkiseen nokiaan.

@1
Symbian on siellä siksi että Nokia omistaa Vertun. Ja sitäpaitsi Anna ei kyllä ole kovin buginen Bellestä puhumattakaan. Älä sekoita vanhoja symbianeja (s60) uusiin jotka ovat huomattavasti parempia.

Vastaa
teppoI
teppoI

14

@6

Jutussa ei väitetty Applen keksineen mitään, vaan siinä puhuttiin trendin alkamisesta. Maailman sivu on keksitty asioita, mutta ne ovat saaneet tuulta purjeisiin vasta myöhemmin ja aivan muiden kuin keksijänsä siivittämänä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

16

14@
Uutisessa puhettiin että älypuhelin kosketusnäyttö trendi alkoi iPhonesta. Kauniisti unohtaen että S60 ja Series 80 laitteitta lukuunottamatta älypuhelimet ovat olleet lähes järjestäin kosketuskoneita. mm. Symbian UIQ, WinMobile, Palm.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

17

@16

Miksi yksikään uusi laite ei nykyään käytä stylusta? Miksi lähes kaikki kosketuskäyttöliittymät ovat nykyään ns. "direct manipulation"?

Uutisesta puuttui sana "sormi", mutta saa olla aika laput silmillä jos ei näe, miltä laitteet ja käyttöliittymät näyttivät ennen iPhonea ja iPhonen jälkeen.

Vastaa
jartar
jartar

18

@8
Et ymmärrä koska sinulla ei ole paljoa rahaa. "Köyhät" joutuvat miettimään millaisia ominaisuuksia saavat sijoittamansa rahan vastineeksi. Rikkaan ei tarvitse miettiä ja he voivat ostaa luksus tuotteita huvikseen tai statukseksi itselleen. Kyllä siinä pystyy hyvin näyttämään eron peruskansalaiseen kun voi maksaa suht yksinkertaisesta kännystä 5000 - 10 000 euroa.

Vertun ostaja voi ostaa itselleen tuosta vaan vaikka 10 iPhone nelosta ja saman verran Galaxy kakkosia joten mitäpä väliä sillä on löytyykö yhdestä kännystä kaikki ominaisuudet. Vertua voi käyttää vaikka edustuskännynä ja käyttää muita milloin huvittaa.

Jotain Vertun kohderyhmästä kertoo Vertu Concierge service mikä tulee noiden kännyjen mukana. Ei köyhien edes tarvitse haaveilla tuommoisen hyödyntämisestä...

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

19

17@
>Miksi yksikään uusi laite ei nykyään käytä stylusta?

Käytetty kapasitiivinen kosketustekniikka on epätarkka ja ei oikein tue kyniä, valitettavasti.

Kynät saattavat nousta muotiin ja saatamme nähdä moniakin malleja jotka niitä tukevat.

00 luvulla oli toki kosktuskoenita joita pystyi käyttämään ilman kynää, mutta perus kosketuskoneissakin kynä oli tuettuna, vaikka UIoli sormille tehty.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

20

> Käytetty kapasitiivinen kosketustekniikka on epätarkka ja ei oikein tue kyniä, valitettavasti.

Tai sitten käytetty "direct manipulation" paradigma, jossa käyttäjän uskotellaan käyttävän käyttöliittymää kuten fyysistä, ei tarvitse, ja itseasiassa muuttuisi huonommaksi kynää käytettäessä. Käyttäjän ja käyttöliittymän välistä on poistettu yksi turha askel.


> Kynät saattavat nousta muotiin ja saatamme nähdä moniakin malleja jotka niitä tukevat.

Ja lehmät saattavat lentää. Ehkä todennäköisyyksissä on hienoinen ero, mutta kun ihmiset on opetettu responsiiviseen ilman apuvälineitä käytettävään kosketuskäyttöliittymään, on hyvinv vaikea kuvitella hyppyä kyniin, paitsi muutamassa erikoistapauksessa.

Ja "ota stylus esiin", "älä hukkaa sitä", "muista lukita se ikävään styluspaikkaan", ovat aika turhia askeleita laitteen käytössä. Ja kyllä, minulla on ollut sekä Newton (en pitänyt), ja Palm Pilot (pidin, mutta ymmärrän miksi se ei kelvannut ei-nörteille)


> 00 luvulla oli toki kosktuskoenita joita pystyi käyttämään ilman kynää, mutta perus kosketuskoneissakin kynä oli tuettuna, vaikka UIoli sormille tehty.

Onko esimerkkiä? Kaikki mitkä tulevat mieleeni ovat sellaisia, joita pystyi toki hätätilassa käyttämään kynnen kärjellä, mutta ne oli targettien suuruudesta päätellen suunniteltu hiirelle ja portattu suoraan kynälle (windows mobile) tai kynälle (Palm, Newton).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja