Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Stephen Elop: Nokia esittelee Windows Phone -puhelimet pian

13
Manu Pitkänen

Stephen Elop: Nokia esittelee Windows Phone -puhelimet pian
Tänään Helsingin Messukeskuksessa ECT Forumilla puhunut Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop lupasi, että yhtiön ensimmäiset Windows Phone -pohjaiset älypuhelimet esitellään lähiviikkojen aikana. Elop puhui monikossa, joten tiedossa on useampi puhelinmalli (SeaRay ja Sabre sekä mahdollisesti Ace).

Käytännössä Elopin puheita voidaan pitää vahvistuksena, että puhelimet julkistetaan Nokia Worldissä. Tätä on osattu ounastella jo aiemmin, joten mikään varsinainen jymyjuttu tieto ei ollut. Elop kuitenkin varmisti lausunnollaan, että Nokia on aikataulussa eikä viime hetken myöhästymisiä ole ainakaan vielä tullut.
Puhelinten toimitukset alkavat aiempien tietojen mukaan tämän vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Yhdysvalloissa puhelinten laajamittainen saatavuus alkaa vasta vuonna 2012.

Nokian on tiedetty valmistuttavan Compalilla kahta Windows Phone -mallia. Huhujen mukaan Nokialta olisi tulossa myös kolmas puhelinmalli. Kaikkien mallien väitetyt tekniset tiedot kertoi My Nokia Blog.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

OJ_Ghost
OJ_Ghost

1

Ace mallissa WP Mango+? Onko se ensimmäinen Nokian moodaama WP vai mitä mahtaa tarkoittaa? Saako Nokia siis jotain etuuksia verrattuna muihin WP-luureihin nähden?

1,4 GHz:n prossutkin joka mallissa vissiin. Alkaa numeronikkareille kelpaamaan. Mahtaako olla myös tuplaytimelliset?

Mielenkiinnolla näitä odotellaan kyllä. :)

Vastaa
vinosilmä (vahvistamaton)

3

Tiedoksi kaikille, että Windows Phone 7 ei tue Mango päivityksen jälkeenkään niin tehokasta rautaa kuin esimerkiksi on HTC Sensationissa ja Samsung Galaxy S II:ssa. Myöskään kaksiytimiä prosessoreita WP7 Mango ei tue.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

4

Ei menee enää pitkään ennen kuin WP-kupla puhkeaa, tosin paha juttu Nokian kannalta. Kaipa heillä jokin B-suunnitelma on tämän varalle. Ostajien huomion tulee viemään tänään julkaistava iPhone 5 ja ensi viikolla lanseerattava Android 4.0.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

5

@3 Mutta tartteeko noissa edes yhtä tehokasta rautaa kuin edellä mainituissa Androideissa. Siis jos yksi ydin riittää, niin kai se on sitten tarpeeksi. En toki kiellä sitä etteikö tietyissä tilanteissa lisätehosta voisi olla hyötyä.

@4 Eiköhän se ole iPhone 4S mikä tänään julkaistaan, mutta pianhan se selviää jo.

Vastaa
SGS2 JYRÄÄ! (vahvistamaton)

6

Ei tue tuplaydin prosessoria??,MITÄ ..TTUA!!. =)
Mielenkiinto tulevia,uusia WP Nokia malleja kohtaan lopahti sitten siihen. :/

Vastaa
AJ_Rider (vahvistamaton)

7

@3 mango ei tue kaksydin prossuja? Nokia 900 hydra on sit varmaan pelkkä huhu, eikä sellaista puhelinta tule olemaan

Vastaa
vinosilmä (vahvistamaton)

8

Mielummin löydetään sellainen sopiva "balanssi" näihin suorityskyky-akunkesto juttuihin. Vaikka puhelimeen voidaan nyt jo laittaa tuplaydin prosessoreita, mielestäni tekniikka ei kuitenkaan ole vielä tarpeeks kypsä sillen. Ne vievät tällähetkellä liikaa virtaa tai sitten akkuteknologia ei ole pysynyt. Tuplaytimiä mielestäni pitäisi laittaa vasta sitten kun saadaan 32nm ja 22nm valmistustekniikat ulos. Tällä saadaan jo huomattavasti virtapihimpiä suorittimia.
Aina pitäis löytää sellainen sopiva välimuoto, laitetaan vain niin tehokasta rautaa että akkukesto pysyy sopivana.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

9

Jos softa toimii käytössä olevalla raudalla, niin se on aivan sama onko yks vai kolmetoista ydintä luurin prosussa... En vaan huomannut ton linkin takaa tietoa ytimien määrästä, joten mielenkiinnosta kysyin. Kiitos vastauksista. :)

@7
900 Hydranko pitäisi olla Nokian tuplaydin WP puhelin vai?

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

12

Samsung fanipojat ei tunnu tajuavan että speksit ei oo kaikki kaikessa.. iPhone 4 oli mitä giganen 1-ydin prossu ja pelittää huomattavasti smoothimmin kuin mikään Androidi mitä olen nähnyt/kokeillut (S2 ja Sensation mm. "tehokkaimpina"). Jos WP toimii sulavasti yksiytimisellä niin mihin hittoon tarvitsee lisää tehoa kuluttamaan akkua? Täältäkin yksi ääni akkuteknologian kehitykselle mieluummin kuin sille, että tungetaan kokoajan vaan lisää "turhaa" tehoa. Harva sovellus osaa hyödyntää edes tuplaydinprossua kunnolla/ollenkaan.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

13

12@
>Harva sovellus osaa hyödyntää edes tuplaydinprossua
>kunnolla/ollenkaan.

Se ei kai edes homman idea, ja joissain toteutuksissa usealla ytimellä yritetään ratkoa niitä ongelmia mitkä WPllä ratkottu muulla tavoin.
Puhelimen elinikä on niin lyhyt että ei kannata ostaa ylimääräistä rautaa odottomaan että elinkaaren lopussa siitä olisi jotain todellista lisäarvoa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja