Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian Windows Phone -puhelimen mainostaminen alkoi Intiassa

8
Manu Pitkänen

Nokian Windows Phone -puhelimen mainostaminen alkoi Intiassa
Nokian ensimmäinen Windows Phone -älypuhelin näyttäisi olevan viimeaikaisten tietojen perusteella nimeltään Nokia 800. Intialainen teleoperaattori Airtel on nimittäin aloittanut sen mainostamisen.

Lisäksi verkkoon on vuotanut muitakin mainoskuvia Nokia 800:sta. Kuvien perusteella puhelin on ulkoisesti lähes identtinen Nokia N9:n kanssa, joten kyse lienee Elopin viime kesänä esittelemästä Sea Raystä. Toisaalta jotkin tiedot ovat viitanneet 800-mallin olevan koodinimeltään Lumia.Ainakaan Airtelin asiakkaat eivät tule saamaan tätä Windows Phone -nokialaista ennen ensi vuoden alkua, mutta muilla markkina-alueilla julkaisu voi tapahtua aikaisemmin. Huhujen mukaan Nokia 800:ssa on 3,7 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 480x800-pikseliä. Sen sisuksissa sykkii 1,4 gigahertsin suoritin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Malboro
Malboro

1

Eipä mene kovin vahvasti windows puhelimilla, jos ei 480x800 resoluutiota parempaan pysty. Ainakin itsellä suurin asia seuraavan puhelimen kohdalla HD resoluutio.

Vastaa
akse
akse

2

@1 toi nyt on ihan kiinni näytön koosta mun mielestä. 3.7" toi on iha riittävä, 4,7" se HD reso voi olla jotenki perusteltu. Toisaalta, kun 15" läppäreissä on nihkeesti toi HD reso niin en tiedä miksi 10" pienemmissä laitteissa se olisi niin tärkeä?

Vastaa
Feynman7
Feynman7

3

HD resolla (720x1200) pikselitiheys olisi laskujeni mukaan luokkaa 378 ppi:tä, mikä on varmasti jo turhan iso. Silmän erotuskyky ei riitä noin isoon ppi:hin.

Vastaa
mikis1
mikis1

4

näyttää tosiaan aivan samalta kuin N9. Onkohan tuohonkin Nokia sitten saanu sisällyttää sen Swipen? Mielenkiintoselta vaikuttaa kyllä

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Erittäin hyvin sanottu @3.

Sillä onko näytön resoluutio "HD", ei ole mobiililaitteessa sinällään mitään merkitystä. PPI:lla on, sen optimiarvo jotain 300-400 PPI:n välillä, riippuen oletuksesta kuinka kaukana silmästä laitetta pidetään. Sen parempaa ei ihmissilmä voi erottaa, joten siitä ei ole oikein mitään hyötyä.

Pikselijärjestyksellä on myös väliä, monessa OLED-näytössä käytetään pentile-järjestystä (joita on myös muutama erilainen), josta seuraa pienempi effektiivinen resoluutio kuin mitä ilmoitetaan, niissä optimi-PPI on jokusen kymmentä prosenttia suurempi kuin LCD:lla.

Vastaa
N900x
N900x

6

@4. MetroUI =! SwipeUI . Nokian windows-puhelimiin ei tule Nokian SwipeUI käyttäliittymää. Sen integroiminen ei yksinkertaisesti ole mahdollista, sillä se on paljon muuta kuin pelkkä "pyyhkäisy ele" - puhelimesta tulisi käytännössä ERI laite SwipeUI:lla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
vinosilmä (vahvistamaton)

7

"Sen sisuksissa sykkii 1,4 gigahertsin suoritin"

EIKAI VAAN ARM11?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

8

Laitteen tärkein speksi taitaa olla kuitenkin tässä tapauksessa se hinta. Se pitää saada painettua houkuttavalle tasolle. Millään ökylaitteella ei ole vielä kiire. WP:n markkinaosuus pitää saada nopeasti kasvatettua merkityksillisiin numeroihin ja se onnistuu parhaiten max 400€ (mielellään max 300€) laitteilla. Taitavat parhaiten myyvät Android laitteetkin olla aika edullisia (mikä muuten syö tällä hetkellä pahasti alustan mainetta, koska moni niistä tahmaa tai toimii muuten huonosti).

@7
Ensimmäiset Nokian WP laitteet taitavat olla pitkälti ostettua rautaa Nokian kuorilla, joten eiköhän sisällä pyöri Qualcommin prosessori. WP:n tuki eri prosessoriarkkitehtuureille on muutenkin toistaiseksi todella suppea.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja