Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Eric Schmidt: Motorola-kauppa ei vääristä Android-ekosysteemiä

2
Manu Pitkänen

Eric Schmidt: Motorola-kauppa ei vääristä Android-ekosysteemiä
Googlen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidtin mukaan taannoin julkistettu Motorola-kauppa ei tule muuttamaan Android-valmistajien tilannetta millään tavalla. Hän vakuuttaa, että Googlelle ekosysteemi on tärkein ja kaikki muu jää sen taakse.

Schmidtin mukaan he haluavat kaikkien Android-valmistajien olevan vahvoja, eikä suunnitelmissa ole suosia mitään valmistajaa. Julkisuudessa on väläytelty teorioita, joiden mukaan Google suosisi Motorolaa muiden kustannuksella ja esittelisi sen kautta käyttöjärjestelmänsä uusia ominaisuuksia.
Rauhoittelu koskee erityisesti Samsungia, joka on raporttien mukaan ollut erittäin hermostunut uudesta tilanteessa, jossa sen paljon käyttämän ohjelmiston kehittäjästä tulikin yhdessä yössä varteenotettava kilpailija. Samsungin on kerrottu panostavan Badan kehitykseen ja aloittaneen Intelin kanssa yhteistyön Tizen-alustan parissa.

Motorolan patenteista hän sanoi sen verran, että ne auttavat yhtiötä kilpailtaessa lakituvissa ja markkinoilla.

Kommentit (2)

Masa Hiiri (vahvistamaton)

1

Motorola-ostoksen myötä Googlen työntekijämäärä lisääntyi melkein 70%. Uusia työntekijöitä tulee lähes 20000.

Eric Schmidt saa höpöttää mitä haluaa, mutta Googlen osakkeenomistajat pitävät kyllä siitä huolen että joko Motorolan väkeä vähennetään, Google alkaa suosimaan Motorolaa Android-päivityksillään tai laittaa Androideihin muilta Android-valmistajilta perittävän lisenssimaksun.

Motorolasta maksettu 12 miljardia on iso raha, ja Googlen tehtävänä on tehdä rahaa osakkeenomistajilleen, ei toimia sosiaalitoimistona joka ylläpitää tappiollista Motorolaa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Ei taida rauhoittelut enää auttaa, kun Samsung on täyttä päätä syöksymässä vaihtoehtoisiin käyttöjärjestelmiin. Ja tuskin Google kohtelisi omaa Motorolaansa täysin tasavertaisena muiden valmistajien kanssa, sitä on vaikea uskoa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja